Po antausio Prienuose LaVaras viešai auklėjo sūnų

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“
2018-02-25 23:41

LaVaras Ballas po pirmųjų pralaimėtų „Big Baller Brand“ Iššūkio taurės rungtynių neskubėjo namo. Pasisodinęs greta atsarginių Prienų-Birštono „Vytauto“ suolo abu sūnus, jis jiems ilgai skaitė paskaitą apie ką tik įvykusias rungtynes.

LaVaro rungtynių analizė sukosi aplink skaičius – savo sūnus jis auklėjo kartodamas vieną statistinį rodiklį po kito. LiAngelo ir LaMelo Ballai kartu pelnė 63 taškus, bet jų atstovaujamas „Vytautas“ 133:141 nusileido Rygos VEF.

„Tai buvo pamoka Melo, – po dvikovos tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė LaVaras Ballas. – Tu esi įžaidėjas, o tavo komanda pralaimėjo. Tau reikėjo sužaisti geriau. Varžovų įžaidėjas nėra ypatingas metikas, bet jis protingas. Jis pelnė taškus ir išprovokavo Melo žaisti vienas prieš vieną. Melo pradėjo taip žaisti ir tada pasakiau: „O ne, prasideda“.

Foto galerija

LaVaras ypatingai daug priekaištų turėjo už prastą žaidimą paskutinėmis minutėmis: „Visas rungtynes nežaidei vienas prieš vieną, o dabar pradėsi žaisti vienas prieš vieną per paskutines 2-3 rungtynių minutes? Taip nelaimėsi. Tau reikia įtraukti visą komandą.“

Kalbėdamas apie rungtynes, vyriausiuoju treneriu buvęs LaVaras taip pat liejo apmaudą.

„Žaidėme neturėdami savigarbos jausmo. Negali prie savo žiūrovų pirmauti 20 taškų, iššvaistyti persvarą ir pralaimėti rungtynes. Tai yra savigarba ir tai neturi nieko bendro su treniravimu“, – apmaudo neslėpė LaVaras.

„Taip pat daug kas priklauso ir nuo pasiruošimo. Visą savaitę buvo ruoštasi turnyrui, tačiau, kai atėjo laikas žaisti, visi pradėjo žiūrėti vieni į kitus. Manęs čia nebuvo savaitę, tačiau vyrukai turėjo pasiruošti geriau“, – tesė Ballas.

Amerikietis taip pat pagyrė ir VEF ekipą: „Tie vyrukai kovėsi, privalau už tai juos pagirti. Jie metė metimus, kai tik galėjo, bei naudojosi mūsų tingumu keičiantis gynyboje.“

„Kuomet neatkovoji kamuolių, pralaimėsi rungtynes. Mačą paleidome jau antrajame kėlinyje, kai išleidau 5 kitus vyrukus. Mūsų persvara per penkias minutes nuo 24 taškų sumažėjo iki 8!“ – pyko Ballas.

Paklaustas, kaip ketina krepšininkus įkvėpti kitoms rungtynėms, strategas buvo kategoriškas.

„Kaip aš ketinu juos įkvėpti? Neketinu to daryti! Jie patys turės nusiteikti kitoms rungtynėms. Nemėgstu pralaimėti, o tai buvo lengvai laimimos rungtynės, todėl esu toks nusivylęs“, – pakėlęs balsą kalbėjo LaVaras.

„Pabaigoje dar turėjome šansą laimėti, bet didysis Kervas neatliko savo darbo“, – omenyje turėdamas Kervino Bristolio pražangą, kai VEF žaidėjas dar pelnė du taškus, sakė Ballas.

LaVaras taip pat pakomentavo ir savo sūnaus, LaMelo Ballo, žaidimą.

„Melo yra ypatingas žaidėjas ir jis galvoja, kad gali padaryti viską vienas, tačiau taip nėra. Turi įtraukti komandos draugus ir padaryti pozityvų postūmį, kuris leistų grįžti į rungtynes. Norint grįžti į rungtynes turi būti tikslus, o ne mesti metimą per du ar tris žmones“, – sūnų mokė tėvas.

Vis tik LaVaro kritikos strėlės atšipo ir jis apie LaMelo pasakė pozityvius žodžius: „Tai yra tai, ko jis dar mokosi. Jis visa tai išmoks ir bus puikus krepšininkas.“

„Aš nemotyvuoju LaMelo. Melo turi tobulėti pats ir aš negaliu jo motyvuoti, jis yra profesionalas. Jeigu tu myli krepšinį, tai turi būti tavyje“, – apie LaMelo treniravimo ypatumus kalbėjo LaVaras.

„Spaudimas dėl pralaimėjimo yra ant jo pečių. Jį nugalėjo kitas įžaidėjas ir jis šiąnakt ramiai nemiegos. Nekaltinu kitų krepšininkų, kaltino savo sūnus“, – griežtai nusiteikęs kalbėjo Ballų tėvas.

Vis dėlto LaVaras pripažino, jog tam įtakos turėti galėjo ir nuovargis.

„Taip, vyrukai pabaigoje pavargo. Jie savaitę nesitreniravo, turėjo skrydį. Metimai nekrito, rotacija gynyboje buvo prasta ir leidome išmesti daug laisvų metimų, o tai ir rodo nuovargį“, – reziumavo jis.



Komentarai:

booom
visada atsiras kas imeta daugiau, cirkeliui reik gintis ismokt
2018-02-26
+1
Atsakyti
Audrius
Versdami iš anglų k. nebevartokit tų pažodinių "Tai yra tai, ko ..." formuluočių - tai klaida.
2018-02-26
-1
Atsakyti
Praregės gal truputi. Pamatys, kad tik puolimu varžybu nelaimėsi..
2018-02-26
+2
Atsakyti
tevas lavaras
Ir sunu ir zaidejus na neveltui atvykes lavaras kad atvykome laimeti nori tik pergaliu priprast

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-02-26
+30
Atsakyti
djgaffer
Gerai viską susakė tėvas.Net keista,kad tiek daug kritikos savo sūnums pažėrė.Wade'as vistik gerai pasakė prieš kelias dienas-LaVaro daug kas nemėgsta,bet tai,kaip jis auklėja vaikus,reiktų daugumai pasimokyti.Jokių nuolaidų,kritika pasverta ir už tai galima jį tik pasveikinti.Jei jo sūnųs žaidžia prastai ar per maug individualiai,jis tą ir pasakys,tikrai nepagirs.Mldc.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-02-26
-3
Atsakyti
DDDDDDDDDDDd Kazkur sita jau girdejau. Tk, kad lietuviskai. ))) Berods Seskus panasiai kalbejo, o po to interviu tapo nedraugas Balui. Tas Lameli gal ir galetu tapt neblogu, ar netgi geru krepsininku, jei visko nesusiks tevas. Jei treniruotusi ir zaistu kazkur, kur tevas neturetu jokios itakos.
2018-02-26
+2
Atsakyti
thomas
lėšlą kalba
2018-02-25
-4
Atsakyti
Žodžiuose tiesos nemažai

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-02-25
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 8

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.