Vasario 28-osios NBA pulsas: Marjanovičiaus sezono rungtynės ir teisėjo trauma

2018-02-28 09:32

Rezultatyviausios Bobano Marjanovičiaus sezono rungtynės, Paulo Milsapo sugrįžimas, LeBrono Jameso pasiekimas ir laikrodį atgal atsukęs Dwyane'as Wade'as – visa tai ir dar daugiau – vasario 28-osios NBA pulse.

Vasario 28-osios NBA pulsas

SKIRTINGOMIS KRYPTIMIS. Šarlotės „Hornets“ 118:103 nugalėjo Čikagos „Bulls“ ir iškovojo penktąją iš eilės pergalę. Tuo metu „Bulls“ suklupo 5-ąjį kartą iš eilės. Po šio laimėjimo „Hornets“ Rytų konferencijoje žengia dešimta, nuo aštuntosios vietos atsilikdama keturiais laimėjimais.

ATSIGAVO. „Hornets“ aukštaūgis Dwightas Howardas pirmajame kėlinyje patyrė traumą ir trumpam paliko aikštę, bet grįžęs į ją nukalė komandai pergalę. Aukštaūgis vien trečiajame kėlinyje surinko 16 iš savo 24 taškų.

SEZONO RUNGTYNĖS. Bobanas Marjanovičius sužaidė rezultatyviausias sezono rungtynes ir jo vedama Los Andželo „Clippers“ išlipo iš 19 taškų duobės Denveryje. Serbas pelnė 18 taškų, o „Clippers“ panaikino milžinišką deficitą bei nugalėjo „Nuggets“ 122:120.

Vedami Marjanovičiaus ir Lou Wolliamso, antroje mačo dalyje „Clippers“ atsarginiai oponentų suolo žaidėjus pranoko 54:4.

SUGRĮŽIMAS. „Nuggets“ negelbėjo nė po 3 mėnesių pertraukos ant parketo grįžęs Paulas Milsapas. Riešo traumą išsigydęs puolėjas pelnė 9 taškus ir atkovojo 7 kamuolius.

PASIEKIMAI. LeBronas Jamesas vasario mėnesį baigia turėdamas dviženklius vidurkius trijose statistinėse kategorijose, o jo karjeros pasiekimų sąraše – niekada iki šiol nematyti skaičiai. Jamesas šį mėnesį per rungtynes vidutiniškai rinko po 26,6 taško, 10,4 rezultatyvaus perdavimo ir 10,3 atkovoto kamuolio.

Jis taip pat pat pasiekė 8000 per karjerą atliktų rezultatyvių perdavimų ribą ir tapo pirmuoju žaidėju lygos istorijoje, kuris greta šio skaičiaus turi dar bent 8000 atkovotų kamuolių ir bent 30,000 pelnytų taškų.

„Žinant tai, kiek daug puikių žaidėjų buvo iki manęs, kokią ilgą istoriją turi ši lyga, tai, kad esu vienintelis tokioje kategorijoje, yra pakankamai kietai. Pakankamai kietai“, – teigė Jamesas.

ATSUKO LAIKRODĮ. Dwyane’as Wade’as sužaidė rezultatyviausias sezono rungtynes, kurias vainikavo jo pergalingas metimas. Veteranas pelnė 27 taškus, iš jų 15 – ketvirtajame kėlinyje, o iki dvikovos pabaigos likus žaisti 5,9 sekundes Wade’as pataikė dvitaškį, lėmusį pergalę 102:101 prieš Filadelfijos „76ers“.

„Tai mano namai“, – po finalinės sirenos šaukė Wade’as, po sugrįžimo į Majamį žaidęs vos šeštąsias rungtynes.

TRAUMA. „Heat“ ir „76ers“ rungtynes baigė teisėjauti du arbitrai. Trečiasis, Rodney Mottas, trečiojo kėlinio pradžioje patyrė traumą ir paliko aikštę.

BE WALLO. Vašingtono „Wizards“ toliau tęsia sėkmingą atkarpą, žaisdami be lyderio Johno Wallo. JAV sostinės krepšininkai 107:104 palaužė Milvokio „Bucks“ ir per šią atkarpą laimėjo aštuntą kartą per 11 rungtynių.

ĮSIBĖGĖJO. Sunkiai sulaikoma tampa ir Portlando „Trail Blazers“. Ši komanda praėjusią naktį 116:99 nugalėjo Sakramento „Kings“ ir laimėjo ketvirtą kartą iš eilės bei penktą per pastarąsias 6 rungtynes. Vakarų konferencijoje Portlando ekipa žengia penkta, laimėjimu atsilikdama nuo San Antonijaus „Spurs“.

„Manau, kad dabar demonstruojame geriausią žaidimą per ilgą laiką“, – sakė „Blazers“ lyderis Damianas Lillardas.

LYDERIS. Damianas Lillardas į „Kings“ krepšį įmetė 26 taškus, o per pastarąsias penkerias rungtynes jis surinko 197 taškus. Tai – geriausia visų laikų „Trail Blazers“ žaidėjo penkerių rungtynių atkarpa.

  • Daugiau naujienų apie NBA rasite paspaudę čia.
  • NBA statistinius lyderius rasite paspaudę čia.

Visi praėjusios nakties rezultatai: 

Denver Nuggets  Los Angeles Clippers 120-122 stat »
Portland Trail Blazers  Sacramento Kings 116-99 stat »
Milwaukee Bucks  Washington Wizards 104-107 stat »
Miami Heat  Philadelphia 76ers 102-101 stat »
Cleveland Cavaliers  Brooklyn Nets 129-123 stat »
Charlotte Hornets  Chicago Bulls 118-103 stat »

Dienos rekordai: 

Naudingumas
LeBronas Jamesas (41)
Taškai

LeBronas Jamesas,
Kemba Walkeris (po 31)

Atkovoti 
kamuoliai

Giannis Antetokounmpo,
Tristanas Thompsonas (po 13)

Rezultatyvūs 
perdavimai

Damianas Lillardas,
Nicolas Batumas (po 12)

Perimti 
kamuoliai
 

Justinas Jacksonas,
Joshas Richardsonas,
Treveonas Grahamas (po 4)

Blokai

Giannis Antetokounmpo (6)

Tritaškiai

Kemba Walkeris (6)

 Gražiausių epizodų dešimtukas:

Dienos akimirka:

 

Dwyane'as Wade'as pataikė pergalingą metimą
Dwyane'as Wade'as pataikė pergalingą metimą
Nuotr. AP – Scanpix

Artėjančios nakties tvarkaraštis: 

Detroit Pistons Milwaukee Bucks 02:00
Orlando Magic Toronto Raptors 02:00
Atlanta Hawks Indiana Pacers 02:30
Boston Celtics Charlotte Hornets 02:30
Washington Wizards Golden State Warriors 03:00
Memphis Grizzlies Phoenix Suns 03:00
Dallas Mavericks Oklahoma Thunder 03:30
San Antonio Spurs New Orleans Pelicans 03:30
Los Angeles Clippers Houston Rockets 05:30


Komentarai:

Ekspertas
Kiek nba tu rekodu yra? Idomu ar yra kokia knyga ar koks puslapis kur visi rekordai surašyti???

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-02-28
+4
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.