Neeilinę situaciją užfiksavę turkai įtaria FIBA sąmokslą

2018-03-01 18:07
Nuotr.:

Antrojo atrankos į 2019 metų pasaulio čempionatą etapo metu dusyk pralaimėjusi Turkija garsiai prabilo apie galimą priešiškumą prieš juos. Krepšinio federacijos prezidentas Hedo Turkoglu atkreipė dėmesį į neeilinę situaciją, Turkijos rinktinei pasitaikiusiai vienintelei šioje atrankoje.

„Matėme klaidas, kurios buvo padarytos rungtynėse su Švedija ir Latvija. Tiksliau tariant, teisėjai klysti pradėjo dar 2017 metų Europos čempionate. Mes kalbame apie milžiniškas klaidas, kurių iki šiol dar matyti neteko. Mače su švedais švilpė teisėjas iš Latvijos, nors mes esame vienoje grupėje su latvių rinktine. 

Tokį dalyką matome pirmąkart, o taip neatsitiko nė vienose iš 64 atrankos rungtynių. Paskui matėme, kaip namų komanda buvo palaikoma arbitrų. Abiem rinktinėms skirtų pražangų skirtumas buvo milžiniškas. Mes niekada nesitikime palaikymo iš teisėjų, tačiau tai, ką matėme, iki šiol buvo nematyta. Kvepia sąmokslu ir panašu, kad kažkurie žmonės nenori, jog mums sektųsi“, – pasakojo Turkoglu.

Rudenį startavusi dviem pergalėmis, Turkija vasarį 58:59 krito prieš švedus ir 70:79 prieš latvius bei kol kas B grupėje užima antrąją. 

„Nors laimėjome pirmuosius du susitikimus, tačiau per pastaruosius du nesugebėjome išsaugoti savo pranašumo. Birželio pabaigoje laukia paskutiniosios dvejos rungtynės ir tikiuosi, jog pergalės jose mums leis žengti toliau. Palaikome trenerį Ufuką Saricą ir jo štabą nuo pat pirmosios dienos. Sporte taip jau pasitaiko – pergalės ir pralaimėjimai. Kol kas galima sakyti, jog visi atlikti mūsų sprendimai buvo teisingi“, – tęsė jis.

 B grupė

Pos
Komanda
GM
W
L
HW
HL
Diff
1 Ukrainos rinktinė 4 3 1 1 1 6.5
2 Turkijos rinktinė 4 2 2 1 0 2.3
3 Latvijos rinktinė 4 2 2 2 1 -2
4 Švedijos rinktinė 4 1 3 1 1 -6.8

 



Komentarai:

čmo
Mėšlas yra tai, jog ateina funkcionieriai dėl sąmokslo paverkt. Bet dar didesnis mėšlas paskirti latvį teisėją tos pačios grupės rungtynėms. Turbūt tik fiba gali taip neapsižiūrėti, bet nėra ko norėt, kai visokie šveicarai vadovauja krepšinio asociacijai. Jie yra verslininkai ir pats žaidimas jiems antram plane, nors rinktinės ir turėtų būti ta vieta, kur viskas vyksta iš idėjos ir meilės pačiam krepšiniui. Ir man labai gaila dėl visų mylinčių šį žaidimą.
2018-03-01
+2
Atsakyti
djgaffer
Neaišku,kiek čia tiesos jis kalba,bet paskirti latvių teisėją šiek tiek keista.Todėl tylėti negalima.Kita vertus,tai gal kalba nuoskauda,kad nepavyko laimėti šitame lange.Turkai pasižymi emociškumu,tai nenustebčiau,jei Hedo kiek perspaudė,pagautas emocijų.Nieks dar neprarasta,vasarą prisijungs daugiau pajėgių žaidėjų ir galės išspręsti visus reikalus aikštelėje.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-03-01
+3
Atsakyti
Pagarba kad nebijo šnekėti

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-03-01
+1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 3

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.