Rytis Vyšniauskas: apie Toupane'o vakarą, aukštaūgių darbą ir žavintį White'ą

Vilius Stalgaitis
„BaskeNews.lt“
2018-03-02 07:39

Kauno „Žalgiris“ Eurolygoje nuskynė dar vieną pergalę, link elitinio turnyro aštuntuko žengdamas dar vieną didelį žingsnį.

90:74. Tokiu rezultatu Šarūno Jasikevičiaus kariauna ant žemės parklupdė galingąją „Barcelona“ komandą. Visgi Katalonijos pasididžiavimas Eurolygoje kol kas buksuoja ir praktiškai nebeturi vilčių kovoti dėl stipriausiųjų aštuoneto.

Po rungtynių mintimis apie rungtynes su tinklalapiu „BasketNews.lt“ dalinosi televizijos komentatorius Rytis Vyšniauskas.

Foto galerija

– Ryti, jūsų nenustebino toks greitas kauniečių žaidimas rungtynių pradžioje?
– Kad „Žalgiris“ gali žaisti greitai, palaikyti aukštą tempą jau esame matę momentais daugelyje rungtynių, šįkart tai dominavo, o katalonai nuo to labai kentėjo. Kai varžovai praranda 20 kamuolių, o tu perimi 12, tai puikus instrumentas greitinti žaidimą.

Ne kartą žalgiriečiai rinko lengvus taškus. Dabar, kai Toupane’as yra persilaužęs į gerąją pusę, tai yra super galingas ginklas greitam kauniečių puolimui. Pirmuose kėliniuose jo energija, noras atakuoti varžovus greitame puolime labai daug padeda komandai gerai pradėti rungtynes.

Šiandien viskas nuo to ir prasidėjo, buvo Toupane’o vakaras. Manęs aukštas kauniečių tempas nenustebino, „Žalgirio“ sudėtis yra pajėgi tam. Pažiūrėkime į startinį penketą – Daviesas, Jankūnas, Ulanovas, Toupane’as Pangosas, iš kurio tik Jankūnas kiek lėtesnis.

 – Axelis Toupane'as sužaidė karjeros Eurolygos rungtynes. Kiek stiprus jis yra kauniečių ginklas pastaruoju metu?
– Jei jis pataiko iš perimetro, tai – sunkiai sulaikomas ginklas. Jis dar nėra stabilus snaiperis, šiandien įkrito, gerai, bet reikia stabilumo. Varžovai kartais rizikuoja ties juo, paliekama galimybė mesti iš toli. Kita vertus, kad atviroje aikštelėje jis yra galingas ginklas, jau žinojome prieš Toupane’’ui atvykstant į Kauną. Jam tiesiog reikėjo laiko įsilieti į komandinę sistemą.

Gal jis nebuvo pratęs žaisti tokio krepšinio, bet dabar prancūzas supranta Šaro reikalavimus. Ne tik kalbėčiau apie jo puolimą, bet pažiūrėkime į jo darbą gynyboje, visada dengia lyderius. Šiandien Thomas Huertelis visiškai uždarytas. Tai – Toupane’o didelis nuopelnas. Bet reikia stabilumo – šiandien 21 taškas, o kitą vakarą gali būti 4. Jam labai trūksta stabilumo, kartais sudvejoja, matosi, bet manau, kad darbas su Šaru padės patobulėti ir žengti net ne vieną, bet du žingsnius į priekį.

– „Barcos“ atakų organizatorius Heurtelis susitikimą šiandien baigė tik su 2 taškais. Kiek svarbu buvo atjungti šį prancūzą?
– Visada svarbu atjungti pagrindinį maitintoją, o Heurtelis yra antras Eurolygos žaidėjas pagal rezultatyvius perdavimus. Taip, šiandien prancūzas jų pridalino taip pat daug, bet su 6 klaidomis tai taip pat yra blogas balansas. Kalbame apie elitinį įžaidėją. Kai tu mauni apynasrį pagrindiniam įžaidėjui, įzoliuoji kone 50 proc. komandos. Stabdyti Heurtelį buvo labai svarbu, manau, „Žalgiris“ tai padarė jei ne dešimtukui, tai stipriam devynetui.

– Šiandien katalonai neturėjo aukštaūgių Rakimo Sanderso ir Kevino Seraphino. Kaip „Žalgiris“ sugebėjo pasinaudoti šia svečių spraga po krepšiu?
– Tai buvo svarbiausias dalykas, kurį šiandien reikėjo atlikti, ir kauniečiai tai padarė. Mane nustebino kova po krepšiais puolime, „Žalgirio“ papildomi šansai labai padėjo. Be Heurtelio reikia išskirti gynybą ir prieš Ante Tomičių, kuris prieš šeimininkų centrus turėjo ūgio persvarą. Pirmoje rungtynių pusėje Kavaliauskas fantastiškai su juo tvarkėsi, centro problemą „Žalgiris“ išsprendė. „Barcai“ labai trūksta Kevino Seraphino, dėl to centru naudojamas minkštas Pierre’as Oriola, matėme kaip ir Brandonas Daviesas jam krovė per galvą, katalonams nebuvo geras variantas jį taip dažnai naudoti centro pozicijoje. „Barcelonai“ tikrai trūksta raumenų.

Antroje rungtynių dalyje nerungtyniavo ir Adamas Hanga bei Adrienas Moermannas, o „Barcai“ tai yra dideli nuostoliai. Kauniečiai naudojosi visais savo pliusais, visos grandys suveikė. Labai patiko centrų žaidimas, po krepšiais net nereikėjo Jankūno dominavimo. Aaronas White’as su savo sprogstamąja jėga katalonams kėlė daug nepatogumų. Jis apskritai, ko gero, yra mano šio sezono širdies favoritas – dabrštus, kovingas, profesionalus žaidėjas. Jis nėra labai talentingas, Motumas talentu jį lenkia, bet koks darbininkas yra White’as, negalima nesistebėti.

 – Eurolygoje „Barcelona“ lieka tūnoti viso labo 15-oje pozicijoje. Ar prieš sezoną buvo galima bent jau pagalvoti apie tokį katalonų fiasko?
– Labiau būčiau tikėjęs, kad „Žalgiris“ turės 15 pergalių po 24 turų. Man atrodė, kad „Barca“ vasarą atliko labai gerus pokyčius. Stiprintasi vedančiais rinktinių žaidėjais, dideli pinigai sumokėti už Adamą Hangą, Pierre’ą Oriolą, gal trūksta tik žaidėjų, kurie individualiai gerai ginasi.

Man neatrodė, kad „Barca“ bus trapi, maniau, kad ji gali pretenduoti į finalinį ketvertą. Galbūt buvęs treneris Sito Alonso stokojo patirties, nesusitvarkė, bet Pešičius dabar gelbėja situaciją. Matome, kad katalonai Ispanijoje laimėjo Karaliaus taurę, kas toje šalyje yra milžiniškas pasiekimas.

Su visa pagarba LKL, Karaliaus Mindaugo taurės turnyrams, bet „Žalgiris“ ten tik savo pareigą atlieka. O Karaliaus taurėje Ispanijoje yra tikra mėsmalė, visos ketvirtfinalio komandos gali laimėti titulą. Jei jie laimės Ispanijos čempionatą, nors tuo netikiu, būtų puikus sezonas bet kokiu atveju.

– „Žalgiris“ jau dabar pranoko praėjusio sezono pasirodymą Eurolygoje, kuris tąkart buvo vertinamas kaip labai geras. Ką kauniečiai sugebėjo pakeisti per vasarą?
– Pridėta atletiškumo, kurio atnešė Toupane’as, Daviesas ir White’as. Be to, Kevinas Pangosas rungtyniauja lūžio sezoną, atsiskleisdamas visu gražumu, jis rinkoje vertę keliasi, manau, visu gražumu. Viską sudėjus – gera chemija. Komanda surinkta ne tik pagal talentus, bet ir pagal charakterius.

Matome labai pozityvius žmones, atmosfera ne mažiau svarbi nei taktiniai dalykai. Matome, kad Eurolygoje elitinės komandos su fantastiškomis sudėtimis neturi komandinės dvasios. „Žalgiris“ turi fantastišką rūbinę, o tai, manau, labai svarbu.



Komentarai:

Man patinka šitas rudaplaukis berniukas White. Jo energija ypatinga, žingsniai trimetrinai, dėjimai - nuostabūs. Bet kartais jis išsigąsta ir bijo laužtis prie krepšio
2018-03-04
-4
Atsakyti
pakeitimu siai komandai reikia visai nedaug-gero centro(ant keitimo birutis) vietoj davies ir kavaliausko o visa kita palikt.pangos ziauriai protingas zaidejas,ir panasu kad butent saras ji pastumejo link to zaidimo kuri jis demonstruoja todel dar metus pabut kartu ir bandyt kovot del el taures butu ismintinga nes atejus i superkluba kaip cska ar real el cempiono ar zalgirio lyderio titulas skamba skirtingai.
2018-03-02
-7
Atsakyti
Anonimas
svarbiausia islaikyti dabartini rosteri, pakeiciant ar pasipildant max 1-3 zaidejais. nieko pries jei ulanova pakeistu maciulis, bet tada reiketu kokio naujo jauno zaidejo i kuria nors pozicija (arba ne jeigu kavaliausko nelieka)
2018-03-02
-2
Atsakyti
Valdas
Jau dabar tegul siūlo naujus kontraktus Ulanovui ir Šarui,nes kitu atveju sunku išlaikyti bus

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-03-02
+1
Atsakyti
Asd
Zurnalistai:D liezuvis neapsivercia vadint juos taip :D “ane” kokie normalus zurnalistai vartoja zodi “ane” kaimo japai...

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-03-02
+5
Atsakyti
zalgirio jega
zalgiris link issvajotojo top 8 tures pereiti kryziaus kelius
2018-03-02
-2
Atsakyti
zalgeris bybys
bybi dejau ant to zalgerio!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-03-02
-4
Atsakyti
djgaffer
Toupane'as vakar pasirodė visu gražumu.Ne tik gynyboje gerai sužaidė,bet ir puolime jau tampa svarbiu ginklu.Tritaškių taip pat gali primėtyti užtektinai.White'as Zenite pamenu kažkaip sau vietos nerado,bet čia atsiskleidė kaip reikiant.Šaro puikus įdirbis.Komandoje geros nuotaikos ir reikia judėti pirmyn.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-03-02
Atsakyti
KLPD
Žalgiris -jėga.
2018-03-02
+2
Atsakyti
Anonimas
Ziuriu i Whito siautejimus ir kaifuoju. Prisimenat durnelio arturo97 kliedesius visa rudeni kai juokesi is Zalgirio pirkinio ir aiskino koks jis apgailetinas, Zenite nieko gero neparode ir pan?:DD Eilinis irodymas kad arturiukas savo komandos mesla kiekviena tarpsezoni iskelia, o Zalgirio pirkinius numenkina. Ateina sezonas ir debilas sedi uzsiciaupes. Anksciau ta pati kliedejo apie Pangos, Motuma ar Leo.
2018-03-02
+1
Atsakyti
fantastiska
zalgiris turi fantastistine dvasia rubine atmosfera
2018-03-02
+1
Atsakyti
ZALGIRIS !!!
2018-03-02
-3
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 13

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.