Kelis antausius atrankoje praleidę kroatai širsta: „Ši sistema – nelogiška“

2018-03-02 17:35
Nuotr.:

Ties prarajos riba atrankoje į 2019 metų pasaulio čempionatą atsidūrusi Kroatijos rinktinė per pirmąsias ketverias rungtynes laimėjo vos sykį – paskutiniame mače po atkaklios kovos 82:78 įveikė Nyderlandų atstovus.

Prieš tai kroatai krito prieš rumunus, italus ir tuos pačius Nyderlandų krepšininkus bei šiuo metu D grupėje žengia paskutiniai – ketvirti.

„Labai didžiuojuosi mūsų šešiais krepšininkais, rungtyniaujančiais NBA, tačiau FIBA ir nelyginių sąlygų dėka mes negalėjome pasinaudoti jų pajėgumu. Mano asmenine nuomone, ši kvalifikacijos sistema – nelogiška. Tokios šalys kaip Kroatija, skirtingai nei Italija ar Ispanija, neturi pajėgios nacionalinės lygos bei susiduria su didelėmis problemomis. 

Ypatingai, jeigu keli žaidėjai yra traumuoti, o dar kai kurie negali prisijungti prie rinktinės dėl FIBA ir Eurolygos karo. Apmaudu, jog FIBA neorganizuoja atrankos vasarą, sakykime liepą ar rugpjūtį, kada rungtynių kalendorius yra laisvas. Dėl esu labai piktas“, – tulžį liejo Kroatijos federacijos prezidentas Stojko Vrankovičius.

Vasaros pradžioje vyksiančio trečiojo lango metu kroatai savo kailį sieks išgelbėti per paskutiniąsias dvejas išvykos rungtynes su Italija ir Rumunija.

 



Komentarai:

djgaffer
Lyga gal silpna,bet už pačia rinktinę žaidė žinomos pavardės-Peričius,Žoričius,Planiničius,daug kitų iš Europos žinomų lygų.Ukičius dar juk buvo,Popovičius net.Tai tegul mažiau veikia.Trenerį nieko vertą paskyrė,tai ir laimėjo vos kartą.Bet vasarą prisijungs visi geriausi,tai tas dvi pergales laisvai gali pasiimti.Tegul į savo žaidimą žiūri geriau ir mažiau verkia dėl tos sistemos.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-03-02
+3
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.