Į Vilnių atvykstančio „Neptūno“ nuoskaudos Lino Kleizos nejaudina

Vilius Stalgaitis
„BaskeNews.lt“
2018-03-18 09:21

Galbūt sunku patikėti, tačiau Vilniaus „Lietuvos rytas“ „Betsafe-LKL“ pirmenybėse paskutinį kartą pralaimėjimą patyrė dar lapkričio 18-ąją.

Tą darganotą rudens vakarą uostamiestyje sostinės klubas prieš vietos „Neptūną“ krito 76:81, tačiau dabar atrodo, kad visa tai vyko labai seniai.

Kodėl? Nes situacijos šiose ekipose dabar kardinaliai skiriasi, ypač „Neptūne“. Tuo metu Kazio Maksvyčio treniruojami klaipėdiečiai dar raškė savo simpatiškos komplektacijos ir gero žaidimo vaisius, tvirtai laikydami savo pozicijas tiek „Betsafe-LKL“, tiek ir Čempionų lygos frontuose.

Foto galerija

Tuo metu „Neptūne“ dar žaidė Arnas Butkevičius, Mindaugas Girdžiūnas ir Juanas Palaciosas, o „Lietuvos rytas“ vis dar ieškojo savojo kelio į pergales. Netgi tas vilniečių pralaimėjimas Klaipėdoje atrodė dėsningas. Visgi dabar pajėgumo svarstyklės nusviro į kitą pusę ir toks pat rezultatas šį sekmadienį vyksiančiame susitikime veikiausiai jau būtų laikomas didesniu ar mažesniu netikėtumu.

Lūžio tašku „Neptūno“ sezono kreivėje tapo dviejų klaipėdiečių, Girdžiūno ir Butkevičiaus, išvykimas ne bet kur kitur, o būtent į Vilniaus ekipą. Kas atsitiko vėliau, išsamiai priminti nereikia – į Klaipėdą atvyko gerokai kuklesnis papildymas, o Maksvyčio kariaunos rezultatai krito žemyn.

„Neptūno“ Karaliaus Mindaugo taurėje, kuri vyko jo namuose, nebuvo, tačiau klubo organizacija pasirūpino, kad pompastiškos LKL rengiamos šventės metu apie klubą būtų kalbama.

Klaipėdoje jau buvo planuotas audringas Girdžiūno ir Butkevičiaus sutikimas „Švyturio“ arenoje, tačiau „Neptūnui“ net nepatekus į finalo ketvertą, klubo organizacija pasireiškė socialinėje erdvėje, „Lietuvos rytui“ adresuodama kaltinimus, šį perėjimą pavadindama tiesiog vagyste.

Nuotr. fiba.com

Po šio įvykio praėjo mėnuo, „Neptūno“ vadovai atsiprašė už tokius pareiškimus, tačiau „Lietuvos ryto“ stovykla aštrius pareiškimus vis dar prisimena. Tiesa, į juos žvelgia šaltai.

„Mes pasiėmėme tuos žaidėjus ir tiek, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ kalbėjo „Lietuvos ryto“ sporto direktorius Linas Kleiza – Galvojame tik apie tai, kaip būti kuo stipresniais. Tai yra natūralu, taip vyksta ir krepšinyje, ir versle, viskas pagal taisykles. Net neketinu gilintis į kitų žmonių nuoskaudas. Dabar tik džiaugiuosi, kad savo komandoje turime gerus žaidėjus.“

Dabar „Lietuvos rytas“ „Betsafe-LKL“ pirmenybėse turi trylikos pergalių seriją ir yra ilgiausiai nepralaimėjusi čempionato komanda. Beje, šioje serijoje – ir dukart nugalėtas Kauno „Žalgiris“.

Nors pergalių ruožas nuo lapkričio iki kovo mėnesio atrodo įspūdingai, „Lietuvos rytui“ ši sezono atkarpa buvo pilna ir ne tokių gerų emocijų.

Rimo Kurtinaičio auklėtiniai anksčiau nei planuota, jau „Top 16“ etape pasitraukė iš Europos taurės kovų, o Karaliaus Mindaugo taure džiaugėsi ne vilniečiai, o savo viršenybę pademonstravęs „Žalgiris“.

„Pirma sezono dalis atrodo nuvilianti, nėra ko slėpti“, – atsidusęs tarė Kleiza.

Prieš sezoną stipriai savo veidą pakeitęs „Lietuvos rytas“ deklaravo tris tikslus. Kalendoriui persiritus link pavasario, du iš jų jau liko neįgyvendinti.

Nuotr. fotodiena.lt/R.Lukoševičius

Maža to, „Lietuvos rytas“ jau ne pirmus metus sudėtį rikiuoja dar ir tuomet, kai sezonas jau būna prasidėjęs. Sezonui jau įsibėgėjus paaiškėjo, kad nesėkmingais pirkiniais tapę pasmerkti Robertas ir Marcas Carteriai buvo priversti palikti Vilnių, o kritikos sulaukia ir ne vienas dabartinis „Lietuvos ryto“ legionierius.

Visgi Kleiza situacijos nedramatizuoja, savo mintis argumentuodamas, jog komanda šį sezoną buvo lipdoma iš pagrindų. Pergalės per vieną vasarą neateina, įsitikinęs Kleiza.

„Klaidas, kurios padarytos komplektacijoje, žiūrėsime po sezono, bet akivaizdu, kad kažko kažkur pritrūko. Akivaizdžiai tai matėme kovojant su stipriomis komandomis – Miuncheno „Bayern“ ir Sankt Peterburgo „Zenit“. Yra komandos, kurios turi tarpusavyje gerai pažįstamus ir seniai apsitrynusius žaidėjus, o lemiamu metu mūsų kelyje buvo būtent tokie klubai. Kita vertus, mums reikia galvoti komplektaciją su viena suma, bet kai konkuruoji su 20 mln. eurų biudžetu, gali būti sunku. Paprasčiausiai kai kuriose grandyse kažko pritrūko.

Iš praėjusio sezono mūsų komandoje liko 3 žaidėjai, daug naujokų, yra pereinamasis laikotarpis. Bet svarbu tai, kad turime lietuvių branduolį – likusių komandoje ir į ją tik atėjusių tautiečių. Suprantame vieną – be gerų lietuvių nelaimėsi niekur. Nei Europos fronte, nei LKL“, – dėstė sostinės ekipos sporto direktorius.

Nuotr. Fotodiena.lt

Tiesa, dažyti pirmosios „Lietuvos ryto“ sezono pusės vien niūriomis spalvomis nėra teisinga. Po praėjusios vasaros fiasko ir klubo vadovybės skandalo, naujoji sostinės ekipos vadovybė su Kleiza ir Dariumi Gudeliu priešakyje stabilizavo situaciją,  o atsinaujinusiu komandos veidu patikėjo ir vilniečiai.

„Lietuvos ryto“ ir „Siemens“ arenų tribūnos pilnėja, o į išvykas vilniečius lydi gausios ištikimiausių sirgalių pajėgos.

Nepaisant kol kas neblizgančių rezultatų, nuveiktu darbu džiaugiasi ir Kleiza.

„Tų dalykų yra visokių – ir geresnių, ir blogesnių. Sutinku, kad nebūtinai viskas atsispindi rezultatuose ir pergalių skaičiuje. Pavyzdžiui, turime daug tobulėjančių žaidėjų, arba tų, kurie atsigauna. Taip, reikia pabrėžti ir sirgalius, jie šį sezoną labai džiugina, o tendencija – tik auga. Žmonės grįžta į areną, padarėme, ką norėjome, nes „Lietuvos rytas“ yra vilniečių, o ne individualių asmenų komanda“, – sakė Kleiza.

Suklupusi dviejų kalnų papėdėse, dabar ši komanda stengiasi įkopti į paskutinį sezono Everestą – „Betsafe–LKL“ viršūnę. Šį vakarą „Lietuvos rytas“ priims komandą, kuriai šalis pirmenybėse pralaimėjo paskutinį kartą ir sieks pergalių seriją pratęsti iki 14.



Komentarai:

Apgailetina.. kai komjaunimo tiesa atsikrate vainausko galvojau bus gal normalus klubas kur zais aikstelej... daba da geresni sudziu susirado..
2018-03-19
Atsakyti
Atom
Krepsinininkas buvo neblogas bet jus man pasakykit koks normalus kaunietis pirktu vilniaus sudlaikrascio komanda. Gavo pamoka kopustgalvis.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-03-18
-2
Atsakyti
Klaipėda
BBD ant vilniaus.
2018-03-18
+2
Atsakyti
pamoka
Klezai pamoku dave Neptunas,o tiksliau,Maskvytis.
2018-03-18
-2
Atsakyti
Klaipėdietis
O mes ant Ryto skersą padėjom... Kleizi, kleizi nemaruzik, jei nemoki- nepskužink.... taip žydeliams kleiz, meriams sakydavo....
2018-03-18
+5
Atsakyti
Aš ir Kleiza
Mes su Kleiza bybi dejom ant zalgerio

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-03-18
-3
Atsakyti
x
Linas Kleiza buvo gerbiamas kaip krepsininkas,bet va dabar kaip vadovas jis visiskas 0.Juo labiau kad sklinda gandai,kad Kleiza gyvendamas Vilniuje,vartoja neaiskios kilmes preaparatus,kurie naudojami per no.i,po siu papildu ir mandras patampa,tikrai esu nusivyles dabartiniu Linu Kleiza,sori,Kaunieciai-Vilnieciai draukai Kurtinaiciai ir kiti....
2018-03-18
-6
Atsakyti
Einikis
tu geriau Kauno geda kleizeli pasirupink savo sugerova ismesti kaip kurtinaiti ;DDDDDDD
2018-03-18
+6
Atsakyti
ispanijos lygs
Baskonia 33-15 gran canaria

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-03-18
+1
Atsakyti
ispanijos lygs
Baskonia 13-4 gran canaria

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-03-18
-7
Atsakyti
lkl
vilnius pirmyn!!!
2018-03-18
+4
Atsakyti
ka
kai nueinu i vaiku darzeli tai ir as bunu toks pat kietas kaip kleiza. manes nieks nejaudina ir man buna dzin. bet gryztu i mokykla ir vel vaikstau kampais, kad nieks neliestu.

LKL tai vaiku darzelis o eurocup tai mokykla. o kleiza pasikeles za..... visi uz neptuna.
2018-03-18
+6
Atsakyti
Didžiulės sėkmės šiandien Neptūnui nusivalyti kojas į bronzinę laikraščio parodiją, žinant kad naujokas aukštas jau irgi prisijungė, leis Galdikui pailsėti ir žais pagaliau pilnos sudėties!
2018-03-18
-1
Atsakyti
Egzpertas
Kiekviena sezona sitie lavonai vis kazka perpirkdavo is kitu, bet kaip sedejo sude tai taip ir sedi. Paziurekit paskutini penkmeti kiek buvo perviliota zaideju, o komanda krito i bronzini mesla net tris kartus. Kokiu cia lietuviu pagrindu kleiza dziaugiasi. Dviem neptuno ziurkem, kurios niekada neatiduos savo sirdies kaip ta dare Klaipedoje? Jie persikele tik del pinigu, beje kaip ir Echodas. Kas kita sezona is lietuviu liks? Medis jomantas ar nusenes Lukauskis? Kleiza gali dziaugti raudonskuduriniais faniuksciais, kuriu nekencia visa Lietuva, bet pats uz savo skeryciojymasi jis prarado didziules LT krepsinio armijos pagarba.
2018-03-18
+4
Atsakyti
lrytas
Adomaitis atskleide derybu su motiejunu detales kvieciamas neatsiliepe

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-03-18
-8
Atsakyti
kunigas
Kaip jauciasi kad straipsnio autorius zalgirio fanas,neturetu taip buti.Bukim objektyvud

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-03-18
-5
Atsakyti
Adekvatus
Ji jaudina tik teisejai.
2018-03-18
-3
Atsakyti
rytas papedeje
Ziuresim kiek jie ir kiek kops i papede

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-03-18
-3
Atsakyti
Nesuprantanciam asilui
Kokioj siknaskilej gyveni,kad nezinai is kokio miesto yra LRytas?

O gal tu galvoji,kad "vilnieciai pirmyn" ir "rytas pirmyn",tai skanduotes skirtingoms komandoms? :DDDDD

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-03-18
+6
Atsakyti
faktas kad neptuno kalte,o ne vilnieciu kurie pasinaudojo situacija.bus gera,nors ir skaudi,pamoka ateiciai..na o siemet rytas aisku be didesnio vargo turetu patekt i finala,ir galbut serija baigs nesausai taciau sansu kovot del titulo rytui praktiskai nera.
2018-03-18
+1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 25

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.