Jasikevičius: apie Milaną sustiprinusį Kuzminską ir Kalniečio situaciją

Tomas Vanagas
„BasketNews.lt“
2018-03-19 12:22

Kauno „Žalgiris“ pasitinka itin svarbias Eurolygos rungtynes – rytoj Šarūno Jasikevičiaus kariauna susikaus su trijų lietuvių atstovaujama Milano „AX Armani Exchange“ ekipa.

Tiesa, tik du lietuviai – Mindaugas Kuzminskas ir Artūras Gudaitis – pastaruoju metu rungtyniauja. Mantas Kalnietis vietos sudėtyje neturi ir pastaruoju metu ieškojosi naujos komandos.

Prieš rungtynes Jasikevičius kalbėjo apie mačo svarbą, lietuvių žaidimą, Kalniečio situaciją ir svarbą stabdyti gynėjus.

Foto galerija

– Laukia ypatingos svarbios rungtynės. Kokios mintys apie jas? – žurnalistai „Žalgirio“ arenoje paklausė Jasikevičiaus.
– Taip, rungtynės tikrai labai svarbios. Mums pergalė yra būtina. Nepavadinčiau to super finalu, bet pergalė yra labai svarbi. Milano komandą reikia gerbti, nes jie už nepagarbą nubaudė eilę klubų. Šiuo metu jie žaidžia geriau, per paskutines 11-12 rungtynių iškovojo apie pusę pergalių, o tai Eurolygoje yra labai sunku.

Turime akcentuoti gynybą, nes jie bet kam gali primesti 90 taškų. Yra žaidėjų, kuriems nėra jokių problemų išeiti iš rungtynių su 20 taškų. Laukia didžiulis darbas gynyboje ir nuo jos prasidėtų puolimas. Nesustabdžius tokios geros puolimo komandos kaip „AX Armani Exchange“, būtų panašus vaizdas į tą, kurį matėme Vitorijoje. Viskas prasideda nuo gynybos.

– Kaip motyvuoti žaidėjus, nes kelias rungtynes su tuo buvo problemų?
– Tai ne mano darbas. Iš vienos pusės taip, tai mano darbas, iš kitos – ir patys žaidėjai jaučia svarbą. Suprantu, kad per 80 rungtynių visada aukštumose nebūsi, ypač po kelionių, bet čia tik pasiaiškinimai. Įsivaizduoju, kad pralaimėjus dvejas iš eilės rungtynes tikrai netrūks motyvacijos.

– Kaip varžovų komandoje pastaruoju metu atrodo Gudaitis ir Kuzminskas?
– Jie daugiau mažiau žaidžia kaip ir visada. Gudaitis žaidžia iš kitų, gynėjų, stengiasi užbaiginėti tai, ką sukuria jie, taip pat kovoti dėl kamuolių. Kuzminskas irgi žaidžia panašiai. Tai tritaškį įmesti bando, tai prasiveržti.

Visas žaidimas prasideda nuo gynėjų, todėl lietuviams neteiksime didžiulio prioriteto. Kalbant apie Milano lietuvius, reikia suprasti, iš kurių pozicijų ir situacijų jie gali atakuoti. Bet jų žaidimas sukasi apie Curtisą Jerrellsą, Andrew Goudelocką, Vladimirą Micovą ir Dairį Bertanį. Svarbiausia bus, kad iš jų kamuolys neateitų iki Kuzminsko arba Gudaičio, o jeigu ateis, tai kuo rečiau.

– Ar Kuzminskas sustiprino Milano komandą?
– Manau, kad sustiprino, vis tiek geras žaidėjas, buvęs NBA. Aišku, Milanas ir toliau banguoja. Mes tai žinome, jie irgi tai žino. Pastaruoju metu jie laimi 50 proc. rungtynių ir tikrai mes žinome, kurioje situacijoje jie gali mus nubausti, todėl bandysime pristabdyti.

– Theodore’as nežaidžia nuo vasario pradžios. Kaip pasikeitė žaidimas be pagrindinio įžaidėjo?
– Pradėjo daugiau žaisti Andrea Cinciarini ir Curtisas Jerrellsas. Milano žaidimas yra paremtas gynėjais. Arba žaidimu vienas prieš vieną, jeigu kalbame apie Goudelocką, arba du prieš du, jeigu kalbame apie Jerrellsą ir Micovą.

– Ką manote apie Kalniečio situaciją, kad jis visai nežaidžia?
– Nežinau tos situacijos, iš išorės sunku į vidų įlįsti. Situacija tokia, kad jie turi tai spręsti, o mums sunku kalbėti apie tai, kas yra viduje.

– Praėjusią savaitę „Barcelona“ Pirėjuje sutriuškino „Olympiakos“, o prieš tai Milanas svečiuose įveikė „Chimki“. Ar galima sakyti, kad dėl ketvirtfinalio nebekovojančios komandos yra tokios pat pavojingos kaip ir kitos?
– Jos tikrai neatsilieka. Čia niekam nėra naujiena, kad visos tos komandos, kurios neturi teorinių šansų žengti į aštuonetuką, jos vis tiek žaidžia atsidavusios 100 proc. Mes lygiai taip pat žaidėme pernai, kuomet jau buvome iškritę, bet buvo ir pergalių, ir gerų rungtynių. Čia yra Eurolyga ir visi būna pasiruošę 100 procentų. Nemanau, kad Milanas atvažiuoja pralaimėti ir lengvai atiduoti pergalę.



Komentarai:

Kiek nesuprantu pasakymo trūksta motyvacijos. Kodėl gydytojas ar mokytojas taip nesako? Alga gauni tai atidirbk nėra motyvacijos baik karjerą

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-03-19
-2
Atsakyti
Nesipykit lietuviai
o as pute dejau ant ryto.
2018-03-19
+5
Atsakyti
kas vyksta kaunne
jasikevicius atskleide kurios akimirkos si sezona buvo laimingiausios papasakojo artejant kovo 20 tarptautinei laimes dienai zalgirio arenoje ji tikrai bus svenciama
2018-03-19
-5
Atsakyti
zalgirio stiprybe
bet zaidziam namie ir varzoms lengva nebuna jei taip zaisim kaip su valencia maccabi fenerbache laimesim zinodami runktyniu svarba usidege energyja
2018-03-19
+1
Atsakyti
zalgirio stiprybe
cia apie kalnieti tai ner ka kalbeti kam dar zurnalistai klausia ka saras zinos dviprasmiska kazka diskutuot
2018-03-19
-4
Atsakyti
Anonimas
Zalgiris liko vienintelis Europoje, kuris privalo nuvalyti ta geda, kuria kasmet uztraukia raudona laikrascio qrwa.
2018-03-19
+3
Atsakyti
djgaffer
Jokiu būdu negalima nuvertinti italų.Pernai taip pat daug kalbų buvo,kad nugalėsim,bet namie pralaimėjom.Milanas jau be įtampos žaidžia,atsipalaidavę,todėl bus dar pavojingesni.Turi gerų gynėjų,tai mūsiškiams bus nemažai darbo.Gynyba tiesa jų šlubuoja,tai šituo galima pasinaudoti.Svarbiausia susikaupimas ir sunkus darbas nuo pradžios iki galo.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-03-19
+6
Atsakyti
Anonimas
Žalia gėda hei hei

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-03-19
-3
Atsakyti
Anonimas
zalia -balta zakia balta eeeee pirmyn
2018-03-19
+4
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 9

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.