Iš mūšio į mūšį kylantis Šaras: „Reikia iš naujo užsikurti“

Vilius Stalgaitis
„BaskeNews.lt“
2018-03-21 10:20

Šarūnas Jasikevičius net neturėjo progos pažiūrėti, kaip vakar Eurolygoje sužaidė Kauno „Žalgirio“ rytojaus oponentai – Madrido „Real“ klubas.

Vakarykštes karališkojo Ispanijos klubo rungtynes Šaras su savo štabu ketina analizuoti tik lėktuve, mat pačių kauniečių akistata antradienį Kaune su Milano klubu baigėsi vėlyvą vakarą.

Visgi Eurolyga nelaukia – vos atsikvėpęs „Žalgiris“ kyla į dar vieną kovą. Ketvirtadienį Ispanijos sostinėje „Žalgiris“ gali galutinai užtikrinti savo pozicijas pirmajame Eurolygos aštuonete. Šaro kariauna vienintelė iš pirmųjų šešių komandų dar neturi garantuotos vietos atkrintamosiose.

Foto galerija

Tiesa, visi supranta, iškristi iš aštuonetuko reikia pernelyg didelės tragedijos. Dabar „Žalgiris“ greičiau kovoja dėl kuo aukštesnės vietos ir patogesnių pozicijų.

Šiuo atžvilgiu, laukianti kova Madride – itin svarbi. Karališkieji Pablo Laso auklėtiniai Eurolygoje taip pat turi 16 pergalių ir tik dėl jiems palankios pirmojo mačo baigties žengia laipteliu aukščiau nei kauniečiai.

Pastariesiems – šansas aplenkti tituluotąjį „Real“.

„Dvigubos savaitės metu fizinis ir psichologinis krūvis yra labai svarbu, kaip tu su juo tvarkysiesi. Nemanau, kad žaidėjai nežino, kaip tam pasiruošti. Reikės iš naujo užsikurti ir eiti kovoti. Varžovai tikrai grėsmingi, visi tai žinome, jie žaidžia fantastinį sezoną, turint galvoje ir tai, kad kokių problemų jie turėjo su sveikata.

Dabar jų žaidimas geras, panašus kaip ir visą sezoną, tik išaugo Jaycee Carrollo ir Rudy Fernandezo rolės, o Facundo Campazzo kaip pradėjo aukštumoje, taip ir lieka. Puikus varžovas“, – oro uoste tinklalapiui „BasketNews.lt“ kalbėjo Jasikevičius.

Žalgiriečius Ispanijoje pasitiks stipriai nukraujavęs varžovas. „Real“ gretose jau seniai iš rikiuotės iškritę tokie žaidėjai kaip Sergio Llullas, Ognjeno Kuzmičius, o pastaruoju metu traumos kamuoja ir jaunąją komandos superžvaigždę Luka Dončičių.

Rytoj nežais ir koją susižeidęs Gustavo Ayonas. Tiesa, Madride yra kam tempti „Real“ vežimą.

Itin gerą sezoną žaidžia po 8,5 taško bei 4,6 rezultatyvaus perdavimo renkantis argentinietis Facundo Campazzo. Visuomet naudingas yra ir Rudy Fernandezo bei Anthony Randolpho tandemas.

„Jų žaidime visada svarbu yra tritaškiai, greitas puolimas, „Real“ labai baudžia už klaidas. Reikia protingai žaisti puolime, neduoti jiems tų klaidų, nes įsibėgėjus, tokią komandą sunku sulaikyti. Tai jaučiasi“, – dėstė Šaras.



Komentarai:

sekmes zalgirui :) o rytfaniam - geriau net nekomentuokit, maziau skaudes kai neissipildys :D
2018-03-22
+1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.