Antrus metus iš eilės į BBL finalą patekę pasvaliečiai: „Tikimės, kad pagaliau iškelsime taurę“

2018-03-22 09:12

Iki antrųjų Baltijos krepšinio lygos (BBL) pusfinalio rungtynių likus 55 sek., „Pieno žvaigždžių“ komandos puolėjas Osvaldas Olisevičius pataikė tritaškį, išvedusį pasvaliečius į priekį (64:63).

Tai šeimininkams sukūrė viso labo minimalų pranašumą, tačiau ši persvara reiškė, kad bendro abiejų mačų skirtumo „Šiauliai“ per likusį laiką nepanaikins. 

Tas skirtumas buvo septyni taškai, kuriuos „Pieno žvaigždės“ praėjusią savaitę parsivežė iš Šiaulių (91:84). Tiesa, akivaizdu, kad pasvaliečiai sugebėjo atsikratyti minčių apie turimą persvarą.

Foto galerija

„Buvo jaučiamas susikaupimas. Tai yra gerai, – pasakojo „Pieno žvaigždžių“ treneris Gediminas Petrauskas. – Normalu, kad norime patekti į finalą, norime laimėti. Gal įtampa atsiliepė metimams, bet netgi prie įtampos neišsigandome, buvome agresyvūs, gerai gynymės, tik negalėjome pataikyti.“

Iki rungtynių pabaigos dar likus 4 minutėms, Nickas Zeisloftas pataikė iš toli, išvesdamas šiauliečius į priekį (60:57).

Gausiai Pasvalio arenoje susirinkę „Šiaulių“ sirgaliai jau tikėjosi galutinai perlaužti rungtynes, tačiau taip neįvyko – „Pieno žvaigždės“ nesutriko ir grįžo į rungtynes.

„Visas rungtynes įtampa buvo nuo pat pradžios, abi komandos tai jautė. Mes padarėme tik 10 klaidų, perėmėme 11 kamuolių. Buvo nusiteikimas, neturiu nė vieno priekaišto.

Mums kišo koją tik metimai, tai buvo pagrindinė atkaklių rungtynių problema. Negalėjome įveikti „Šiaulių“ aikštės gynybos, bet pataikėme porą tritaškių ir rungtynės išsisprendė“, – sakė Petrauskas.

„Nebuvo labai kokybiškas mačas, žaidimas šlykštus, bet pabaigoje ištraukėme“, – trumpai, tačiau dar atviriau po rungtynių rėžė Olisevičius.

Finale „Pieno žvaigždžių“ laukia Jūrmalos komandos barjeras, kuriai atstovauja Denisas Krestininas.

„Pieno žvaigždėms“ ši lemiama kova dėl titulo bus jau antroji iš eilės. Praėjusiais metais Aukštaitijos klubas finale nusileido Prienų–Birštono „Vytautui“, tačiau dabar pasvaliečiai kurs naują istoriją.

Olisevičius yra vienas iš nedaugelio dabartinėje „Pieno žvaigdžių“ sudėtyje, kuris žino BBL finalo skonį. Dabar praeities klaidų jis pasiruošęs nebekartoti.

„Smagu pasiekti finalą. Pernai nelaimėjome, šįkart gal pavyks. Nesvarbu, kas bus mūsų varžovai – laimėsime. Tikiuosi, pagaliau iškelsime taurę Pasvalyje“, – sakė puolėjas.



Komentarai:

ekspertas
ei lohai, zodis ''tikiuosi'' kur dingo? :DDDD bl kaip moka zurnaliugos antrastes gimdyti :D o as tikiuosi kad krestininas ir visi kiti pasidraskys ir pustazandi pades i vieta
2018-03-22
+8
Atsakyti
a_White37
ziurek neapsisiukslink
2018-03-22
-4
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 2

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.