BBL finalą pradedantys pasvaliečiai neteko Balašovo

2018-03-28 12:12
Nuotr.: BasketNews.lt
Nuotr. BasketNews.lt

Baltijos krepšinio lygos (BBL) finalą pasiekusi Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ ekipa šį vakarą Latvijos pajūrio kurorte Jūrmaloje pradeda kovą dėl pirmojo sezono trofėjaus. Priešakyje – šeimininkė „Jūrmala“.

Tiek vienai, tiek kitai finalininkei per ketverias rungtynes kelyje link finalo teko patirti po vieną nesėkmę. Kuomet pasvaliečiai kovojo su „Port of Parnu“ ir „Šiauliais“, Latvijos klubas kitoje pusėje atkrintamosiose konkuravo su Talino „Kalev“ ir Tartu „Rock“ komandomis.

Latvijos pirmenybėse „Jūrmala“ su 17 pergalių rikiuojasi trečia, nusileisdama tik „Ventspils“ ir Rygos VEF komandomis. 

Šį sezoną metami tritaškiai

32%
8,6
Pataiko: 8,6
Taiklumas: 32,4%
Vieta lygoje: 5
Geriausias pasiekimas: 14
Blogiausias pasiekimas: 4
Daugiausia pataiko: Arturs Ausejs

Savo auklėtinius kovai dėl titulo ruošiantis „Pieno žvaigždžių“ treneris Gediminas Petrauskas akcentavo latvių ekipos pajėgumą.

„Puolime jie turi išreikštus derinius, skirtus tam tikriems žmonėms. Turi derinių metikams, turi ir aukštaūgiams. Jei jų puolimas yra pakankamai aiškus, tai ginasi jie kitaip nei dauguma kitų komandų. „Jūrmala“ dažnai dvigubina gynybą, spaudžia, išlaiko agresiją“, – tinklalapiui „bcpienozvaigzdes.lt“ pasakojo Petrauskas.

Beje, „Jūrmala“ ekipoje yra ir lietuviškų akcentų, mat čia rungtyniauja Denisas Krestininas. Puolėjas iš Lietuvos yra geriausias latvių klubo kovotojas dėl kamuolių, jų BBL čempionate sugriebiantis vidutiniškai po 6,9. Taip pat Krestininas pelno po 10,1 taško ir renka po 17 naudingumo balų.

Petrausko tikinimu, šio žaidėjo indėlis į latvių klubo rezultatus yra itin reikšmingas.

„Krestininą žinome nuo tų laikų, kuomet jis dar rungtyniavo Lietuvoje. Denisas yra kovotojas, atliekantis daug juodo darbo ir puolime. Jis – juodadarbis, stengiasi kovodamas visose pozicijose“, – mintimis dalijosi specialistas.

Pastaruoju metu pasvaliečiai su nekantrumu laukia žinių ir iš medikų fronto. Paskutinėmis savaitėmis traumas gydėsi ir rungtyniauti negalėjo tokie svarbūs „Pieno žvaigždžių“ žaidėjai kaip Lisas Shoshi ir Steponas Babrauskas.

Dabar pasvaliečiai sulaukė gerų naujienų. Tiesa, ne tik jų, mat „Betsafe-LKL“ rungtynėse su Kėdainių „Nevėžiu“ čiurnos traumą patyrė Nikita Balašovas, kuris šį vakarą Latvijoje tikrai nerungtyniaus.

Visgi Petrausko teigimu, svarbių žaidėjų netektys likusių komandos žaidėjų iš ritmo išmušti negali.

„Babrauskas Latvijoje tikrai nežais, jis tik dabar pradeda po truputį judėti. Shoshi jau dirbo su mumis, galbūt šiandien mums jau padės, tačiau rungtynėse su „Nevėžiu“ traumą patyrė Balašovas. Šiandien Nikita tikrai nerungtyniaus, tikimės, kad jis tai darys kitame mače Pasvalyje. 

Traumų priekinėje linijoje yra, bet tai niekaip negali mūsų išvesti iš kelio. Su jaunuoju Šarūnu Valunta turime 13 registruotų žaidėjų, o tai – gana ilgas atsarginių suolelis“, – dėstė strategas.

Pirmosios BBL finalo serijos rungtynės – jau šiandien 19 val. startuos Latvijoje. Atsakomasis mačas – kitą ketvirtadienį, balandžio 5-ąją, vyks Pasvalyje.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.