„Šilutę“ į priekį išvedęs Nausėdas – naudingiausias NKL ketvirtfinalio turo žaidėjas

2018-03-30 12:14
Nuotr.: V.Mikaitis
Nuotr. V.Mikaitis

Dramatiškoje ketvirtfinalio serijoje „Šilutės“ ekipa persvėrė svarstykles į savo pusę, atsidūrė per žingsnį nuo Mezon NKL finalo ketverto, o komandos puolėjas Justas Nausėdas tapo naudingiausiu ketvirtfinalio turo žaidėju.

Itin svariai prie svarbios Pamario komandos pergalės prisidėjęs Nausėdas surinko dvigubą dublį.  Trečiose serijos rungtynėse krepšininkas per 34 minutes pelnė 16 taškų (2/5 dvit., 3/4 trit., 3/6 baud. met.), atkovojo 10 kamuolių, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 10 pražangų ir susitikimą baigė su 27 naudingumo balais.

Nausėdui tai buvo geriausios rungtynės nuo sausio 4-osios, kuomet susitikime su „Telšiais“ jis fiksavo 37 naudingumo balų pasiekimą.

Šį sezoną metami tritaškiai

38%
9,5
Pataiko: 9,5
Taiklumas: 37,6%
Vieta lygoje: 2
Geriausias pasiekimas: 19
Blogiausias pasiekimas: 3
Daugiausia pataiko: Taurantas Tamošiūnas

„Šilutė“ trečiąją ketvirtfinalio akistatą laimėjo 75:71.

Vietos simboliniame penketuke atsirado ir J. Nausėdo komandos draugui Calebui Oetjenui. Amerikietis šiame susitikime per 34 minutes pelnė 28 taškus (5/10 dvit., 6/8 trit., 0/3 baud. met.), po triskart atkovojo kamuolį ir atliko rezultatyvų perdavimą bei surinko 25 naudingumo balus. Jis vien per pirmąjį kėlinį pelnė 15 taškų.

Produktyvumo pavyzdį pademonstravo Klaipėdos „Neptūno-Akvaservis“ puolėjas Džiugas Slavinskas, taip pat surinkęs 25 naudingumo balus. Jis per 22 minutes pelnė 15 taškų (4/7 dvit., 7/7 baud. met.), atkovojo 8 kamuolius ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus. D. Slavinskui būnant aikštelėje, klaipėdiečiai spėjo pelnyti 36 taškais daugiau nei tai padarė oponentai Mažeikių „Ereliai“. Uostamiesčio klubas susitikimą laimėjo 113:82.

Į penketuką prasibrovė ir kitas Klaipėdos komandos atstovas – Aidas Einikis. Nuo suolo kilęs gynėjas per 32 minutes pelnė 21 tašką (2/2 dvit., 5/8 trit., 2/2 baud. met.), atkovojo 3 ir perėmė 2 kamuolius bei surinko 24 naudingumo balus.

Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ ketvirtą kartą iš eilės pateko tarp keturių stipriausių Mezon NKL komandų, o paskutiniame marijampoliečių ketvirtfinalio susitikime juos į priekį vedė kapitonas Marius Valukonis. Kovingasis aukštaūgis per 24 minutes pelnė 18 taškų (6/8 dvit., 6/7 baud. met.), atkovojo 5 kamuoluus ir surinko 23 naudingumo balus. Suvalkijos sostinės klubas „Tauragę“ patiesė 95:72.

Tinklalapis „nklyga.lt“ taip pat apžvelgia įdomiausius trečiųjų ketvirtfinalio rungtynių akcentus.

UŽSITIKRINO. Šakių „Vytis“ ir Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ įrodė, kodėl būtent jie reguliariajame sezone buvo aiškūs pirmenybių lyderiai. Tiek Aurimo Jasilionio vadovaujamas „Vytis“, tiek Ryčio Vaišvilos diriguojami marijampoliečiai savo serijas ketvirtfinalyje laimėjo sausu rezultatu 3-0 ir žengė į finalo ketvertą.

„Sūduva-Mantinga“ tarp keturių stipriausiųjų pateko jau ketvirtą kartą iš eilės, o du paskutiniai sezonai Marijampolei buvo auksiniai. Tuo metu šįmet lygoje dominuojantis „Vytis“ finalo ketverte kovos pirmąkart.

REZULTATYVUMAS. Jei turtingesne istorija puikuojasi sūduviečiai, tai „Vyčio“ vyrai šį sezoną daro viską, kad aukso raidėmis būtų iškaltas būtent jų komandos pavadinimas. Serijoje su „Jonava“ A. Jasilionio auklėtiniai visose trejose rungtynėse neturėjo jokio vargo, jas laimėdama vidutiniu 31,6 taško skirtumu. Nė vienose iš šių rungtynių „Vytis“ nesurinko mažiau nei 95 taškų ir be konkurencijos tapo galingiausiai pasirodžiusia atkrintamųjų ekipa.

SKAUDŽIAI. Atskiro paminėjimo verta ir „Jonavos“ sezono pabaiga, kuri Nerijaus Zabarausko komandai susikloste itin skaudžiai. Trečiąjį ketvirtfinalio susitikimą jonaviečiai Šakiuose pralaimėjo net 52:95, o naudingiausias komandos žaidėjas šiame mače buvo viso labo 7 naudingumo balus surinkęs Nnaebuka Anyaorah. Svečiai taip pat 27 kartus suklydo, o tai – antras prasčiausias sezono rezultatas.

TRITAŠKIAI. Tuo metu kitame Lietuvos krašte, Klaipėdoje, „Neptūnas-Akvasevis“ rungtyniavo kaip ant bangos. Tomo Gaidamavičiaus kariauna susitikime su „Ereliais“ pataikė 17 tritaškių ir paskandino varžovus 113:82. 17 taiklių tolimų metimų – antras geriausias sezono rezultatas lygoje. 19 tritaškių rungtynėse su „Palanga“ sausio 19-ąją pataikė „Šilutė“.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.