„Olympiakos“ strategas nukėlė kepurę prieš mokytoją iš Lietuvos

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“ iš Atėnų (Graikija)
2018-04-05 17:49

Prieš pradėdamas atsakinėti į tradicinius klausimus apie būsimą dvikovą su Kauno „Žalgiriu“, Ioannis Sfairopoulos norėjo pasiųsti viešą padėką lietuviui, kuris jam ir jo karjerai reiškia labai daug. Pirėjo „Olympiakos“ strategas padėkojo Jonui Kazlauskui.

„Pirmiausia norėčiau pasakyti, kad mes labai gerbiame Lietuvos krepšinį, o aš asmeniškai noriu padėkoti geram savo draugui – Jonui Kazlauskui. Jis mano karjerai labai padėjo ir padarė didelę teigiamą įtaką, – pokalbį „Taikos ir draugystės rūmuose“ su Lietuvos žurnalistais pradėjo Sfairopoulos. – Noriu padėkoti jam viešai dėl visko, ką jis man padarė.

Pirmą kartą su juo susitikau čia, „Olympiakos“ komandoje, kai tapau jo asistentu 2005 metais. Po to mes labai gerbėme vienas kitą ir aš buvau jo asistentas Graikijos rinktinėje 2009 ir 2010 metais. Po to buvau jo asistentas Maskvos CSKA komandoje. Jis man padėjo savo filosofija ir dirbant kartu trijose skirtingose komandose. Aš daug iš jo išmokau.“

Rungtynių žaidėjas

Taškai
18
Naudingumas
24
Perimti kamuoliai
4
Atkovoti kamuoliai
6

Sfairopoulos prie „Olympiakos“ vairo stojo 2014 metais ir su šia komanda demonstruoja solidžius rodiklius. Per keturis sezonus jis iškovojo 74 pergales ir patyrė 42 pralaimėjimus (63,7 proc. pergalių santykis).

Pirėjo klubas jau yra užsitikrinęs namų aikštės pranašumą šio sezono Eurolygos atkrintamosiose ir, priklausomai nuo paskutinių rungtynių baigties, užims trečią arba ketvirtą vietą.

Į ketvirtąją juos galėtų nustumti pralaimėjimas „Žalgiriui“ ir Atėnų „Panathinaikos“ pergalė bei Madrido „Real“ pralaimėjimas. Atėnų klubas žais šį vakarą, o „Olympiakos“ ir „Real“ su savo oponentais kovos penktadienį.

Sfairopoulos prisijungė prie Xavi Pasculio ir Šarūno Jasikevičiaus, kurie anksčiau kalbėjo, kad paskutinio turo kovos turėtų būti žaidžiamos vienu metu. „Olympiakos“ strategas turėjo netgi dar griežtesnę nuomonę.

„Ne tik paskutinį turą, bet ir priešpaskutinį komandos turėtų žaisti tuo pačiu laiku. Nežinau, ar tai suderinama su televizijomis. Televizijos nori Eurolygą transliuoti dvi dienas, bet geriausia sistema būtų, jeigu paskutiniai du turai būtų žaidžiami tuo pačiu laiku“, – sakė Pirėjo klubo treneris.

Paskutinės reguliariojo sezono rungtynės „Olympiakos“ komandai sutapo ir su svarbia graikų ortodoksų švente – Didžiuoju penktadieniu. Šv. Velykos yra viena didžiausių graikų švenčių, kuriai pasiruošimas prasideda jau penktadienį ir trunka iki pat pirmadienio, todėl Sfairopoulos abejoja, kad „Taikos ir draugystės rūmai“ penktadienį bus sausakimši.

„Daug žmonių šią dieną eina į bažnyčią ir nežinau, ar žmonės ateis į areną. Tikiuosi, kad ateis ir tikiuosi, kad palaikys mus“, – sakė treneris.

 



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.