Balandžio 11-osios NBA pulsas: „Suns“ naujoku persirengęs Larry Birdas ir svajonė Los Andžele

2018-04-11 11:07
  • Rekordinė „76ers“ pergalių serija

  • „Mavericks“ ir „Suns“ kova dėl pralaimėjimo

  • Triuškinama „Warriors“ nesėkmė

  • Išpildyta 32 metų krepšininko svajonė

Balandžio 11-osios NBA pulsas

PAILSINO. Indianos „Pacers“ treneriui Nate’ui McMillanui jo auklėtinių poilsis buvo svarbesnis nei pergalė nieko nelemiančiame mače. Todėl paskutinėje reguliariojo sezono dvikovoje „Pacers“ treneris neleido į aikštę trijų krepšininkų, kitų svarbiausių žaidėjų minutes stipriai apribojo, o jo ekipa 93:119 nusileido Šarlotės „Hornets“.

LYDERIAI. „Pacers“ gynėjai Victoras Oladipo ir Darrenas Collisonas pretenduoja sezoną baigti pirmaudami lygoje pagal perimtus kamuolius ir tritaškių pataikymą. Pirmasis šį sezoną perėmė 177 kamuolius (vid. 2,77) ir pirmauja pagal šį rodiklį. Antrasis pataikė net 46,8 proc. tritaškių ir taip pat žengia pirmas. Jeigu paskutinę reguliariojo sezono naktį neįvyks nieko netikėto, abu turėtų išsaugoti savo pozicijas.

PERGALIŲ SERIJA. Filadelfijos „76ers“ pasiekė klubo rekordą, kai praėjusią naktį 121:113 įveikė Atlantos „Hawks“ ir laimėjo 15-ąjį kartą iš eilės. Tai – ilgiausia serija klubo istorijoje. Po šio laimėjimo „76ers“ yra per plauką nuo trečiosios Rytų konferencijos vietos – jai tereikia artėjančią naktį įveikti Milvokio „Bucks“ arba sulaukti Klivlando „Cavaliers“ nesėkmės.

NEUŽTEKO. Jaylenas Brownas pirmajame mačo su Vašingtono „Wizards“ kėlinyje pelnė 21 tašką, bet jo atstovaujama Bostono „Celtics“ vis tiek patyrė nesėkmę 101:113. Brownas pirmajame ketvirtyje pataikė 5 tritaškius ir pats vienas surinko beveik tiek pat taškų, kiek visa varžovų komanda (21 prieš 22).

5000. Johnas Wallas praėjusią naktį pasiekė 5000 rezultatyvių perdavimų ribą. Jam reikėjo 9 perdavimų, kad pasiektų šią ribą, o mače su „Celtics“ jų atliko 12. Wallas tapo 10-uoju vis dar žaidžiančiu krepšininku, pasiekusiu 5000 rezultatyvių perdavimų ribą, ir 64-uoju apskritai.

KAS TOKIE? Dalaso „Mavericks“ ir Fynikso „Suns“ komandų dvikovoje lakstė žaidėjai, apie kuriuos dauguma krepšinio gerbėjų nieko nėra girdėję. Abiejų komandų sudėtyse nežaidė po 8 pagrindinius krepšininkus, todėl spindėjo atsarginiai arba iš G lygos pakviesti žaidėjai. Pavyzdžiui, „Suns“ komandai 28 taškus surinko Alecas Petersas, kuris per ankstesnes 19 rungtynių iš viso buvo pelnęs 46 taškus.

„Turėjome problemų stabdydami Larry Birdą, kuris buvo užsimaskavęs Alecu Petersu“, – po dvikovos juokavo „Mavericks“ treneris Rickas Carlisle'as.

Tuo metu „Mavericks“ komandoje be keitimo žaidė Aaronas Harrisonas, kuriam tai buvo vos 9-asis mačas šį sezoną. 44 minutes aikštėje praleido Kyle’as Collinsworthas, o 41 min. – Dorianas Finney-Smithas.

KOVA DUGNE. „Suns“ jau yra užsitikrinusi blogiausios lygos komandos „titulą“ ir turi geriausias galimybes artėjančioje NBA naujokų biržoje gauti pirmąjį šaukimą. Antrą blogiausią rezultatą turi Memfio „Grizzlies“ (22-59), o „Mavericks“ (24-58), Atlantos „Hawks“ (24-58) ir Orlando „Magic“ (24-57) „kovoja“ dėl trečio blogiausio rezultato.

DIDŽIAUSIAS PRALAIMĖJIMAS. „Golden State Warriors“, treniruojant Steve’ui Kerrui, dar niekada nebuvo taip pralaimėję. Praėjusią naktį čempionai Solt Leik Sityje 79:119 nusileido vietos „Jazz“ ir patyrė didžiausią nesėkmę, vadovaujant Kerrui.

„Mums reikia pajusti kovotojų dvasią. Reikia jausti džiaugsmą, o paskutiniu metu jo neturime daug. Reikia susitvarkyti savo galvas“, – po mačo aiškino Kerras.

Oklando ekipai rungtynės reguliariajame sezone jau kurį laiką nieko nebereiškia – ji yra užsitikrinusi antrąją vietą Vakarų konferencijoje.

REKORDAS. Jutos ekipos naujokas Donovanas Mitchellas šiame mače pataikė 4 tritaškius iš 5 ir pasiekė NBA naujoko per sezoną pataikytų tritaškių rekordą. Jo sąskaitoje – 186 tolimi metimai. Ankstesnis rekordas priklausė Damianui Lillardui.

PAKILO. „Jazz“ sausio mėnesį turėjo 19-28 rezultatą ir buvo toli nuo atkrintamųjų varžybų. Visgi per likusią sezono dalį ji užfiksavo 29-5 rezultatą ir dabar yra per pergalę nuo trečiosios vietos Vakarų konferencijoje. Jutos ekipai tereikia paskutiniajame reguliariojo sezono mače įveikti Portlando „Trail Blazers“.

IŠPILDYTA SVAJONĖ. Los Andželo „Lakers“ išpildė 32 metų Andre Ingramo svajonę ir pasiūlė jam galimybę sužaisti du paskutinius reguliariojo sezono mačus vilkint šios ekipos marškinėlius. Savo debiutinėse NBA rungtynėse gynėjas pasižymėjo taip, kad įsimins ilgam.

Ingramas pelnė 19 taškų, pataikydamas 4 tritaškius iš 5, o Los Andželo „Staples Center“ arenoje susirinkusi publika jam vienu metu skandavo „MVP, MVP“.

„Kai tik išbėgau su komanda apšilimui, pajutau tą ypatingą atmosferą. Tai buvo nuostabu. Minia, šviesos – tokia galimybė pasitaiko kartą gyvenime“, – sakė Ingramas.

Jis visą savo karjerą praleido antrinėje NBA lygoje, kurioje per 10 sezonų sužaidė 384 rungtynes. Per šį laiką jis tritaškius metė 46 proc. taiklumu. Fizikos bakalauro diplomą turintis krepšininkas anksčiau net papildomai mokydavo komandos draugus matematikos, kad užsidirbtų papildomų pinigų.

TRIUKAS. Chrisas Paulas liko vienas prieš Ivicą Zubicą ir nusprendė nepraleisti progos varžovą apkvailinti. Hjustono „Rockets“ gynėjas permetė kamuolį varžovui tarp kojų ir pelnė du taškus.

  • Daugiau naujienų apie NBA rasite paspaudę čia.
  • NBA statistinius lyderius rasite paspaudę čia.

Visi praėjusios nakties rezultatai:

Los Angeles Lakers Houston Rockets 99-105 stat »
Utah Jazz Golden State Warriors 119-79 stat »
Dallas Mavericks Phoenix Suns 97-124 stat »
Washington Wizards Boston Celtics 113-101 stat »
Atlanta Hawks Philadelphia 76ers 113-121 stat »
Indiana Pacers Charlotte Hornets 93-119 stat »

Dienos rekordai: 

Naudingumas
Alecas Petersas (38)
Taškai
Alecas Petersas (36)
Atkovoti 
kamuoliai

Dwightas Howardas (17)

Rezultatyvūs 
perdavimai

Johnas Wallas (12)

Perimti 
kamuoliai

DeAndre Bembry (5)

Blokai
5 žaidėjai po 3
Tritaškiai

Alecas Petersas (8)

 Gražiausių epizodų dešimtukas:

Dienos akimirka:

Svajonę išpildęs Andre Ingramas griausmingai debiutavo NBA
Svajonę išpildęs Andre Ingramas griausmingai debiutavo NBA
Nuotr. AP – Scanpix

Artėjančios nakties tvarkaraštis:

Boston Celtics Brooklyn Nets 03:00
Cleveland Cavaliers New York Knicks 03:00
Miami Heat Toronto Raptors 03:00
Orlando Magic Washington Wizards 03:00
Philadelphia 76ers Milwaukee Bucks 03:00
Chicago Bulls Detroit Pistons 03:00
Minnesota Timberwolves Denver Nuggets 03:00
New Orleans Pelicans San Antonio Spurs 03:00
Oklahoma Thunder Memphis Grizzlies 03:00
Los Angeles Clippers Los Angeles Lakers 05:30
Portland Trail Blazers Utah Jazz 05:30
Sacramento Kings Houston Rockets 05:30

 



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.