„Lietkabelio“ vadovas: „Norime būti tarp keturių geriausių LKL komandų“

2018-04-12 14:38
Nuotr.: K.Kavolėlis
Nuotr. K.Kavolėlis

Krepšinio pasaulį praėjusį sezoną sudrebinusi ir iki pusfinalio žengusi Panevėžio „Lietkabelio“ komanda 2017–2018 metų sezone jau patyrė visko. Pasikeitimai trenerių štabe, dėl asmeninių priežasčių į JAV išvykęs buvęs komandos gynėjas Gary Taltonas ir kova dėl Europos taurės komandą užgrūdino.

Artėjant svarbiausioms „Betsafe-LKL“ čempionato kovoms, „Lietkabelio“ klubas rikiuojasi ketvirtoje turnyrinės lentelės vietoje ir ruošiasi stipriai užbaigti šį sezoną. Klubo generalinis direktorius Mantas Ignatavičius sako, kad komanda pasitiki savo jėgomis ir nestokoja motyvacijos kovoti dėl gerų rezultatų.

Svarios pergalės Lietuvoje ir už jos ribų

„Pirmoji sezono pusė buvo pakankamai permaininga. Nors palaikėme aukštos klasės krepšinį ir galėjome pasigirti svarbiomis pergalėmis, žiemos pradžia mums nebuvo dėkinga. Gruodžio mėnesį mes nesugebėjome rasti sau įprasto ritmo ir pakliuvome į duobę, kas lėmė kelis netikėtus ir skaudžius pralaimėjimus“, – teigė Ignatavičius

„Lietkabelio“ klubo vadovas pozityviai vertina Panevėžio kariaunos pasirodymą Europos taurės turnyre. Anot Ignatavičiaus, nors „Lietkabeliui“ nepavyko prasibrauti iki antrojo Europos taurės etapo, komanda parodė aiškų charakterį. Krepšininkai sugebėjo ne tik, kaip lygūs su lygiais, kovoti su tikrai stipriomis europinio lygio komandomis, tačiau ir iškovoti svarbias pergales, kurios suteikė daugiau pasitikėjimo savimi. Komandos veržlumą stiprina ir naujasis vyriausiasis „Lietkabelio“ treneris Ramūnas Butautas.

„Prie komandos prisijungus Ramūnui Butautui, labai greitai pajutome apčiuopiamų rezultatų. Komanda tapo stabilesnė, o mūsų žaidimo tempas pagreitėjo. Treneris puikiai įsiliejo į komandą, o jo darbas su žaidėjais yra lydimas gerų emocijų. Nuoširdžiai tikimės, kad su jo pagalba mes sugebėsime įvykdyti užsibrėžtus sezono tikslus“, – patvirtino Ignatavičius.

Šeštasis „Lietkabelio“ žaidėjas

Praėjusiame sezone „Lietkabelio“ priešininkus priimanti „Cido“ arena ir joje susirenkantys krepšinio sirgaliai ypatingai sužibėjo. Dėl sirgalių užsidegimo, Europos taurėje Lietkabelis pakliuvo tarp 10 labiausiai varžybose sirgalių lankomų komandų. Kazanės, Belgrado, Stambulo ir net Paryžiaus komandos negalėjo pasigirti tokiu atsidavusiu „šeštuoju žaidėju“.

Būtent tokie sirgaliai ir pretenduoja į kasmet teikiamą, „Lietkabelio“ ir „Kalnapilio-Tauro“ grupės įsteigta „Ištikimiausio gerbėjo“ taurę. Kas ją gaus šiemet, paaiškės jau gegužės mėnesį. Pernai ji atiteko Laurai Trumpickienei.

„Sirgalių palaikymas mums yra labai svarbus. Labiausiai tai padeda net ne tada, kada galime kartu dalintis pergalėmis. Tai yra ypatingai svarbu kuomet komandai nesiseka. Sirgalių tikėjimas padeda atgauti jėgas ir labai stipriai motyvuoja stengtis ir siekti gerų rezultatų bei aukštų tikslų“, – pažymi Ignatavičius.

„Mūsų tikslas yra geriausiųjų ketvertas. Norime būti tarp keturių geriausių komandų LKL čempionate. Siekdami savo tikslų kovosime tik dėl pergalės visose savo varžybose ir savo sirgaliams paruošime tikrai akiai malonų krepšinį. Taip norime jiems atsidėkoti už jų tikėjimą ir už tai, kad jie visada yra su mumis“, – patikino Ignatavičius.



Komentarai:

djgaffer molis
tik prasau, kaip ir visi kiti krepsini suprantantys kabelio fanai, kitam sezonui isigykit normalu treneri. nes visokie butautai ir stori latviai tikrai medaliu neatnes.
2018-04-13
+6
Atsakyti
savas
jeigu Utena užims 5-ą vietą, tai kabelis į ketvertuką nepateks
2018-04-13
-1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 2

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.