Auklėtinių atsipalaidavimu nusivylęs Šaras: „Nemokame žaisti prie didelio pranašumo“

Vilius Stalgaitis
„BaskeNews.lt“
2018-04-13 21:33

Vilniaus „Lietuvos rytas“ pirmą kartą šį sezoną Kaune išgirdo klubui skirtą pašiepiančią vietos aistruolių dainą „Sveikinam rytą“.

Vasario mėnesį Kaune triumfavęs „Lietuvos rytas“ šiandien nuleido galvas – Lietuvos čempionai dar kartą parodė savo pajėgumą.

Tiesa, Šaras po rungtynių auklėtiniams turėjo krūvą priekaištų. Pirmiausiai, dėl iššvaistyto solidaus pranašumo. „Žalgiris“ šiame mače varžovams leido sumenkinti trečiajame kėlinyje turėtą 19 taškų pranašumą (50:31).

Rungtynių žaidėjas

Taškai
13
Naudingumas
21
Atkovoti kamuoliai
4
Baudų metimai
100%
6/6

Tokie amerikietiški kalneliai „aukštyn-žemyn“ Šarui itin nepatiko.

„Malonu, kad laimėjome. Buvome solidūs, rodėme ne savo geriausią žaidimą, bet žaidėme solidžiai, ypač gynyboje. Aišku, mūsų komanda, išėjusi žaisti su 18 taškų persvara, atsipalaiduoja. O po to sunku persilaužti ir iš naujo vėl įeiti į rungtynes. Daug psichologinių klaidų, kurios neleido dominuoti, kaip gera gynyba buvo. Vėliau ir ta pati gynyba sukrito.

19 klaidų taip pat nepateisinamas dalykas. Vilniaus komanda spaudimu mus baudė ir Klaipėdoje, ir dabar. Ruošėmės, įžaidėjai turi 10 klaidų, kas yra per didelis skaičius. Komanda nemoka žaisti prie didžiulės persvaros. „Lietuvos rytui“ buvo viskas aišku – pradėti žaisti fiziškai, ties pražangos riba. Mes tam neatsakėme, nebuvome pasirengę ir pasidarėme intrigą“, – sakė treneris.

Apie jau antrą mačą iš eilės demonstruojamą gerą gynybą: „Labai svarbu kad gerai gintumėmės bet neturime žudiko instinkto ir visą sezoną jo neturėjome. Mums netgi geriau eiti į rungtynes, kai trečiojo kėlinio viduryje žaidžiame apylygiai, tada įsitempę vyrai daro mažiau klaidų. Tai – jaunų žaidėjų yda, jie atsipalaiduoja, galvoja, kad visas darbas padarytas. Jei tu turi 18 pranašumą, tai eik iki 28. Gali būti tik toks mentalitetas. Deja, nepavyko. Pasipylė klaidos, kažkiek padėtis komplikavosi.“

Apie Brandono Davieso pasirodymą: „Taškai yra gerai, bet padaryta daug psichologinių klaidų. Jam tai buvo slogios rungtynės iš klaidų pusės. Neišpildėme detalių. Vyrai išėjo užsivedę, bet prie didelio skirtumo atsainiai elgėmės, negriuvome ant kamuolio, nenuėmėme jo po baudų metimų… Buvo galima žaisti paprasčiau.“

Apie Tel Avivo „Maccabi“ sprendimą burti antrą komandą ir „Panathinaikos“ karą su Eurolyga: „Pora milijonų į biudžetą ir mes galime antrą komandą LKL čempionate statyti (juokiasi – aut.). Labai artimai bendrauju su Nikola Vujčičiumi. Tokie dalykai visuomet atrodo kaip pusiau revoliucija, aš taip pat mėginau aiškintis, bet jie turi savo argumentus ir mes negalime to paties daryti, nes tiesiog neturime tam pinigų.

Kai prasideda tokie sprendimai, visada visi turi nuomonę, kad kažkas nepavyks: skirtingi treneriai, gal jiems bus per mažai rungtynių… Įdomu, kaip jie tai padarys, visa Europa stebės. Kalbant apie „Panathinaikos“, Eurolygos be jos neįsivaizduoju. Man tai yra kone brangiausia užsienio komanda. Nenoriu, kad jie paliktų Eurolygą. Dar kuomet dabar padaryti tiesioginiai reisai į Atėnus…“



Komentarai:

nebuvo abejoniu, kad zalgiris laimes
2018-04-14
-5
Atsakyti
yy
Gerai kad laimejo gerai kad buvo itemptu akimirku byski ir pamoka ir pasitikejimas savimi. Bendrai gera treniruote pries oly tik reikia but zudikais kaip ir minejo Saras. Laukiu pergaliu pries oly, bent viena tikrai parves is graikijos

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-04-14
-3
Atsakyti
Siauliai
Jei atvirai pastaruoju metu visur teisejai viska gadina, vien per sia savaite realiui dave baudini musti uz nieka, dabar cia istempe zalgiri pries ryta

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-04-13
-1
Atsakyti
djgaffer
Didžiausia šio sezono Žalgirio bėda ta iššvaistyta persvara.Jau ne kartą taip nutiko,Vilniuje taip ir prisižaidė.Šį kartą savos sienos padėjo ir pasiaukojanti gynyba.Bet reikia kažką daryti,kad tą įgytą persvarą išlaikyti.Atėjo lemiamų kovų metas,tai žaidėjai gal jau neatsipalaiduos turėdami solidų pranašumą.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-04-13
+4
Atsakyti
To Anonimas
Asile prie ko čia tie teisejai?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-04-13
-3
Atsakyti
Anonimas
sarai, ? kaip teisejai patenkintas siandien turetum buti
2018-04-13
-4
Atsakyti
egzpertas
Pritariu Sarui. Neturi buti jokio atsipalaidavimo pries tokia lavonu komanda. Reikia dauzyti iki paskutiniu sekundziu kad kita karta zinotu.
2018-04-13
+4
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 7

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.