Šiandien Mezon NKL – du ypatingi finalai

2018-04-14 10:39
Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr. D.Lukšta

Paskutinę Nacionalinės krepšinio lygos (Mezon NKL) sezono dieną – netikėta intriga. Mažajame finale bus kovojama dėl patekimo į Lietuvos krepšinio lygą (LKL), o didžiajame – dėl čempionų titulo ir garbės vadintis stipriausia Mezon NKL komanda.

Tokia situacija susiklostė po to, kai penktadienį paaiškėjo, kad finale žais dvi dublerių ekipos – Kauno „Žalgiris-2“ ir Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“. Jos abi negali patekti į LKL dėl šios lygos ir Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taisyklių, todėl vieta perėjimui atitektų kitai prizinę vietą užėmusiai komandai.

Toks sprendimas buvo priimtas 2017 metų balandžio 23 dieną LKF konferencijoje Kaune.

Ketvirtasis „Komandų automatinio perėjimo tarp krepšinio lygų tvarkos“ punktas skelbia:

„Jeigu, pasibaigus kiekvieno einamojo krepšinio sezono žemesnės krepšinio lygos čempionatui, 1-ąją vietą žemesnės krepšinio lygos čempionate iškovojusi komanda yra aukštesnės lygos dukterinė (dublerių) komanda, ji į aukštesnę lygą pakilti negali. Tokiu atveju teisę pakilti į aukštesnę lygą turi sekanti po dublerių, tačiau ne žemiau nei prizinę (III vietą) užėmusi komanda, jei ji atitinka vadybinei-organizacinei struktūrai, sporto bazės, biudžetui ir kitus aukštesnės lygos keliamus kriterijus (reikalavimus).“

Mažajame finale šiandien kovos Mezon NKL reguliariojo sezono nugalėtoja, Šakių „Vyčio“ komanda, ir antrąją vietą reguliariajame sezone užėmusi Marijampolės „Sūduva-Mantinga“.

Rungtynių dėl trečiosios vietos startas – 13.30 val., Jonavos sporto arenoje. Iš karto po šios dvikovos vyks snaiperių ir dėjimų konkursai, o 17 val. prasidės mūšis dėl pirmosios vietos. Pastarąjį tiesiogiai transliuos TV6.

Bilietus galite įsigyti paspaudę čia.



Komentarai:

Nestumiu
Realiai tai tegul bet ka priima, bet nevezi/prienus reikia mest is LKL'o viena karta, nes ten cirkas, o ne krepsinio komandos. Nesakau, kad atejusi is NKL'o komanda bus geriau, bet prienai tikrai negali likt lygoj dabar su tokiu zaidimu, nevezis irgi, nes ten metai is metu skolos ir neaiskus biudzetas. Tikiuosi, ta komanda kuri gaus vieta LKL'e tikrai tures resursu ispildyt reikalavimus.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-04-14
Atsakyti
ADIS Klp.
Jei priimtų tas nesportišku principu komandas, manau LKL prestižas smarkiai kristų
2018-04-14
+1
Atsakyti
coach K
dubleriai negali but LKLe del potencialaus sportinio principo pazeidimo. 3 NKL komanda taip pat neturetu but lkle
2018-04-14
+13
Atsakyti
???
Nelabai suprantu sistemos, už ką Vytis ar Sūduva laimėję mačą dėl trečios vietos pateks į LKL? Nėra logikos tame. Nori patekt į LKL, tai įrodyk, kad esi vertas ir laimėk NKLą.. O dabar blet, kaip koks paguodos prizas pralaimejusiems tas kelialapis į LKL gausis.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-04-14
+6
Atsakyti
NESAMONE
dubleriai negali but lkl. o tai jaigu jie dominuoja tam nkl ir vistiek negales? su tokiu lkl lygiu manau tikrai dubleriai nebutu paskutiniai ir galetu ten zaist patirties gaut..
2018-04-14
+9
Atsakyti
Graudi "fanu" komanda
Patranku mesa tie Sakiai butu LKLe su tokiais pseudo-zaidejais kaip Uzupis, Vingelis, Bielevicius, Pukelis:DDD

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-04-14
-4
Atsakyti
apacioj klounui
sakiu vadovai sake jai gaus teise zaist i nkl ,bandys tartis del kauno sporto hales ar del garliavos arenos ,tai slepkis po krumais su savo nesamonem,ju vienintelis ir tikslas zaist lkl
2018-04-14
-4
Atsakyti
bmw
tai kad Kapsukas neturi areno,kluone niekas neleis losti :D o Sakiu sale kaip ir per maza :D zodziu geriausiu atveju visi vel liks NKL. oMare tai per amziu amzius los NKL nes arena visai nesisviecia :D
2018-04-14
-3
Atsakyti
jhj
nesamone del tos systemos,jai nesugebi laimet nkl tai kam tu esi reikalingas lkl??? prienu klubas kitais metais atsisakes cirko bus stabilus ir bus be skolu jokiu ir gris i savo vietas stiprus vidutiniokas lkl ,kam juos mest ir susilpnyt lyga? as nesu ju fanas esu krepsinio fanas,nenoriu kad lietuvos krepsinio lyga silpnetu,ismesti prienus su arena butu kvaila ir priimti kazkokius sakius ,kurie turetu keltis i kita miesta ,aciu gal ne,taip jai butu laimeja nkl as nesigynciciau sportinis principas yra toks laimi eini tolyn pralaimi sedi kur ir esi
2018-04-14
-3
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 9

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.