Jankūnas: „Man ne 17 metų, kad reikėtų žiūrėti į statistiką“

Tomas Vanagas
„BasketNews.lt“
2018-04-24 22:45

Kai Pirėjo „Olympiakos“ trečiajame kėlinyje priartėjo iki 7 taškų, Paulius Jankūnas ėmėsi darbo puolime. jis tris atakas iš eilės pelnė taškus po žaidimo du prieš du, po to prasiveržė link krepšio, išprovokavo pražangą ir sumetė baudas, o jo pakylėta Kauno „Žalgirio“ komanda vėl įkvėpė oro gurkšnį – 62:47.

Likęs tuščias praeitose rungtynėse, šį kartą kapitonas surinko 13 taškų ir buvo antras pagal rezultatyvumą komandoje.

„Žalgiris“ iškovojo pergalę 80:60 ir ketvirtfinalio serijoje iki trijų pergalių pirmauja 2-1.

Foto galerija

„Tikrai rungtynės pavyko. Visų pirma laimėjome, o antra – buvo ir agresija, ir gynyba, – po mačo sakė Jankūnas. – Aišku, treneris rungtynių metu akcentavo, kad darome taktines klaidas prieš žaidėjus, prieš kuriuos neturėtume klysti. Be abejo, varžovai prametė metimų ir iš po krepšio, ir laisvų tritaškių, bet smagu, kad intensyvumas išliko beveik visas rungtynes. Reikia pridėti daugiau mąstymo ir ruoštis kitoms rungtynėms.“

– Sunkiu momentu trečiajame kėlinyje surinkote 9 taškus iš eilės. Ar toks buvo žaidimo planas?
– Viskas gavosi žaidimo eigoje. Treneriai žino mūsų stipriąsias puses ir yra pasiruošę išnaudoti tam tikrus žaidėjus. Buvo toks momentas ir man pavyko pasitikėjimą pateisinti. 

– Kiek pačiam reikėjo tokios atkarpos?
– Niekada nesureikšminu savo asmeninio pasirodymo. Nėra smagu lakstyti be metimų, bet jeigu to reikalauja situacija, jeigu kiti žaidėjai turi didesnius pranašumus prieš varžovus, tai neturiu jokių problemų. Tikrai rūpi tik pergalė. Man ne 17 metų, kad reikėtų žiūrėti į statistiką. Svarbu pergalė. 

Galbūt pačiam pavyko būti agresyvesniam, sužaisti du prieš du liekant aukščiau. Jie stengėsi to neleisti, bet treneriai akcentavo, kad galime pralaužti gynybą ir susikurti situacijas, kurios sekėsi visą sezoną.

– Toks didelis pranašumas turbūt „Olympiakos“ grėsmės prieš kitas rungtynes nesumažina?
– Be abejo, ne. Tai tik vienas rezultatas, taškų skirtumas nieko nereiškia. Kaip ir visi kalba, „Olympiakos“ yra be galo patyrę ir žino, kaip sužaisti lemiamas rungtynes. Jie tikrai padarys išvadas ir mus puls nuo pat pradžių.

– Kovingumo turėjote tiek pat, kiek ir Pirėjuje, ar daugiau?
– Nepasakysiu, kad kovingumo šiandien buvo daugiau. Buvo to susikaupimo daugiau. Prie savų sirgalių buvo dar didesnis užsivedimas.

– Kiek būtent sirgaliai šiandien padėjo?
– Be galo. Jie ir davė visą energiją ir užsivedimą. Kas pakilo nuo suolo, tas atidavė 100 proc. ir žaidė su ugnele.

– Šiandien komanda atliko 23 rezultatyvius perdavimus. Kaip jums komandinis žaidimas?
– Geras, tikrai buvo gražių atakų, kamuolys gerai iš vienos pusės pereidavo į kitą pusę, susikurdavome metimus ir paskutinę sekundę. Jie gerai ginasi, todėl turi vaikščioti kamuolys ir turime ieškoti klaidų, kurias jie kartais padaro tik paskutinėje atakos fazėje.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.