Martynas Pocius: „Žalgirio“ lubos vis dar nepasiektos“

2018-04-26 11:43
Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Elinskas
Nuotr. Fotodiena.lt/J.Elinskas

Kauno „Žalgirio“ komandos garbę keturis sezonus gynęs Martynas Pocius džiaugiasi nauju posūkiu karjeroje – darbu už Atlanto NBA lygos Denverio „Nuggets“ klube.

Trumpam į Lietuvą ir „Žalgirio“ areną užsukęs Pocius kalbėjo apie darbą Denveryje bei prisiminė laikus Kauno „Žalgiryje“ kartu su „Žalgiris TV“ laidų rubrika #ŽaliaBalta.

„Denveryje mūsų vadinamasis „ofisas“ yra ganėtinai mažas, todėl nėra taip, kad vienas žmogus yra atsakingas už atskirą veiklą, – kalbėjo praėjusiame sezone profesionalo karjerą užbaigęs Pocius. – Visi žmonės užsidėję daug „kepurių“. Nesusireikšminu, nesu didelių sprendimų priėmėjas. Tiesiog kiek galiu padedu su kasdieninėmis pareigomis – su NCAA ar tarptautinių žaidėjų „skautingu“. Jeigu kažkoks yra projektas, visuomet stengiuosi padėti. Pagrindas – žaidėjų „skautinimas“ ir pasiruošimas artėjančiai NBA naujokų biržai.“

Keturis sezonus Kaune praleidęs ir čia profesionalo karjerą pradėjęs gynėjas pripažįsta, jog iki šiol „Žalgirio“ ekipa paliko gilų pėdsaką buvusio krepšininko gyvenime. Pocius kartu su kolegomis Denverio „Nuggets“ ekipoje viso sezono metu stengėsi nepraleisti nė vienerių žalgiriečių rungtynių Eurolygoje.

„Žalgiris“ – pačiame viršuje. Daugiausiai metų praleidau šiame klube, tai – mano antri namai. Šį sezoną tikriausiai nepraleidau nė vienų Eurolygos „Žalgirio“ rungtynių. Denverio komandos biure visuomet žiūrime „Žalgirio“ rungtynes. Tikrai ši komanda man – numeris vienas“, – kalbėjo pašnekovas.

Pokalbiui pakrypus apie įspūdingą Kauno „Žalgirio“ krepšininkų žygį Eurolygoje, Pocius išskyrė Šarūno Jasikevičiaus faktorių. Jasikevičius ir Pocius kartu rungtyniavo Lietuvos vyrų krepšinio rinktinėje bei „Žalgiryje“. Be to, 2015-2016 m. sezone Šaras tapo ir Pociaus treneriu Kauno ekipoje.

„Su Šaru vieną sezoną žaidžiau, o kitą jis buvo vyriausiasis mano treneris. Jasikevičius man paliko didžiausią įspūdį iš visų trenerių, su kuriais esu dirbęs. Kai tik jis pradėjo karjerą, matėsi, kad daug pasieks. Aišku, tai kol kas jo pirmieji žingsniai, bet matome, kokiais dideliais žingsniais einama į priekį. Kaip treneris, Šaras man yra didelis autoritetas. Jeigu kažkada mąstyčiau apie treniravimą, lygiuočiausi į daug Šaro psichologijos ir jo turimų vertybių aspektų“, – aiškino Pocius.

Ar „Žalgirio“ žygis Eurolygoje nustebino buvusį žalgirietį? Pociaus teigimu žalgiriečių geras žaidimas yra tendencingas ir to vadinti netikėtumu negalima. Buvusio krepšininko teigimu, tai nulėmė puikus pasiruošimas kiekvienai dvikovai.

„Žalgiris“ manęs nenustebino. Jau iš pradžių matėsi kokiu stiliumi žaidžia „Žalgiris“. Jie visąlaik žaidžia vienodai, laikosi žaidybinio plano, yra drausminga komanda. Visos tos skambios pergales – prieš CSKA, prieš  „Fenerbahče“, yra labai normalu. Visi šiais laikais moka žaisti krepšinį. Kas geriau pasiruošia, kas nukrenta vienu kamuoliu daugiau ant parketo, turi daugiau šansų laimėti. „Žalgirio“ ateitis labai šviesi, net ir šį sezoną jie gali pasiekti labai daug. Lubos dar nepasiektos“, – tvirtino Pocius.



Komentarai:

asVienakart zalias, amzinai zalias!
Kas?

Genetiskai modifikuotas agurkas.
2018-04-26
+15
Atsakyti
as
Vienakart zalias, amzinai zalias!
2018-04-26
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 2

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.