Žukauskas apie Jasikevičiaus vadovavimą rinktinėje: „Kartais net tekdavo galvą nuleisti, nes ne treneris kalbėdavo, o Šarūnas“

2018-05-02 12:51

Kauno „Žalgirio“ krepšininkams vis dar siekus svajonės prasimušti į Eurolygos finalo ketvertą, per trečiąsias ketvirtfinalio serijos rungtynes „Žalgirio“ arenoje svečiavosi buvęs krepšininkas Eurelijus Žukauskas.

„Žalgiris TV“ laidų rubrikos #ŽaliaBalta pašnekovu tapęs legendinis Lietuvos krepšininkas nepraleido progos pajuokauti, prisiminimais sugrįžo į auksinius laikus ir negailėjo gražių žodžių šiuometiniams žalgiriečiams.

„Atėjus į „Žalgirį“, visų pirma, reikėjo sustiprėti fiziškai. Daug dirbome atskirai su treneriu, įsivažiavau, jaučiau pasitikėjimą, tad turbūt tokius ir rezultatus gerus turėjome. Labiausiai įsiminė Europos taurių laimėtojų taurės finalas Belgrade, kuriame Saulius Štombergas įmetė 35 taškus. Šalia manęs visada buvo daug pamokų davęs Franjo Arapovičius, į treniruotes kartais ateidavo ir Arvydas Sabonis“, – pirmuosius metus „Žalgiryje“ prisiminė Žukauskas.

Iš Klaipėdos kilęs ir ten dabar laiką leidžiantis dukart olimpinių bronzos medalių laimėtojas tikino net ir gimtajame mieste jaučiantis didžiulį susidomėjimą „Žalgirio“ rungtynėmis ir išskyrė pakilusį Eurolygos lygį.

„Šis sezonas „Žalgiriui“ yra tikrai geras. Tą rodo ir visiškai užsipildanti „Žalgirio“ arena. Vykdamas į Kauną iš Klaipėdos, sutikau nemažai pažįstamų veidų, taip pat važiuojančių į rungtynes. Džiugu, kad komanda rodo tokius rezultatus. Dabar ir Eurolygos lygis pakilęs nei man žaidžiant, krepšininkams yra daug vargo kovojant vieniems su kitais.

Prie pergalingo žalgiriečių žaidimo labai prisideda treneris Šarūnas Jasikevičius, kuris puikiai nuteikia komandą rungtynėms ir „Žalgiris“ visuomet kovoja iki paskutinės minutės“, – teigė Žukauskas.

Ne vienerius metus su dabartiniu „Žalgirio“ vedliu Lietuvos rinktinės garbę gynęs ir aukščiausius apdovanojimus iškovojęs blokų karalius teigia jau tuomet supratęs, kad iš Šarūno Jasikevičiaus išaugs puikus krepšinio treneris.

„100 procentų buvau tikras, kad Šaras vieną dieną taps geru krepšinio treneriu. Jis atmintinai žinojo kiekvieną varžovą, jo judesius, sugebėjimus. Kartais net tekdavo galvą nuleisti, nes ne treneris kalbėdavo, o Šarūnas.

Aukštaūgiams jis duodavo mažiau pamokų, bet buvo puikus porininkas, aikštės generolas, iš kurio sulaukdavom tikrai nuostabių perdavimų“, – gražiai apie Jasikevičių kalbėjo Eurolygos čempionas.

#ŽaliaBalta rubrikai Žukauskas taip pat pasakojo apie prieš 1999-ųjų finalinį ketvertą įrašytą dainą „Euroliga“ ir auksinės komandos bendrą susitarimą nusiskusti galvas plikai.



Komentarai:

MVai
Ka ir reikejo irodyt :)))

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-05-02
+8
Atsakyti
To Sliekas
Tuo labiau neidomi tavo nuomone, slieke

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-05-02
+6
Atsakyti
Sliekas
kam idomi to šparago nuomonė
2018-05-02
-5
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 3

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.