Istorinis momentas: europietis Kokoškovas tapo „Suns“ treneriu

2018-05-03 07:47
Nuotr.: AP - Scanpix
Nuotr. AP - Scanpix

Praėjusią vasarą Slovėnijos rinktinę ant aukščiausios Europos čempionato pakylos atvedęs Igoris Kokoškovas sukirto rankomis su Fynikso „Suns“ klubu ir tapo vyriausiuoju treneriu.

46-erių specialistas iš Serbijos tapo pirmuoju NBA klubo treneriu istorijoje, kuris gimęs ir užaugęs už Šiaurės Amerikos ribų.

Šiuo metu Kokoškovas pluša NBA atkrintamosiose varžybose – serbas dirba Jutos „Jazz“ trenerio Quino Snyderio asistentu. Viena didžiausių šio sezono NBA sensacijų tapusi „Jazz“ pirmajame atkrintamųjų varžybų etape išmetė Oklahomos „Thunder“, o antrajame po dvejų rungtynių perėmė namų aikštės pranašumą iš Hjustono „Rockets“.

Kokoškovas savo vardą išgarsino šią vasarą, kuomet Europos čempionate laimėjusi visas 9 rungtynes, jo vadovaujama Slovėnijos rinktinė pirmą kartą šalies istorijoje iškovojo pirmąją vietą Senojo žemyno pirmenybėse.

„Suns“ šį sezoną iškovojo 21 pergalę, patyrė 61 nesėkmę ir užfiksavo prasčiausią rezultatą visoje NBA.

Kokoškovas asistentu NBA lygos komandose dirbo nuo 2000-ųjų metų.



Komentarai:

juodis
ir plius, gali būt, kad Suns paims Dončičių.
2018-05-03
+2
Atsakyti
Uu
Nenustebčiau jei Šaras vieną dieną taptų NBA treneriu

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-05-03
+4
Atsakyti
To nikodemas.
As tai nemanau, kad cia ivertinimas europos krepsiniui, labiau JAV. Nes juk, jis ne veltui pradyrbo NBA 18 metu ir tik dbr treneriu patapo. Jis uzaugo nba virtuvej ir jis ateina i si posta kaip jos mokinys, dauguma jo ziniu, ka jis turi yra is NBA.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-05-03
-1
Atsakyti
Europos krepšininui tai milžiniškas įvertinimas pagaliau ir europiečiai pripažįstami. Tik vargu ar suns bus lygiavertė komanda kitoks ekipoms ir iki sezono pabaigos nebus atleistas

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-05-03
+2
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 4

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.