Buvęs Šaro bendražygis: „Žalgiris“ primena 2010 metų „Partizan“

2018-05-09 14:56
Nuotr.: Reuters – Scanpix
Nuotr. Reuters – Scanpix

2008-2009 metų sezone serbas Dušanas Kečmanas ir Šarūnas Jasikevičius kartu su Atėnų „Panathinaikos“ tapo Eurolygos čempionais, o kitą sezoną jų keliai išsiskyrė.

Šaras liko Graikijos komandoje, o Kečmanas patraukė į gimtinę, kur apsivilko Belgrado „Partizan“ komandos marškinėlius. Serbijos klubas tą 2009-2010 metų sezoną nustebino visą Europą patekdamas į Eurolygos finalinį ketvertą, o dabar Kečmanui jo ekipos pasiekimas primena šio sezono Kauno „Žalgirio“ žygį.

Prieš aštuonerius metus „Partizan“ neturėjo garsių pavardžių, o komandos jėgą sudarė jaunuolių ir labiau patyrusių krepšininkų derinys. Beje, „Top 16“ etapo grupėje „Partizan“ užėmė antrąją vietą, o už borto liko trečioje pozicijoje atsidūrusi Šaro ginama „Panathinaikos“.

Šį sezoną pelnomi taškai

51%
81,8
Pelno taškų: 81,8
Taiklumas: 50,8%
Vieta lygoje: 5
Geriausias pasiekimas: 101
Blogiausias pasiekimas: 64
Daugiausia pelno: Kevin Pangos

„Manau, kad ši „Žalgirio“ komanda primena 2010 metų „Partizan“ žygį Eurolygoje. Jie taip pat neturi itin garsių krepšininkų, tačiau visa žaidimo sistema, vadovaujant Šarūnui Jasikevičiui, veikia nepriekaištingai. Jis iš savo auklėtinių išreikalauja neįtikėtinos energijos. Bus labai įdomu stebėti, kaip kauniečiai pusfinalyje kausis su „Fenerbahče“, – pasisakė Kečmanas.

Eurolygos pusfinaliuose žalgiriečiai priims pirmenybių čempionės Stambulo „Fenerbahče“ iššūkį, o Maskvos CSKA susikaus su Madrido „Real“. Dučmano teigimu, ryškių favoritų nėra.

„Abu pusfinaliai bus intriguojantys. Eurolygos čempionė „Fenerbahče“ žais su „Žalgiriu“, kuris labiausiai visus nustebino. Pusfinaliniuose duočiau pranašumą „Fenerbahče“ ir CSKA komandoms, tačiau tai nieko nereiškia. Finaliniame ketverte viską lemia vienos rungtynės, tad daug ką reiškia nusiteikimas ir motyvacija“, – kalbėjo Kečmanas.

Kečmano ir Šaro laikais Atėnuose „Panathinaikos“ turėjo įspūdingą gynėjų liniją. Prie šių žaidėjų dar prisijungė graikai Dimitris Diamantidis ir Vassilis Spanoulis.

„Mūsų turėta gynėjų linija – Spanoulis, Diamantidis ir Jasikevičius – buvo viena geriausių praėjusiame dešimtmetyje. Jau tada Šarūnas buvo mūsų lyderis aikštėje. Jis turėjo puikų krepšinio supratimą, visada per rungtynes konsultuodavosi su Željko Obradovičiumi.

Kečmanas dabar užima Belgrado „Partizan“ direktoriaus postą. Gegužės 18-20 dienomis Eurolygos finalinis ketvertas vyks būtent Serbijos sostinėje, tad du buvę bendražygiai galės ir vėl pasimatyti.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.