BasketNews.lt Didžiojoje taurėje – kauniečių ir „Vyčio“ gynėjo triumfas

2018-05-09 21:58

Kauno Jono Jablonskio gimnazija antrus metus iš eilės triumfavo BasketNews.lt Didžiosios taurės varžybose. Prienų arenoje surengtose finalo ketverto varžybose kauniečiai lemiamame mače 70:64 palaužė Plungės „Saulės“ gimnazijos krepšininkus.

Naudingiausiu finalinio mačo žaidėju išrinktas Šakių „Vytyje“ šį sezoną žaidęs Julius Daugėla, kuris pelnė 24 taškus ir atkovojo 6 kamuolius.

„Buvome labai užsivedę, labai to norėjome, nes pavyko triumfuoti ir pernai, – po dvikovos sakė Daugėla. – Norėjome tai pakartoti, nes paskutinis turnyras, paskutiniai metai. Norėjome gražiai pabaigti.“

Pernai šios dvi komandos kovėsi pusfinalyje ir tada prireikė net trijų pratęsimų, kad būtų išaiškinti nugalėtojai.

„Mūsų mažam Plungės miesteliui tai yra didelis džiaugsmas, – dėl antrosios vietos neliūdėjo plungiškių komandos treneris Eugenijus Timofejevas. – Du kartus anksčiau iškovojome trečiąją vietą, todėl dabar džiugu, kad žaidėme finale.“

Kauno J.Jablonskio gimnazija: Julius Daugėla 24, Dinas Mickūnas 18 (13 atk. kam.), Julius Liesis 16, Jonas Grenda 10.

Plungės „Saulės“ gimnazija: Žilvinas Kubilius 20, Arijus Adomauskas 16, Eimantas Žilius 12.

Dvikovoje dėl trečiosios vietos Panevėžio Raimundo Sargūno sporto gimnazijos komanda 114:94 pranoko Prienų „Žiburio“ gimnazijos ekipą ir pasidabino bronzos medaliais.

Naudingiausiu mažojo finalo krepšininku išrinktas Domantas Strikulys, pelnęs 25 taškus ir atlikęs 10 rezultatyvių perdavimų.

„Trečia vieta yra gerai, bet tikslai buvo šiek tiek aukštesni, – sakė panevėžiečių komandos treneris Tadas Mykolaitis. – Norėjome pakliūti į finalą, bet pakišo koją traumos, kai kurių vaikų fizinė būklė, nes buvo labai ilgas sezonas.“

Panevėžio R.Sargiūno sporto gimnazija: Domantas Strikulys (10 rez. perd., 6 atk. kam.) ir Mantas Valakevičius po 25, Tomas Jaroševičius 17, Saulius Povilaitis 12, Ovidijus Savickas 11, Mykolas Čiuikinas 10.

Prienų „Žiburio“ gimnazija: Bartas Aleksandravičius 27, Klaidas Chadakauskas 21, Orestas Aleksynas 18, Lukas Vainikevičius 12.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.