LeBroną uždaręs Morrisas apie tai pasakos savo vaikams

2018-05-14 07:16

Kai Marcusas Morrisas Rytų konferencijos finalo serijos išvakarėse save pavadino kaip vieną geriausių LeBrono Jameso gynėjų, tokio sprendimo motyvais suabejojo net Bostono „Celtics“ sirgaliai – kam liūtą tampyti už ūsų?

Morrisas pirmose serijos rungtynėse buvo pagrindinis LeBrono gynėjas. Ir jam tai puikiai sekėsi, o „Celtics“ namuose 108:83 nušlavė Klivlando „Cavaliers“.

Nei „Celtics“, nei asmeniškai Morriso gynyba nebuvo tobula, bet jie privertė LeBroną dirbti, rašo ESPN.

Foto galerija

Morrisas daugiausiai kartų prižiūrėjo Jamesą – puolėjas prieš LeBroną stovėjo 39-iose atakose, o tai buvo didžiausias skaičius „Celtics“ gretose.

„Tai buvo visos komandos darbo vaisius, ne vieno manęs, – pasisakė Morrisas. – Visi gynyboje prieš jį atliko savo funkcijas. Akivaizdu, kad jis yra geriausias žaidėjas rungtynėse, tad visą mačą jį turi dengti keli krepšininkai. Atlikome puikų darbą.“

LeBronas per 36 minutes įmetė 15 taškų (5/11 dvit., 0/5 trit., 5/6 baudos), atkovojo 7 kamuolius, atliko 9 rezultatyvius perdavimus, tačiau padarė 7 iš 9 komandos klaidų.

„Jis yra geriausias žaidėjas, o aš apie tai, jog gyniausi prieš jį, vieną dieną pasakosiu savo vaikams. Man labai patinka šis iššūkis, tačiau kaip ir sakiau – tam reikia visos komandos pastangų“, – pabrėžė Morrisas.

Pats Morrisas LeBroną pranoko ir puolime – per 34 minutes pelnė 21 tašką (7/12 metimai) ir atkovojo 10 kamuolių. Jo +/- reitingas buvo +25, o LeBrono – -32.

„Manau, kad „Celtics“ šioms rungtynėms turėjo puikų planą, – teigė LeBronas. – Viskas prasidėjo nuo Morriso. Jis buvo mano konkurentas. „Celtics“ atliko puikų darbą komunikuojant tarpusavyje, kadangi jie visada žinojo ir kur esu aš, ir kur stovi mano komandos draugai.“

Morrisą taip pat gyrė „Celtics“ nariai. Marcusas Smartas pabrėžė, kad puolime puikiai pasirodęs atletas privertė gynyboje iš peties padirbėti LeBroną. „Jamesas turėjo eikvoti daug energijos ir gynyboje, kadangi Morrisą reikėjo akylai prižiūrėti“, – mano gynėjas.

„Nėra lengva prižiūrėti LeBroną, tačiau Marcusas mėgsta iššūkius, – pasisakė Terry Rozier. – Jis gavo iššūkį ir jį priėmė, atliko daug naudingų dalykų.“

Bostono ekipa padarė tai, ko Toronto „Raptors“ nepavyko per visą seriją – iškovojo pergalę. Visgi LeBronas lengvos serijos savo priešininkams nežada ir planuoja pokyčius kitoms rungtynėms.

„Treneris Bradas Stevensas ir jo komanda šiose rungtynėse dirbo šauniai. Turime tai pripažinti. Rytoj turėsime galimybę peržiūrėti rungtynių įrašą ir pamatyti, kuriose vietose varžovai mus išmušė iš vėžių. Antrose rungtynėse žaisime kur kas geriau“, – sakė „Cavaliers“ lyderis Jamesas, pridėjęs, kad pirmosios serijos rungtynės jam visada leidžia pajusti žaidimą.

Rungtynių apžvalga:



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.