Krepšinio mieste – net lietuviams neįprastas dėmesys

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“ iš Belgrado (Serbija)
2018-05-17 15:21

Robertas Javtokas mažiau nei prieš metus baigė krepšininko karjerą, tačiau jis vis dar matomas kaip žaidėjas. Bent jau kai kurių Stambulo „Fenerbahče“ personalo narių akyse.

Kai Kauno „Žalgirio“ sporto direktorius ketvirtadienį kartu su Pauliumi Motiejūnu ir keliais personalo nariais atvyko į Belgrado Kalemegdeno forte vykusią oficialią Eurolygos finalo ketverto ceremoniją, jis buvo palaikytas žaidėju, turinčiu lipti ant scenos.

Kiekvienai komandai spaudos konferencijoje atstovavo po trenerį ir žaidėją, kurie prieš oficialią ceremoniją nuėjo fotografuotis su Eurolygos trofėjumi. Pamatę Javtoką, besisukinėjantį su kitais Eurolygos klubų vadovais, o ne pozuojantį nuotraukoms, „Fenerbahče“ marketingo grupės žmonės suskubo aiškinti, kad Javtokui reikia eiti fotografuotis.

Tik priminus, kad fotografuojasi Paulius Jankūnas, o Javtokas jau yra baigęs krepšininko karjerą, „Fenerbahče“ atstovai suprato be reikalo jaudinęsi dėl kolegų.

„Žalgirio“ krepšininkai finalo ketverte yra mažiausiai žinomi ir pažįstami tarp visų dalyvių. Jankūnas ant scenos lipo greta Luigi Datome, Sergio Rodriguezo ir Luka Dončičiaus – buvusių arba būsimų NBA žaidėjų.

Visame mieste – gausybė plakatų, kuriuose Jankūnas, Kevinas Pangosas ar Edgaras Ulanovas vaizduojami greta tokių žvaigždžių kaip Nando De Colo, Janas Vesely, Sergio Llullas ir kiti.

„Žalgirio“ kapitonas Jankūnas pripažįsta, kad matyti save ant viešojo transporto autobusų, ar didžiuliuose plakatuose ant arenos sienų yra nauja patirtis.

„Nedažnai tai pamatysi. Gal net niekada, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė Jankūnas. – Miestas pasiruošęs ir matosi, kad gyvena finalo ketvertu. Daug žaidėjų visur iškabinta, tai bus lengviau fanams pažinti.“

Finalo ketvertas vyksta mieste, kuris kvėpuoja krepšiniu, ir tai primena ne tik plakatai ant kiekvieno miesto kampo. Oficiali visų keturių komandų spaudos konferencija buvo surengta šalia forto, kurio prieigose – praėjusio amžiaus penktąjį dešimtmetį menančios krepšinio aikštelės po atviru dangumi.

Čia treniruodavosi „Crvena Zvezda“ ir „Partizan“ krepšininkai, čia iki šiol būna daugybė vietinių krepšinio gerbėjų, leidžiančių laiką su oranžiniu kamuoliu.

„Iš krepšinio šalies atvykti į kitą krepšinio šalį, kuri garsėja tokiomis pačiomis krepšinio tradicijomis ir laimėjimais kaip Lietuva, yra labai smagu. Labai smagu tai pamatyti“, – sakė Jankūnas.

„Žalgirio“ kapitonas Belgrade kol kas daugiau laiko praleido pozuodamas nuotraukoms ir bendraudamas su žurnalistais, nei treniruodamasis finalo ketverto kovoms. Tai – kiekvienos čia dalyvaujančios komandos pareiga, tačiau krepšininkai ir treneriai gali džiaugtis, kad visa tai – į pabaigą.

Aikštėje vykdyti trenerio nurodymus ir siekti laimėti Jankūnui yra kur kas labiau įprasta nei kalbėti milžiniško susidomėjimo spaudos konferencijose.

„Aikštelėje mes pripratę, turbūt čia yra sudėtingiau, – apie pasirodymą oficialioje spaudos konferencijoje sakė Jankūnas. – Čia nauja patirtis, daug svarbių žmonių, didelė grupė žurnalistų. Ir kalbi ne gimtąja kalba. Bet smagu, kad galiu čia būti ir patirti, kaip vyksta finalo ketvertas.“

Kalbos netrukus baigsis ir krepšininkai žengs daryti tai, prie ko yra geriausiai įpratę.



Komentarai:

ZF
Arturiukas idejo savo trigrasi i euroleague basketball youtube kanala, bet buvo nugesintas. Nors cia ne i tema. Sekmes Zalgiriui ir normaliam ryto jaunimui belgrade!
2018-05-17
+3
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.