Neramumai Izraelio lygoje: paskelbtas žaidėjų streikas

2018-05-22 18:44
Nuotr.: LaPresse – Scanpix
Nuotr. LaPresse – Scanpix

Izraelio lygoje reguliarusis sezonas baigiasi neramiomis nuotaikomis. Tiesa, netikėtumus šalies čempionate kelia ne įvykiai ant parketo, o už aikštelės ribų.

Skelbiama, kad Izraelio žaidėjų asociacija nusivylusi lygos vadovybės sprendimais pradėjo streiką. Dėl šios priežasties ketvirtadienį numatytos rungtynės gali būti atšauktos. Reguliariojo sezono finišas turėjo būti savaitgalį, tačiau dėl šios priežasties kovos gali nusikelti.

Asociaciją papiktino Izraelio pirmenybėse taikoma taisyklė, pagal kurią komandos savo penketuose rungtynių metu privalo turėti mažiausiai du vietinius žaidėjus.

Dėl šios priežasties kitą sezoną dvi komandas ketina burti Tel Avivo „Maccabi“ klubas, kuris argumentuoja, jog tokia taisyklė komandas išmuša iš vėžių, o tai nepadeda tarptautinėse varžybose. Tel Avivo komandos planuose yra ketinimai stipresnėmis pajėgomis grumtis Eurolygoje, o vietiniame čempionate žaistų Izraelio piliečiai su keliais žemesnio lygio legionieriais.

Europos krepšininkų asociacija jau paskelbė palaikanti šį streiką. 

Reguliariajam Izraelio čempionato sezonui einant į pabaigą, jame pirmauja po 22 pergales turinčios Holono „Hapoel“ ir Tel Avivo „Maccabi“ ekipos.



Komentarai:

tel avivo maccabi domisi mata jogela ijungti i antra komanda https://www.youtube.com/watch?v=TI9UpTY0...
2018-05-22
+1
Atsakyti
Apsoliuti nesąmonė. Tai išvis tegul laksto vien užsieniečiai koks skirtumas ir bus rami galva. Izraelio krepšinis ir taip žemiausioje vietoje tad iš kur augti vietiniams žaidėjams jei net neleidžia įsileisti į lygą? Juokingiausia kad Eurolyga sutinka

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-05-22
+5
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 2

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.