Namie triumfavusi „Rockets“ nustūmė čempionus ant prarajos ribos

2018-05-25 07:08
  • „Warriors“ svečiuose 94:98 pralaimėjo penktąsias Vakarų konferencijos finalo rungtynes „Rockets“ ekipai

  • Dabar serijos rezultatas yra 3-2 „Rockets“ naudai. Šeštasis ir galbūt lemiamas mačas vyks Oklande

  • Hardenas šiose rungtynėse prametė visus 11 tritaškių, mačą gynėjas baigė pelnęs 19 taškų

  • Statistika

„Golden State Warriors“ ekipa pastaruosius trejus metus žaidė NBA superfinale, tačiau ketvirtosios iš eilės kovos dėl titulo gali ir nebūti.

Praėjusią naktį Hjustono „Rockets“ klubas penktose Vakarų konferencijos finalo serijos rungtynėse namie „karius“ nukovė 98:94 (23:17, 22:28, 26:27, 27:22) ir atsidūrė per žingsnį nuo NBA finalo.

Šeštosios rungtynės bus žaidžiamos Oklande. Jei „Rockets“ sugebėtų baigti seriją, ji į finalą patektų po 23-ejų metų pertraukos. Tuo metu tokiu atveju „Warriors“ be finalo liktų pirmąkart nuo 2014-ųjų.

Foto galerija

Geram Hjustono komandos pasirodymui šįkart neprireikė net ir lyderio Jameso Hardeno šėlsmo. Pastarasis nepataikė nė vieno iš 11 mestų tritaškių, o iš žaidimo realizavęs viso labo 5 metimus iš 21, jis pelnė 19 taškų.

Per visą NBA istoriją buvo tik vienas toks atvejis, kuomet atkrintamosiose krepšininkas metė 11 tritaškių ir nė vieno iš jų nepataikė. 1994-aisiais tai padarė Niujorko „Knicks“ gynėjas Johnas Starksas. Iš viso šioje serijoje Hardenas prametė jau 18 tritaškių iš eilės.

Iš viso Mike'as D'Antoni savo komandos rotacijoje panaudojo tik septynis žaidėjus.

Iki susitikimo pabaigos likus kiek daugiau nei minutei, Draymondas Greenas pataikė tolimą metimą, taip sumenkindamas atsilikimą iki minimalaus (94:95).

Kitoje aikštės pusėje per dvi atakas užpulti nesugebėjo tik Chrisas Paulas, tiek Hardenas, tačiau šansais persverti rezultatą nepasinaudojo ir svečiai. Pastarieji dovanėlę vėl gavo likus 10 sekundžių, kai Trevoras Ariza pataikė vieną baudą iš dviejų (96:94), bet tuomet suklydo Draymondas Greenas.

Netrukus tyčia sulaikytas Ericas Gordonas sumetė abi baudas ir „Warriors“ komandai šansų nebeliko.

Tiesa, rungtynių pabaiga „Rockets“ ekipai apkarto, kadangi traumą patyrė Chrisas Paulas. Kol kas lieka neaišku, ar jis galės rungtyniauti kitose serijos rungtynėse.

Tuo metu „Warriors“ toliau verčiasi be Andre Iguodalos, kurio situacija dėl artimiausio mačo taip pat lieka neaiški.

„Jis miršta noru žaisti, tačiau Andre dar nėra sveikas“, – pasakojo Kerras.

„Rockets“: Ericas Gordonas 24, Chrisas Paulas 20, Jamesas Hardenas 19, Clintas Capela 12 (14 atk. kam.).

„Warriors“: Kevinas Durantas 29, Klay Thompsonas 23, Stephenas Curry 22, Draymondas Greenas 12 (15 atk. kam.).



Komentarai:

Jei pralaimės Raketos šią serija, tai tikiuosi kad LeBronas kitą sezoną prisijungs būtent prie Paul ir Harden Houstone ir sudarys tikrai galingą trejetuką, James nereikėtu tiek plėšytis kaip dabar Cavsuose, nes be jo ten visi lavonai, įskaitant ir tą patį Love iš kurio liko tik vardas... O visi kiti kartu su treneriu yra tokie vidutiniokai kad graudu.. Išemus James iš komandos kažin ar Cavs būtų į PO prasimušus...

Tai tikrai tikiuosi kad varys į Houstona, plius Paul vienas geriausiu draugų yra, komanda surinkta gerai, NBA lygoje tikrai kokius 2 sezonus galėtu imti žiedus.. James nėra savanaudis, šertu kamuoliais Hardena, Capela, tą patį darytu ir Paul, kai reikia James sumeta savo taškus, bet ėsmė tame, kad James reikėtu naudoti tik 70-80% savęs, nes komandoje yra Paul, Harden ir Gordon kurie dabar jau dulkina Worriors su Durantu prieš akį... Go Rockets !!!
2018-05-25
-2
Atsakyti
Saunu
2018-05-25
-2
Atsakyti
djgaffer
Grynai patys sau duobę išsikasė GSW.Rungtynių gale kelis šansus net turėjo persverti rezultatą ir taip pakreipti viską sau palankia linkme,bet nepataikė.Paskui dar ir Greenas suklydo.Ir niekaip negali nugalėti vos 7 žaidėjų.Nesugeba nuvarginti varžovų,patys kartais atrodo jau persisotinę tų pergalių.Jei gaus seriją,galės prisiminti šitą mačą,kaip neišnaudotą progą pakreipti visą seriją į savo pusę.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-05-25
-5
Atsakyti
Labai norėčiau, kad Warriors pralaimėtų. Nusibodo jie. Tikimės Paul'ui viskas ok.

Šiaip jei superfinale bus Warriors, norėčiau šalia Celtics'ų, kad įneštų šviežumo, o ir Lebrono komanda atrodo silpnesnė nei pernai tai tikrai netikiu, kad laimėtų. O jei išeitų į superfinal Rockets, tada norėčiau šalia Cavaliers, nes Lebron'as nusipelnęs superfinalo bei dar bent vieno žiedo tai tikrai. O Celtics savo šansą dar turės.
2018-05-25
-3
Atsakyti
Durantas po sios serijos jei praleimes bandys prasytis pas Rockets, kad priimtu :D
2018-05-25
-7
Atsakyti
kunigas
to Saulius

Jeigu ne nugara dmo tikrai butu siandien pergales kalvis.visi atsimenam kaip motiejuno kreive kilo aukstyn

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-05-25
+7
Atsakyti
Saulius
O galejo ir DMO kartu su raketom šendien triumfuoti...

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-05-25
-1
Atsakyti
Super būtų, jei GSW nepatektų į finalą, čia jau būtų maža pergalė, žiauriai nepatinka šį komanda

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-05-25
-10
Atsakyti
To kasioguru sutinku-vietom Rockets žaidimas atrodė blogiau nei tipo rusiškas žaidimo stilius bėk-mesk.Jokios taktikos,jokių derinių,tik pagrinde tritaškių svaidymas..Warriors dar tikrai nenusileis taip lengvai..
2018-05-25
+3
Atsakyti
Zjbs butu jei Warriors prasileistu. Eina jie na...
2018-05-25
+4
Atsakyti
Tau
Oi mlc,go rockets!!!☺

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-05-25
+2
Atsakyti
kasioguru
senokai bemaciau tokias lievas playofu varzybas, kur abieju komandu zvaigzdes lostu toki nesamoninga iso ball ir dar teisejai svilpia nesamones zvaigzdziu naudai. visikas jovalas. jau Rockets taip saude pro sali, taip nekrito, ir GS vistiek sugebejo pralost. visiski grybai. neprimena tu pernyksciu ar uzpernyksciu GS. nepaisant to, vistiek manau pasiims jie ta serija, nes panasu, kad atejus lemiamoms varzybos MVP vel losia pridejes i kelnes ir kiek Paulo patirtis tempia, tiek Rockets vaziuoja. o Paulas panasu, kad gavo trauma. labai nesinoretu, kad traumos butu pergales faktorium.
2018-05-25
+3
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 12

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.