LKL ketvirtfinalyje siautėjęs Rokas Giedraitis – naudingiausias etapo žaidėjas

2018-05-27 18:48

Vilniaus „Lietuvos rytas“ rytoj pradės „Betsafe–LKL“ pusfinalio seriją, o šios komandos atstovas Rokas Giedraitis į ją žengs kaip naudingiausias ketvirtfinalio žaidėjas.

„Lietuvos ryto“ puolėjas pripažintas geriausiu tarp visų ketvirtfinalio dalyvių – Giedraičio atstovaujama komanda triskart pranoko Utenos „Juventus“ ir tiesiausiu keliu žengė į pusfinalį.

Šį sezoną metamos baudos

79%
13,1
Pataiko: 13,1
Taiklumas: 78,6%
Vieta lygoje: 7
Geriausias pasiekimas: 25
Blogiausias pasiekimas: 5
Daugiausia pataiko: Martynas Echodas

Jame jau rytoj laukia Klaipėdos „Neptūnas“, pirmos rungtynės vyks Vilniuje, susitikimą nuo 18.30 val. tiesiogiai transliuos BTV.

Giedraitis ketvirtfinalio serijoje pataikė daugiau tritaškių negu dvitaškių ir varė į neviltį Žydrūno Urbono auklėtinius. Giedraitis per trejas rungtynes pataikė 13 tritaškių iš 22 (59%) ir vidutiniškai per susitikimą rinko po 18 taškų.

Snaiperis taip pat per rungtynes vidutiniškai atkovojo po 4,7 ir perėmė po 2,7 kamuolio.

Giedraitis per susitikimą rinko po 21 naudingumo balą. Geriausiai krepšininkas pasirodė trečiosiose serijos rungtynėse, kai pelnė 21 tašką (6/8 trit.) ir surinko 30 naudingumo balų.

Į naudingiausiųjų penketą pateko krepšininkai tik iš dviejų ketvirtfinalio serijų: Giedraičio komandos draugas Chrisas Krameris, Panevėžio „Lietkabelio“ legionierius Dominikas Mavra, „Juventus“ neišgelbėjęs Maksimas Kornijenka bei naudingiausias reguliariojo sezono krepšininkas Laurynas Birutis.

Būtent Birutis pagal naudingumą ketvirtfinalyje buvo geriausias, tačiau „Šiauliai“ 1-3 pralaimėjo seriją „Lietkabeliui“. Birutis šioje serijoje rinko po 17 taškų, atkovojo po 6 kamuolius ir rinko po 24,5 naudingumo balo.

Birutis tiesiog sužvėrėjo trečiose serijos rungtynėse, kai pelnė 24 taškus (7/11 dvit.) ir surinko 38 naudingumo balus.

Į penketą pateko ir „Juventus“ aukštaūgis Kornijenka, kurio pastangų uteniškiams neužteko. Legionierius šioje serijoje rinko po 9,3 taško, atkovojo po 9 kamuolius ir rinko po 19,3 naudingumo balo. Ukrainietis šioje serijoje užfiksavo du dvigubus dublius.

Antrose serijos rungtynėse Kornijenka surinko 13 taškų ir atkovojo 15 kamuolių, o paskutinėse sezono rungtynėse pelnė 21 tašką ir atkovojo 10 kamuolių.

Trečias krepšininkas naudingiausiųjų penkete iš „Lietuvos ryto“ ir „Juventus“ serijos yra Krameris. Įžaidėjas šioje serijoje rinko po 13 taškų, atliko po 6 rezultatyvius perdavimus ir atkovojo po 4,3 kamuolio. Amerikietis prieš „Juventus“ ekipą iš dviejų taškų zonos pataikė 74% metimų (14/19) ir vidutiniškai per susitikimą rinko po 18,67 naudingumo balo.

Naudingiausiųjų penkete gynėjų grandyje prie Kramerio prisijungė „Lietkabelį“ į pusfinalį atvedęs Mavra. Kroatas šioje serijoje rinko po 13,3 taško, atliko po 4,8 rezultatyvaus perdavimo ir rinko po 18,75 naudingumo balo. Mavrai sėkmingiausios buvo antrosios serijos rungtynės, kai jis pelnė 18 taškų, atliko 8 rezultatyvius perdavimus ir surinko 28 naudingumo balus.



Komentarai:

saras
i zalgiri ji
2018-05-27
-4
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.