Į kampą spaudžiami vilniečiai trečiadienį tikisi kito scenarijaus

Vilius Stalgaitis
„BaskeNews.lt“
2018-05-29 08:57

Vienas „Lietuvos ryto“ rūbinėje likęs Chrisas Krameris po smūgio pirmajame „Betsafe-LKL“ pusfinalio mače stovėjo persirengimo kambario kampe. Netrukus jis čiupo šalia paliktą rungtynių protokolą ir giliai atsiduso. „Tai užknisa“, – burbtelėjo sostinės klubo amerikietis.

„Lietuvos ryto“ ekipa dvejus pastaruosius metus šalies čempionatą baigė rungtynėmis dėl trečiosios vietos. Natūralu, kad prieš šią seriją vilniečių praeities pralaimėjimai vėl buvo prisiminti, tačiau šįkart serijos eiga „Lietuvos rytui“ buvo prognozuota kitokia.

Sąlyginai, „Neptūnas“ buvo laikomas silpnesne komanda nei „Lietuvos rytas“, tačiau pirmadienio vakarą „Siemens“ arenoje taip neatrodė. Kazys Maksvytis „Lietuvos rytui“ ant stalo numetė įdomių kortų.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
11
Naudingumas
18
Atkovoti kamuoliai
8
Rezultatyvūs perdavimai
2

Mindaugas Kačinas šį sezoną nėra tas vaikinas, kuris kasdien mačą baigs būdamas arti dvigubo dublio, o 17 Simo Galdiko taškų taip pat nėra dažnas reiškinys. 

Visi žino, ką gali „Lietuvos ryto“ aukštaūgis Loukas Mavrokefalidis puldamas krepšį, tačiau Maksvytis prieš jį pastatė gerokai mobilesnį ir mažesnį Kačiną. 

Rezultatas? Tragiškos graiko rungtynės su -4 naudingumo balais ir vos vienu pataikytu metimu iš 9. Jei „Lietuvos rytas“ laukia žadintuvo pabusti, tai būtent toks signalas nuskambėjo vakar.

„Žinau tas praeities istorijas šioje komandoje, bet nemanau, kad dabar kažkas apie tai galvoja“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė Krameris. – Mums netrūksta pasiaukojimo, tai pusfinalis. Visi kalbame, kad mums nereikia trečios vietos rungtynių, sakome, kad reikia keliauti į finalą, visi užsivedę. Važiuosime į Klaipėdą trečiadienį ir atiduosime viską dėl pergalės – štai kokia mano filosofija. Trečiadienį viskas turi būti kitaip.“

Uostamiesčio komandai vakar netrūko noro seriją pradėti pergalingai, ji tam turėjo pakankamą emocinį užtaisą. „Neptūnas“ aikštėje spinduliavo didesne energija nei „Lietuvos rytas“ ir tai dar labiau išsiryškino antroje susitikimo dalyje.

Kolegos žurnalistai pasakojo, kaip ne vienas „Neptūno“ žaidėjas po mačo rūbinėje juos ironiškai traukė per dantį dėl neva ankstyvo nurašymo. Vėliau su šypsena apie tai užsiminė ir Galdikas.

„Jei žmonės kalba, vadinasi jie žino“, – užsiminė klaipėdiečių centras.

Iškalbingas „Neptūno“ užsivedimo pavyzdys buvo ir rungtynių pabaigoje, kuomet „Lietuvos ryto“ sirgaliai įžeidžiančią skanduotę paskyrė Renaldui Seibučiui. Pastarasis į tai atsakė tiesiog oro bučiniu po šaltakraujiško savo metimo.

Faktas, kad „Neptūnas“ vilniečius lenkė ne tik statistinėse kategorijose.

„Nemanau, kad komandai trūko nusiteikimo, – sakė Krameris. – Gal kai kurie jautė pernelyg didelį pasitikėjimą savimi, galbūt kai kurie jautė spaudimą… Kita vertus, tai tik vienos rungtynės iš penkerių galimų. Dabar privalome važiuoti į Klaipėdą ir ją palikti su pergale. Privalome laimėti, priešingu atveju būsime prastoje situacijoje.“

Apie kovą ir nusiteikimą šį tą pasako ir statistika. Pavyzdžiui, klaipėdiečiai, kurių stiprioji grandis yra perimetro žaidėjai, kovą dėl kamuolių laimėjo 37-24.

Gera „Neptūno“ metimų realizacija kompensavo klaidų skaičių (23), nors „Lietuvos ryto“ spaudimas atitinkamais momentais ir pričiupo klaipėdiečius.

„Tai buvo vienintelis šaukštas deguto medaus statinėje“, – apie sutrikusią auklėtinių reakciją prieš vilniečių spaudimą sakė Maksvytis.

Nurašyti klaipėdiečiai dabar perėmė namų pranašumą ir pusfinalio seriją pasuko savo kryptimi. Jų šioje batalijoje neslegia joks spaudimas – likus už finalo borto „Neptūnas“ bus vertinamas kaip iki galo kovojęs klubas, tuo metu vilniečiams tai būtų tikras fiasko.

„Lietuvos rytui“ pirmasis antausis jau priimtas, metas keliauti į Klaipėdą.

„Užknisa, kad netekome namų aikštės pranašumo. Pirmosios serijos rungtynės labai svarbios, o mes jas pralaimėjome, trečiadienį privalome į tai reaguoti. Turime gerą kompaniją, turime charakterį. Privalome pasitempti. Turime būti geresni, visa komanda, nuo viršaus iki apačios. Metimai, kurie mums leidžiami mesti, privalo būti pataikyti, nėra jokių pasiteisinimų“, – rėžė Krameris.



Komentarai:

simas
Ir koks ten nemoksa bando komentuoti.....ar? Baige 1 klasę pradines mokyklos?Neptūnas, pavarykite toliau 3=0. !!! Kad, nesigirtu, tie pagyrunai ###

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-05-30
-4
Atsakyti
simas
Ir koks ten nemoksa bando komentuoti.....ar? Baige 1 klasę pradines mokyklos?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-05-30
-7
Atsakyti
Anonimas
O kur chatkevicius ?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-05-29
-5
Atsakyti
ArtiomTai ce viskas izi ritas spec pralaimejo kad galetu namie ramiai imt serije pres savo sirgaliu akivaizda o milasius paprase gurtinaicio kad spec pralost ka vakar ir matem kai buvo perlaikitas marolkevalidis su girdciunu--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


tai ce izi, tu spec debilu apsimeti, kad visi nesupranstu, jog is tiesu toks esi. Pirmyn, Neptunas!
2018-05-29
-1
Atsakyti
x
klaipėdoj ir spec. pralaimės, kad būtų daugiau mačų , o paskui ir vilniuje, juk su lietkabeliu bus įdomesni mačai dėl 3 vietos nei sausa serija su žalgiriu 0-4
2018-05-29
-1
Atsakyti
Tai ce viskas izi ritas spec pralaimejo kad galetu namie ramiai imt serije pres savo sirgaliu akivaizda o milasius paprase gurtinaicio kad spec pralost ka vakar ir matem kai buvo perlaikitas marolkevalidis su girdciunu

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-05-29
+5
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 6

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.