Čempionų lygoje triumfavusi AEK atsisakė žaisti Europos taurėje

2018-05-29 11:27
Nuotr.: Fiba.basketball
Nuotr. Fiba.basketball

Neigiamą nuomonę dėl Eurolygos turnyro turintis Atėnų AEK klubo savininkas Makis Aggelopoulos nusprendė atsisakyti pasiūlymo po dvejų metų pertraukos sugrįžti į Europos taurę, skelbia graikų žiniasklaida. Šią teisę Graikijos klubas buvo išsikovojęs po triumfo Čempionų lygoje.

Atėnų ekipos motyvas – ji ir taip žaidžia aukšto lygio turnyre, kuriame ją tenkina tiek organizacinis, tiek komandų lygis, tad nėra prasmės kažką keisti.

Po neigiamo AEK atsakymo, kvietimo prisijungti prie antro stipriausio Senojo žemyno turnyro sulauks „Monaco Basket“ ekipa – antra stipriausia Čempionų lygos komanda, finale graikams pralaimėjusi 94:100.

Šį sezoną metami tritaškiai

33%
6,8
Pataiko: 6,8
Taiklumas: 33,1%
Vieta lygoje: 28
Geriausias pasiekimas: 11
Blogiausias pasiekimas: 4
Daugiausia pataiko: Dusan Sakota

Graikijos klubo savininkas Makis Aggelopoulos ne kartą viešai skalpavo Eurolygą bei jos sprendimą įteikti ilgalaikius 10 metų kontraktus kai kuriems Europos klubams. Pasak 53-ejų verslininko, tokių privilegijų neturėtų būti, o viską lemti privalo sportinis principas.

„Tokio pasiūlymo tikrai nepriimčiau. Mano pasirinkimą lemia turnyro struktūra. Lygoms sudaryti kontraktus su klubais yra klaida, kadangi turime 650 komandų, tūkstančius žaidėjų, sirgalius ir prezidentus nuo Uralo kalnų iki Portugalijos. Dalyvavimas turnyre turėtų būti nulemtas sportiniais principais, o ne privilegijomis.

Tikrasis Eurolygos tikslas yra nacionalinių čempionatų panaikinimas, kad ji galėtų savo rungtynes per televiziją rodyti savaitgaliais. Tačiau nacionalinės lygos yra galingos. Jeigu „Panathinaikos“ pasitrauks iš Eurolygos, tuomet žlugs Pirėjo „Olympiakos“, – Graikijos laikraščiui „Documento“ pasakojo Aggelopoulos.

AEK Europos taurėje žaidė 2007-2008 ir 2015-2016 metų sezonuose. Iki 2006-ųjų ši Atėnų ekipa kovėsi Eurolygoje.



Komentarai:

Na.. vis gi jis sportiniu keliu iškovojo vietą EuroCup'e žaisti :) na bet žinoma, jo esmė kita.

Eurolygai svarbiau kokybė ir pinigai, o ne sportinis prinicipas ir negali jos kaltinti. Šiek tiek sportinio principo yra - stiprių lygų čempionai + EuroCup čempionai patenka juk. Be to, daugiausiai susidomėjimo ir didžiausias rinkas turintiems klubams nepatiktų žaisti su trečiarūšėmis komandomis. Silpnesius varžovus jie jau atiitraiško vietiniame čempionate, o Europoje jau norisi žaisti su big boys.
2018-05-29
-7
Atsakyti
Romka
Nu girai cia jis pavare. Eurolygoje visi iskrypeliai
2018-05-29
+5
Atsakyti
???????
Kuom?
2018-05-29
+6
Atsakyti
!!!!!!!
Mldc!
2018-05-29
-1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 4

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.