Baskai eliminavo „Unicaja“ iš tolimesnės kovos ir iš Eurolygos

2018-05-29 22:58
Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Lukoševičius
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Lukoševičius

Vitorijos „Baskonia“ komanda lengviausiu būdu įveikė Ispanijos pirmenybių ketvirtfinalio barjerą.

Pedro Martinezo vadovaujama ekipa antrajame susitikime Malagoje beveik 7,4 tūkst. žiūrovų akivaizdoje 80:64 (27:11, 25:22, 16:15, 12:16) įveikė vietos „Unicaja“ ir seriją iki dviejų pergalių laimėjo 2-0.

Baskai tarp keturių stipriausių žengė trečius metus iš eilės. Tuo metu Malagos klubas per šį laikotarpį nė karto neįveikė ketvirtfinalio barjero. Prie viso to, andalūzai prarado ir vietą Eurolygoje, kurioje šį sezoną kovojo pagal Europos taurės laimėtojos teisę. 

Šansą likti stipriausiame Senojo žemyno turnyre „Unicaja“ galėjo įgyti laimėjusi Ispanijos čempionatą arba kaip geriausiai pasirodžiusi pirmenybių ekipa, jei jose triumfuotų sutartį su Eurolyga turinti komanda. Tokių – trys: „Baskonia“, „Barcelona“ ir Madrido „Real“.

Pusfinalyje „Baskonia“ susikaus su „Barcelonos“ ir Andoros „MoraBanc“ poros laimėtojais. Serijoje iki dviejų pergalių 1-0 pirmauja „MoraBanc“, kuri trečiadienį savo aikštėje antrajame mače priims svečius iš Katalonijos.

Joano Plazo auklėtiniai namų arenoje dvitaškius metė vos 36 proc. taiklumu (13/36), o tritaškius – 29 proc. (6/21). Vitorijos ekipos atstovai iš vidutinio nuotolio pataikė 59 proc. metimų (27/46), iš toli – 39 proc. (7/18).

„Unicaja“: Nemanja Nedovičius 14, Giorgi Šermadini 11, Danielas Diezas ir Carlosas Suarezas – po 8.

„Baskonia“: Rodrigue Beaubois 13, Vincentas Poirier 12, Marcelinho Huertas 11.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.