Du mokslus JAV baigę lietuviai klubų dėmesį medžiojo Las Vegase

2018-06-03 13:14
Nuotr.: AFP - Scanpix
Nuotr. AFP - Scanpix

Profesionalų karjeras ketinantys pradėti aukštaūgiai iš Lietuvos, Norbertas Giga ir Rokas Gustys, dėmesį traukti suplanavo specialiose treniruočių stovyklose.

Mokslus krimtę ir krepšinio įgūdžius už Atlanto gerinę krepšininkai šiuo metu vieši Las Vegase, kur dalyvauja specialiose treniruotėse „Impact Basketball“.

Šios treniruotės Nevadoje vyksta po 45 minutes, o vienos metu sportuoja keli krepšininkai. Gustys ir Giga treniravosi vienoje žaidėjų grupėje.

Šioje treniruočių stovykloje susirenka įvairių klubų generaliniai direktoriai bei kiti aukštus postus užimantys ir sprendimus priimantys įvairių komandų darbuotojai. Krepšininkų tikslas šiose pratybose yra gerai pasirodyti ir sulaukti susidomėjimo pradedant profesionalų karjeras.

Gustys studijų metus leido Hofstros universitete, kurio istorijoje paliko ryškų pėdsaką. 

Ketverius metus šiai mokymo įstaigai atstovavęs lietuvis iš viso atkovojo net 1,305 kamuolius ir liko arti Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) legendos Davido Robinsono rekordo „Colonial Athletic Association“ konferencijoje – juos skyrė vos 9 atkovoti kamuoliai.

23-ejų kaunietis tapo neabejotinai geriausiu visų laikų Hofstros komandos kovotoju dėl atšokusių kamuolių, o taip pat ir vienu iš trijų krepšininkų nuo 1996 metų, pastaruosius tris sezonus iš eilės patekusių tarp penkių geriausiųjų pagal šį rodiklį NCAA čempionate.

Šį sezoną 206 cm ūgio puolėjas į varžovų krepšį įmetė po 10,5 taško, sugriebė po 12 kamuolių. 

Tuo metu Džeksonvilio universitete rungtyniavęs Giga šį sezoną vidutiniškai rinko po 8,6 taško ir atkovojo po 6,3 kamuolio.



Komentarai:

O kur karjera pagal profesiją? Sako, kad ten duoda gerą išsimokslinimą.:)
2018-06-03
-2
Atsakyti
djgaffer
Apie Neptūną ir aš pagalvojau.Jie mėgsta tokius žaidėjus.Jau Birutą,Kačiną,Chatkevičių buvo ar yra pasiėmę,tai gal kurį ir iš šitų dviejų pagriebs.Gustys geresnis variantas atrodo.Kad ir kaip bebūtų,abu klubus tikrai ras.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-06-03
-2
Atsakyti
To As
Juokdarį patylėk geriau, tas Gustys jau dabar galėtų žaisti, kad ir kokiam Neptūne, Lietkabelyje , Šiauliuose ar Utenoje. Tas pats Giga, kaip Gebenas su Griciūnu gali žaisti šiose LKL komandose kitam sezone.
2018-06-03
+2
Atsakyti
As
Nekazka, gustys gal prienu lygi pasieks, tam kitam geriau pagal profesija jav eiti dirbt

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-06-03
-8
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 4

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.