Anapilin iškeliavusiam sirgaliui pergalę skyręs Kurtinaitis finale tikisi pakovoti su „Žalgiriu“

Rokas Pakėnas
„BasketNews.lt“
2018-06-06 21:47

Vilniaus „Lietuvos rytas“ savų žiūrovų akivaizdoje po atkaklios kovos parbloškė Klaipėdos „Neptūną“ bei po dvejų metų pertraukos sugrįžo į LKL finalą.

Vilniečių finale jau laukė Kauno „Žalgiris“ su kuriuo „Lietuvos rytas“ „Betsafe–LKL“ pirmenybėse šį sezoną pasidalino po dvi pergales. Rimo Kurtinaičio teigimu, sostinės ekipa yra pajėgi su „Žalgiriu“ kovoti ir finale.

„Viskas yra istorija. Dukart įveikėme, dukart pralaimėjome. Pralaimėjome SIL–KMT finale, bet visos rungtynės buvo temoje. Ir pralaimėjome, ir laimėjome nedideliais skirtumais. Žinoma, dabar situacija yra skirtinga. Tuomet „Žalgiris“ žaidė Eurolygoje, jiems visos rungtynės buvo kaip finalai. Mes turėjome fizinių galių pranašumą. „Žalgiris“ dabar yra po Eurolygos sezono, bet manau, kad mes pajėgūs kautis su kauniečiais. Ar sugebėsime laimėti – bus matyti, bet mes pajėgūs kautis su „Žalgiriu“, – po pergalės sakė Kurtinaitis.

Foto galerija

Lemiamą pergalę pusfinalio serijoje „Lietuvos ryto“ strategas paskyrė sirgalių grupuotės „B tribūna“ nariui Gvidui, kuris prieš kelias dienas iškeliavo Anapilin.

„Pradėsiu nuo liūdnesnės natos – noriu pareikšti užuojautą „B tribūnai“ dėl sirgaliaus Gvido. Šią pergalę skiriame jam, nes jis mus visada palaikydavo ir važiuodavo kartu. Deja, įvyko nelaimė ir jį praradome, – kalbėjo Kurtinaitis. – Labai džiaugiuosi, kad laimėjome. Serija nebuvo lengva, nebuvo tiek daug krepšinio, kiek psichologinių momentų. Šiandien žaidimas buvo lygus iki paskutinės minutės. Pavyko išnaudoti savo aikštės pranašumą ir laimėti nelengvoje kovoje. Noriu padėkoti žaidėjams už atsidavimą, šiandien kovėmės gerai.“

„Lietuvos rytas“ į didįjį LKL finalą sugrįžo po dvejų metų pertraukos, tačiau Kurtinaitis nebuvo linkęs to sureikšminti: „Aš manau, kad tai nėra laiko klausimas – po dvejų, po penkerių ar kiekvienais metais.

Žinoma, smagu žaisti finale, po ilgos pertraukos. Mūsų klubas turėjo tikslus ir kasdien link jų žengėme. Nėra ko slėpti, mums nepavyko pasiekti Europos taurės ketvirtfinalio, tačiau mes pasiekėme savo tikslą patekti į KMT finalą. Žinoma, norisi ir galvojome apie pergalę, bet nepavyko. Buvo tikslas pasiekti LKL finalą, tą ir padarėme. Mes norime pakovoti finale su „Žalgiriu“.

– Kazys Maksvytis teigė, kad „Neptūnas“ buvo geresnė komanda. Ką manote apie tai?
– Nenorėčiau komentuoti. Visi susiduriame su visokiomis problemomis. Manau, kad geresnė komanda nugali, o nugalėjome mes. Gal iš šalies treneriui atrodė kitaip, bet aš norėčiau padėkoti Maksvyčiui ir „Neptūnui“ už kovą, gražią ir nervingą seriją. Manau, kad Klaipėdos ir Vilniaus sirgaliams suteikėme nemažai gražių momentų. Gal buvo ir nesmagių, tačiau džiaugiuosi, kad laimėjome.

– Kur buvo rungtynių lūžis?
– Buvo ketvirto kėlinio pradžia, kai mes perlaužėme mačą aštuoniais taškais, bet per minutę ją iššvaistėme. Žinoma, tai ne paslaptis, kad mums visą sezoną nepavyksta įgyti solidžios komandos vardo. Vietomis atrodome kaip didi komanda, tačiau vietomis – kaip vaikinai iš gatvės. Tokios permainos būna, kai pirmaujame 10 ar daugiau taškų, prasideda kažkokie atsipalaidavimai. Trūksta individualaus kiekvieno žaidėjo solidumo atsakinguose momentuose. Šiandien vėl buvo baimės, bet labai džiaugiuosi, kad pavyko perlaužti rungtynes ir ketvirtą kėlinį kontroliavome.

– Ką manote apie didelį pražangų skaičių?
– Po Klaipėdos siuntėme savo pretenzijas, kadangi buvo labai daug nešvaraus fizinio kontakto iš Kačino ir Galdiko pusės, nėra ko slėpti. Nemanau, kad šiandien buvo kažkas per daug iš teisėjų pusės. Jei mes turime taisykles, o mums lipa ant nugaros, natūralu, kad yra bauda. Nesvarbu, ar NBA, ar LKL. Tai – normalios taisyklės, kai negali abiem rankomis apsikabinęs ir negauti baudos. Nepastebėjau, kad išskirtinai kažkas tokio būtų šiandien iš teisėjų pusės. Šiandien metėme daugiau baudų, bet žaidėme agresyviau. Mes šiandien sužaidėme švariau.

– Kodėl rungtynių pabaigoje, kai išsibaudavo „Neptūno“ priekinė linija, nusprendėte žaisti su Mavrokefalidžiu, o ne Echodu?
– Visų pirma, mes akcentavome puolimą, nes „Neptūnas“ turėjo keturias baudas. Norėjome mesti baudų metimus, stengėmės tą daryti, tačiau ne visos kombinacijos suveikė. Daug krapštėmės, daug nesugebėjome įvesti kamuolio. Prie visų bonusų mes atakavome per vidurį. Mavrokefalidis moka mesti baudas, žaisti arti krepšio. Su Echodu yra kitoks krepšinis, tačiau norėčiau jį šiandien išskirti. Jis sužaidė kaip tikras vyras, grūmėsi su stipresniu Galdiku, tačiau pagal pasitikėjimą buvo vienas iš mūsų lyderių.

– Komplimentų tikriausiai nusipelnė ir Mindaugas Girdžūnas?
– Labai. Džiaugiuosi, kad pradėjo žaisti solidžiai. Visi pamena, kad pirmą mėnesį jis pas mus jautėsi nedrąsiai. Dabar su kiekvienomis rungtynėmis jis jaučiasi vis laisviau, kaip namie. Labai džiaugiuosi už jį. Tai yra labai vėlai atrastas žaidėjas, bet turi visą potencialą žaisti aukščiausiame lygyje.

– Ar sugebėsite atsistatyti iki šeštadienio?
– Privalome tą padaryti, toks yra mūsų darbas. Žinoma, serija yra ilga, tačiau kai reikia laukti ilgai, irgi nėra gerai. Po 10 dienų laukimo mes pralaimėjome „Neptūnui“. Manau, kad dabar esame žaidybiniame ritme, yra nuovargio, tačiau pasistengsime pailsėti.



Komentarai:

Expert
Idealiai butu kad Rytas laimetu ir Kurtinaitis savo noru pasitrauktu... I Zalgiri (aisku jei Jaska iseis)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-06-07
-5
Atsakyti
faq
Rungtyniu zaidejas Echodas? Statistika susirinko rungtyniu gale, kai Galdikas ir Kisielius baudu prisirinko. Tasku susirinko po to kai Girdziunas visa Neptuno gynyba isnesiojo ir laisvam papasavo. Rungtyniu zaidejas... nejuokinkit.
2018-06-07
+4
Atsakyti
djgaffer
Jei finale bent vieną pergalę laimės rytas,tai jiems bus didžiulis pasiekimas.Žalgiris visom prasmėm galingesnė komanda.O dabar dar ir pailsėję,atsigavę bus,galėsis koncentruotis tik finalui.Patys sau nebent gali pakenkti,jei nebus didelio nusiteikimo.Bet prieš rytą nemanau,kad bus kažkoks atsipalaidavimas ir Žalgiris yra ryškus favoritas.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-06-07
-12
Atsakyti
to arturas97
tavo atmazai niekam neidomus nes tavo rytas negali sausai laimeti pries Neptuna nes sitos komandos yra vienodo lygio. Zalgiriui vienodai su kuo zaisti. Eurolygoje buvo zymiai stipresniu varzovu, o cia kazkokios apgailetino lygio siuksles.
2018-06-06
+1
Atsakyti
Rytas bus poavarges LKL finale, tad kazkokiu stebuklu nereikai tiketis, jei rytas laimetu sausai pries neptuna, tada rytas turetu daugiaus sansu laimeti LKL finala, dabar 50 ant 50
2018-06-06
+7
Atsakyti
to Nikodemas
kaip suprast Rytas geresnė komanda ant popieriaus? Juk ir taip aišku, kad Žalgirio ir sudėtis galingesnė, ir žaidimas brandesnis
2018-06-06
+3
Atsakyti
Rimas Kurtinaitis atsparūs psichologiniam spaudimui jis patyręs vilkas kurio išgąsdinti neįmanoma. Rytas Žalgiris sugrįžta finalai!!! Aišku neginčijamas favoritas bus Žalgiris bet kaip žinia tokiuose akistose nėr favoritų. Vilniečiams įveikti principinį varžovą yra pagrindinė motyvacija vedanti pirmyn lygiai kaip ir Žalgirį. Rytas ant popieriaus geresnė komanda tik bėda visi žaidžia po vieną nėr aiškios minties kaip Žalgiryje. Jeigu reiktų statyti tai nedvejodamas dečiau 100€ kad Žalgiris po atkaklių rungtinių serijos 4;2 palauž Lietuvos ryto pasipriešinimą

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-06-06
+5
Atsakyti
b tribunos zinute zalfaniams https://www.youtube.com/watch?v=S0BQpZ8r...
2018-06-06
+2
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 8

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.