Kazlauskas apie Kurtinaičio padėtį: „Tai buvo didžiulė klubo vadybos klaida“

2018-06-11 15:26

Vilniaus „Lietuvos rytas“ finalo serijoje laikomas aiškiu poros autsaideriu, tačiau pirmajame susitikime Kaune Rimo Kurtinaičio varžovams įkandin sekė tris kėlinius, kol rungtynes galiausiai perlaužė Artūro Milaknio tritaškių serija. 

Sostinės klubas prieš „Žalgirį“ turi bene vienintelį pranašumą – po psichologiškai sudėtingo pusfinalio jų nebeslegia įtampa.

Išankstines prognozes paneigti norintys vilniečiai šiandien stos į antrąjį finalo serijos mūšį, kurio pradžia – 18 val. 50 min. „Siemens“ arenoje.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
24
Naudingumas
30
Dvitaškiai
73%
8/11
Atkovoti kamuoliai
5

Buvęs Lietuvos rinktinės strategas Jonas Kazlauskas per savo karjerą yra treniravęs tiek „Žalgirį“, tiek „Lietuvos rytą“, o dabar iš šalies stebi sugrįžusias principinių varžovų batalijas į svarbiausią sezono seriją. Nors specialistas tiki, kad motyvuoti ir įtampos neslegiami vilniečiai gali viršyti savo galimybių ribas, tačiau treneris nemano, kad tai sukels daug problemų „Žalgiriui“.

„Psichologiškai vilniečių neslegia įtampa ir jie žaidžia atsipalaidavę. Prieš pirmąjį serijos mačą „Lietuvos rytas“ buvo neseniai pabaigęs seriją su Klaipėdos komanda ir dar jautė žaidybinį ritmą, tačiau šiemet „Žalgiris“ yra labai stiprus“, – mintimis dalijosi Kazlauskas.

– Kokį įspūdį paliko pirmasis serijos susitikimas?
– Buvo įdomus mačas, ypač pirmoje rungtynių dalyje. Abi komandos labai stengėsi puolime – žiūrovams buvo įdomu. „Lietuvos rytas“ gerai laikėsi pataikydamas tritaškius, o kai nustojo pataikyti – viskas baigėsi didžiule „Žalgirio“ persvara.

– „Lietuvos rytas“ tris kėlinius lygiai kovėsi su „Žalgiriu“, ar Jūsų tai nenustebino?
– Psichologiškai vilniečių neslegia įtampa, jie žaidžia atsipalaidavę. „Lietuvos rytas“ buvo neseniai pabaigęs seriją su Klaipėdos komanda ir dar jautė žaidybinį ritmą, tačiau „Žalgiris“ šiemet yra labai stiprus.  Kuomet „Žalgiris“ pridėjo daugiau dėmesio gynyboje, vilniečiai išmetė sudėtingesnius metimus ir nepataikė. Viskas buvo nulemta. „Žalgiris“ yra labai aukštos klasės komanda, tad jų negalėjo išmušti 6 dienų pertrauka be rungtynių.

– Ar rungtynių lūžis buvo ties Artūro Milaknio tritaškių salve? Kiek svarbu vilniečiams bus neutralizuoti šį snaiperį artėjančiame susitikime?
– Dabartiniame krepšinyje labai svarbus individualus meistriškumas, bet „Žalgiris“ žaidė komandinį krepšinį. Milaknio tritaškiai buvo labai svarbūs, jam leido įsišaudyti, jis pajuto ritmą ir buvo sunkiai sustabdomas. Bet sakyti, kad vien tik tritaškiai nulėmė mačo baigtį – aš nenorėčiau.

Mano nuomone, šiemet „Žalgiris“ yra žymiai stipresnis. Jeigu nugalėtojas spręstųsi iš vieno mačo, tai galėtų nutikti bet kas, tačiau vyksta serija, tad aš nematau, kad „Žalgiris“ turės daug problemų.

– Kiek „Lietuvos ryto“ puolimą apsunkina tai, kad Chrisas Krameris nėra pavojingas atakuojant iš toli?
– Jeigu Krameris atakuotų iš toli – jis galbūt žaistų NBA ar kokioje Eurolygos komandoje.

– Prieš seriją dominuojanti žiniasklaidos ir LKL trenerių nuomonė – „Žalgiris“ laimės titulą per ketverias arba penkerias rungtynes. Ar vilniečiai pajėgūs paneigti šias prognozes?
– Nežinau, kiek jie pajėgūs ar nepajėgūs tą padaryti. Aš irgi esu tos pačios nuomonės, kad „Žalgiris“ yra žymiai stipresnis. Prisiminus ir pirmąsias rungtynes – kauniečiai tiesiog turi daugiau variantų. Jie gali ir po krepšiu galingiau sužaisti, ir tritaškius įmesti, jie turi žaidėjų ir kitose pozicijose, kurie gali pacentruoti. „Žalgiris“ turi ir krepšininkų gerai žaidžiančių du prieš du. Kauno klubas tiesiog turi daugiau pasirinkimo opcijų.

– Ar tokios prognozės gali komandą motyvuoti tiek, kad ji viršytų savo galimybių ribas?
– Gali viršyti savo galimybes. Labai svarbu, kad „Lietuvos ryto“ neslegia įtampa. Daug kas yra susitaikę, kad „Žalgiris“ yra stipresnis ir liko gerai sužaisti.

– Kiek „Lietuvos ryto“ pasiruošimą ir žaidimą galėjo apsunkinti pasirodžiusi informacija apie būsimą trenerių rokiruotę?
– Galvoju, kad tai buvo didžiulė klubo vadybos klaida. Klubas gali galvoti ką nori ar kurti planus į priekį, bet prieš lemiamas rungtynes negali tokie dalykai išeiti į spaudą. Gali išeiti kaip antis, bet ne iš klubo. Galbūt žaidėjai ir gerai susitvarkė su šia informacija, tačiau mes nežinome, kaip viskas būtų buvę, jei ji nebūtų pasklidusi. Galbūt „Lietuvos rytas“ žaistų dar geriau.



Komentarai:

abcdef
man idomu ka lietrytis darys jei kazkaip per kazkoki neimanoma stebukla laimetu lkl. vistiek mestu kurti? :DDD ar jau Adomaiciui sakytu mum taves jau nereik pasiliekam Rimuka. ziaurus :DDD
2018-06-11
-2
Atsakyti
Simas
Didžiausią , klaidą padarė, kad sugrįžo treniruoti lietryti, Kurti, kur. ? Tu, ikisai savo galvą, kaip lietrytis tave apderge......o tu, vis nori ikasti. Zalgiriui ! Kodel? Tu taip nusistatęs prieš Kauną, norejai uzkalti hales langus. Tai, dabar, uzsikalkit savo Simens areną. Sekmes !!#!!!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-06-11
-3
Atsakyti
viskas labai aisku, o vat lenkams vis dar tikisi, kad ivyks stebuklas :)
2018-06-11
-12
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 3

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.