Asmenines problemas pamiršęs Madgenas atidavė duoklę „Lietuvos ryto“ aistruoliams

Vilius Stalgaitis
„BaskeNews.lt“
2018-06-11 22:12
Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Elinskas
Nuotr. Fotodiena.lt/J.Elinskas

„Seniai taip nebuvo“, – kalbėdamas apie įkaitusią atmosferą „Siemens“ arenoje užkulisiuose kolegai rėžė vienas sostinės ekipos darbuotojų.

Sunku su juo nesutikti – šį vakarą Vilniaus arena „Lietuvos rytą“ tiesiog pastūmėjo link pergalės. Kai rungtynių pabaigoje Mindaugas Lukauskis smeigė tritaškį (76:69) ir prapliupo emocijomis, sostinė pirmąja pergale LKL finalo serijoje nebeabejojo.

Pirmąja ne tik šiose kautynėse. Pirmąja per pastaruosius septynerius metus. Būtent tiek truko vilniečių laimėjimų badas lemiamose šalies čempionato kautynėse dėl titulo.

Ben Madgen

Ben  Madgen
Ben  Madgen
MIN: 20.3
PTS: 8.85 (49.03%)
REB: 2.56
AS: 1.59
ST: 0.49
BS: 0.05
TO: 0.93
GM: 41

„Sirgaliai buvo puikūs, o mes maitinome juos energija, tai išties gera atmosfera, ypač rungtynių pabaigoje, – po mačo tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė vienas „Lietuvos ryto“ pergalės kalvių Benas Madgenas. – Jie visuomet mus labai palaiko. Žinome, kad jei atiduosime visas jėgas, kovosime iš paskutiniųjų, laimėsime ar ne, bet jie mumis didžiuosis.

Per visas rungtynes su „Žalgiriu“ yra kažkas vau. Prisimenu, kai žaidėme pirmąjį sezono mačą Kaune, kurį laimėjome, buvo daug „Lietuvos ryto“ fanų. Jie puikiai mus palaiko, o tokios pergalės yra kažkas, kuo jiems galime atsidėkoti.“

Sostinės klubas pergalių išalkusiai savo publikai padovanojo gerą žaidimą. Be apdainuoto pergalės šauklio Louko Mavrokefalidžio, „Lietuvos ryto“ australas Madgenas pelnė 19 taškų ir surinko 25 naudingumo balus. 

Emociškai šiam taikliarankiui gynėjui toks pasirodymas yra itin svarbus. Rimtų šeimyninių problemų kamuojamas Madgenas tokias pat rezultatyvias rungtynes paskutinį kartą sužaidė tik sausio 6-ąją, kai varžovas buvo Prienų–Birštono „Vytautas“.

Kone tuščias australas buvo ir ketveriose iš penkerių pusfinalio serijos rungtynių su Klaipėdos „Neptūnu“. Dabar Madgenas garsiai apie save priminė svariai prisidėdamas prie dūrio Lietuvos čempionams.

„Šiandien asmeniškai jaučiausi puikiai. Sužaidėme daug gerų atkarpų, ypač gynyboje. Puolime kartais negauni savo šansų, bet kažkas kitas sužaidžia geriau. Tai ir yra komanda – laukti savo šanso ir sunkiai dirbti. Aš visuomet taip ir darau – laukiu tokio momento kaip ir šis.

Žinau, kad savimi pasitikiu. Šiandien buvo mano diena, kitą – bus kažkieno kito ir vienas kitą vis tiek palaikysime. Turime gerą tarpusavio ryšį. Kelias link sėkmės yra labai ilgas“, – atsigavimo priežastis nupasakojo Madgenas.

Nepaisant to, kad „Žalgiris“ šį mūšį pralaimėjo, kauniečiai vis tiek išlieka absoliučiais ir neginčijamais finalo serijos favoritais. Vis tik kepurę dabar reikia nukelti ir prieš „Lietuvos rytą“.

-13 pirmose rungtynėse Kaune ir visas vilniečių pasipriešinimas antroje mačo dalyje pabiro į šipulius. Praėjo ne pilnos dvi dienos ir šiandien vieną smūgį jau priėmęs „Lietuvos rytas“ parodė kitą veidą.

Kas pasikeitė po to niūraus vakaro Nemuno saloje?

„Apie tai diskutavome, žiūrėjome labai daug video medžiagos. Buvo 3-4 minučių atkarpa, kai keturis kartus suklydome, leidome jiems rinkti lengvus taškus. Tai pakeitė rungtynes. Kalbėjome su komanda, kad nesvarbu, klysti kartą ar du, esi nusivylęs teisėjų sprendimu, ar ne, bet būtina nusiraminti.

Šiandien tai padarėme gerai. „Žalgiris“ darė gerą darbą vis artėdamas, o mes darėme gerus dalykus, kai reikėjo nutolti“, – sakė Madgenas.



Komentarai:

micicius gavo bauda del susidurimo su lietuvos rytu fanu https://www.youtube.com/watch?v=YZpo9tKM...
2018-06-11
+4
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.