Įspūdingame bronziniame trileryje – „Neptūno“ triumfas ir išlyginta serija

2018-06-12 17:50

Renaldas Seibutis paskutinę sekundę pataikė dvitaškį iš po krepšio ir LKL bronzinėje serijoje išplėšė pirmąją pergalę Klaipėdos „Neptūnui“. Uostamiesčio klubas antrose rungtynėse Panevėžyje 71:69 (15:20, 18:14, 16:13, 22:22) įveikė „Lietkabelį“.

Serijos iki 3 pergalių rezultatas tapo lygus 1-1. Trečiosios rungtynės penktadienį vyks Klaipėdoje.

Likus 6,6 sek. iki mačo pabaigos rezultatas buvo lygus 69:69, o kamuolys priklausė „Neptūno“ krepšininkams. Iniciatyvos ėmėsi Seibutis, kuris prasiveržė po krepšiu ir pataikė metimą iš po krepšio kaire ranka.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
12
Naudingumas
17
Rezultatyvūs perdavimai
3
Perimti kamuoliai
3

Per likusią 0,7 sekundės dalį „Lietkabelis“ atakos nesurengė ir pergalę šventė „Neptūnas“.

Ar lemiama ataka pavyko taip, kaip „Neptūnas“ ir planavo? 

„Ne. Juokauju, taip ir turėjo būti. Nebuvo daug laiko, svarbiausia buvo priimti kamuolį. Jeigu įmesi – gerai, jeigu ne – pratęsimas. Džiaugiamės kad nereikia pratęsimo“, – po pergalės sakė Seibutis.

Rungtynių pabaiga buvo itin įtempta. Likus 80 sekundžių „Neptūnas“ dar turėjo 3 taškų persvarą, bet Simas Jasaitis tritaškiu išlygino rezultatą. Edgaras Želionis įmetė tik vieną baudą, o Donatas Tarolis likus 18 sekundžių dvitaškiu išvedė į priekį „Lietkabelį“ (68:67).

Tuomet Brandonas Fieldsas buvo netikslus, bet Mindaugas Kačinas puolime sugriebė į lentos viršų atsitrenkusį kamuolį ir jį perdavė Tomui Delininkaičiui, kuris išprovokavo pražangą ir įmetė abi baudas, taip grąžindamas pranašumą svečiams (69:68).

Likus 6 sekundėms Žanis Peiners išprovokavo pražangą, tačiau įmetė tik vieną baudą ir išlygino rezultatą. „Neptūnas“ paprašė minutės pertraukėlės, po kurios mačas buvo baigtas Seibučio pergalingu dvitaškiu.

„Pirmos rungtynės mums buvo košmaras, nerodėme atkrintamųjų rungtynių ritmo ir noro, matėte, kaip viskas baigėsi. Šiandien norėjome viską pakeisti nusiteikime, nuo pradžios stengėmės išlikti susikoncentravę ir džiaugiamės, kad laimėjome“, – kalbėjo Seibutis.

„Lietkabelio“ komandoje karjeros rungtynes LKL sužaidė Tarolis, kuris per 25 minutes įmetė 26 taškus (9/11 dvit., 1/1 trit., 5/7 baudos), sugriebė 10 kamuolių, perėmė 1 kamuolį, blokavo metimą, išprovokavo 8 pražangas ir pats dukart pažeidė taisykles bei surinko 40 naudingumo balų.

Tarolis pagerino savo asmeninius pelnytų taškų ir surinktų naudingumo balų rekordus. Iki šiol puolėjas LKL daugiausiai buvo įmetęs 19 taškų ir surinkęs 26 naudingumo balus.

Šį sezoną LKL daugiau naudingumo balų surinko tik Mindaugas Kupšas, kuris akistatą su tuo pačiu „Neptūnu“ baigė savo sąskaitoje turėdamas 42 naudingumo balus.

Tuo metu „Neptūno“ komandoje penki krepšininkai pasiekė dviženklę taškų ribą.

„Lietkabelis“: Donatas Tarolis 26 (9/11 dvit., 10 atk. kam., 40 naud. bal.), Simas Jasaitis 14 (4/8 trit., 10 atk. kam.), Žanis Peiners 10 (4 rez. perd.), Kšištofas Lavrinovičius 7.

„Neptūnas“: Renaldas Seibutis 14 (4/7 dvit.), Edgaras Želionis 12 (9 atk. kam.), Brandonas Fieldsas 11 (7 atk. kam.), Mindaugas Kačinas (5/7 dvit.) ir Tomas Delininkaitis po 10.

Rungtynių apžvalga:

Trenerių komentarai:



Komentarai:

Su pergale Neptūno fanus ! Seibutis paskutine ataka parodė koks patyręs žaidėjas yra. Tikiuosi, kad komanda pagaliau įjungs pusfinalio rėžimą ir iškovos tas likusias dvi pergales.
2018-06-13
-5
Atsakyti
Anonimas
O kur chatkevicius ?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-06-13
+5
Atsakyti
grudu dede
Tapkite Facebook puslapio fanais - Air Ball Podcast

geriausios ir karsciausios krepsinio naujienos, zymiai geirau nei sis sudinas Basketnews puslapis su savo spaminais Cbet reklamo.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-06-12
+3
Atsakyti
bbz
Ble ble gaidziai

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-06-12
-6
Atsakyti
Anonimas
Vel tustuka. Uz treko vien melynos kedes.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-06-12
-5
Atsakyti
Anonimas
Oki cia 80-90 angliska daina paleide. Pagal komandos amziu ir dainos leidziamos? :D

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-06-12
-1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 6

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.