Pergalingos atakos planą nupasakojęs Maksvytis džiaugėsi Seibučio patirtimi

Rokas Pakėnas
„BasketNews.lt“
2018-06-12 21:41

Klaipėdos „Neptūnas“ išlygino mažojo finalo serijos rezultatą, o kova dėl bronzos penktadienį sugrįš į uostamiestį.

Likus 7 sekundėms iki susitikimo Panevėžyje pabaigos rezultatas buvo lygus, o mačas, atrodė, kad persikels į pratęsimą. Vis dėlto, tuomet iniciatyvos ėmėsi klaipėdiečių lyderis Renaldas Seibutis, kuris įveikęs Žanio Peinerio metimą atnešė „Neptūnui“ pergalę.

„Tokia ataka ir turėjo būti, – po pergalės sakė Maksvytis. – Seibutis turėjo veržtis į dešinę, mes jam padarėme kelią, bet Peiners per daug uždengė ją ir atsivėrė kairė. Renaldas ataką užbaigė kaire ranka. Patyręs žaidėjas ir džiaugiuosi juo.“

Rungtynių žaidėjas

Taškai
12
Naudingumas
17
Perimti kamuoliai
3
Atkovoti kamuoliai
9

Nors Maksvyčio kariauna pasiekė pergalę, tačiau strategui teks pasukti galvą, kaip sustabdyti buvusį auklėtinį Donatą Tarolį.

24-erių puolėjas sužaidė karjeros rungtynes „Betsafe–LKL“ pirmenybėse. Tarolis varė į neviltį savo buvusį trenerį ir per 25 minutes įmetė 26 taškus (9/11 dvit., 1/1 trit., 5/7 baudos), sugriebė 10 kamuolių, perėmė 1 kamuolį, blokavo metimą, išprovokavo 8 pražangas ir pats dukart pažeidė taisykles bei surinko 40 naudingumo balų.

Tarolis pagerino savo asmeninius pelnytų taškų ir surinktų naudingumo balų rekordus. Iki šiol puolėjas LKL daugiausiai buvo įmetęs 19 taškų ir surinkęs 26 naudingumo balus.

Šį sezoną daugiau naudingumo balų yra užfiksavęs tik Utenos „Juventus“ vidurio puolėjas Mindaugas Kupšas (42).

„Reikės pergalvoti gynybą prieš Donatą, – dėstė Maksvytis. – Mes eidavome į pagalbą nuo jo. Mes negavome nuo jo tritaškių, tačiau tuo metu, kai eidavome į pagalbą, gaudavome jo įkirtimus. Jis labai daug taškų susirinko agresyviu žaidimu. Tai yra jo stichija. Reikės pasukti galvą, kaip eliminuoti šį veiksmą.“

– Treneris, kokios Jūsų mintys apie šias rungtynes?
– Tikros atkrintamųjų rungtynės. Laimėjome sunkią pergalę, galbūt mačo pabaigoje mums ir pasisekė. Buvome perėmę iniciatyvą, bet nesugebėjome pribaigti. Rungtynių pabaiga buvo kaip loterija. Šiandien buvo kitaip, negu pirmajame serijos mače. Šiandien kovojome, laimėjome kamuolius, bėgome į greitą puolimą, gynėmės ir pasiekėme pergalę.

– Kas pasikeitė per dvi dienas?
– Mes buvome perėjime po pusfinalio rungtynių. Morališkai ir fiziškai nebuvome dar pasiruošę pirmai dvikovai, kai „Lietkabelis“ ruošėsi su mintim, kad žais dėl trečios vietos, o mes norėjome žaisti finale. Šiandien pavyko prisitaikyti prie „Lietkabelio“, pavyko keisti gynybas, pavyko geriau sužaisti gynyboje. Puolimas buvo geras, bet eilinį kartą prametėme lengvus metimus.

– Ar įmanoma laimėti seriją su tokiu prastu tritaškių pataikymu?
– Įmanoma, jeigu šiandien laimėjome, tai įmanoma ir seriją. Buvo suplanuota, kad mesime mažiau tritaškių, nes pirmose rungtynėse metėme daug neparuoštų metimų. Atakos viduryje, atakos pradžioje. Panevėžiečiams nuo to buvo lengviau. Jie pasigina 5 ar 10 sekundžių, nusiima kamuolį ir bėga į puolimą. Šįkart mes bandėme ilgiau įžaisti kamuolį, varginti jų lyderius ir manau, kad tai pasiteisino.

– Ar šioje serijoje namų pranašumas kažką reiškia?
– Mūsų tai neveikia. Tikiuosi, kad tai pagaliau suveiks trečiose serijos rungtynėse namuose. Turėsime dabar tris dienas, viena daugiau nei prieš tai. Stengsimės neatsipalaiduoti ir iškovoti pergalę. Tai būtų gera dovana gimtadienio proga.

– Antros minusinės Simo Galdiko rungtynės. Ar jam neparanku žaisti, kai „Lietkabelis“ nenaudoja Vaido Čepukaičio?
– Jis šiandien neiškrito, nebuvo, kad labai blogai žaistų. Žinoma, gavo pora blokų, bet be abejonės, jam su broliais sunku žaisti gynyboje. Jis nežino ar atsitraukti, ar arti būti. Jam geriau, kai yra tradicinis vidurio puolėjas be metimo ir stiprus. Turbūt ir treneris Butautas mažiau žaidžia su Čepukaičiu, kad nebūtų taip paranku Galdikui.

– Vytautas Šulskis trečias rungtynes paeiliui irgi surenka minusinį naudingumo balų skaičių. Kiek trūksta šio krepšininko indėlio?
– Žinoma, kad trūksta. Manau, kad jis nėra tiek fiziškai pavargęs, kiek įkritęs į emocinę duobelę. Vytautas turėjo gerą seriją su Pasvalio komanda, turėjo neblogą pradžią su „Lietuvos rytu“, bet gana prastoką pabaigą. Manau, kad reikia sudaryti sąlygas, kad jis emociškai atsigautų ir pasitikėtų savimi ir komanda.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.