Vietą LKL prarandantis Šeškus: „Žmonės parodė, kas yra kas“

Tomas Vanagas
„BasketNews.lt“
2018-06-13 17:44
Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Elinskas
Nuotr. Fotodiena.lt/J.Elinskas

Devynerius metus Lietuvos krepšinio lygoje žaidęs Prienų–Birštono „Vytautas“ turi pasitraukti iš pirmenybių. Aštuonerius metus komandą treniravęs Virginijus Šeškus sako, kad po balsavimo LKL valdybos posėdyje pamatė tikruosius žmonių veidus.

Šiandien sprendėsi „Vytauto“ likimas LKL. Jeigu valdybos nariai būtų nusprendę didinti komandų skaičių iki 12, tuomet lygoje būtų žaidęs ir „Vytautas“, ir „Jonava“, ir Šakių „Vytis“.

Bet tai nenutiko. Už balsavo 4 valdybos nariai, prieš 6, o du susilaikė.

BasketNews.lt“ žiniomis, idėją didinti komandų skaičių palaikė Kauno „Žalgiris“, Panevėžio „Lietkabelis“, Kėdainių „Nevėžis“ ir „Vytautas“. Prieš pasisakė Klaipėdos „Neptūnas“, Vilniaus „Lietuvos rytas“, „Šiauliai“, Alytaus „Dzūkija“, Pasvalio „Pieno žvaigždės“ ir Utenos „Juventus“.

LKL paskelbė, kad susilaikė LKL prezidentas Remigijus Milašius ir LKL generalinis direktorius Romualdas Brazauskas. Jie sprendimo teisę paliko klubams.

Toks sprendimas nustebino „Vytauto“ trenerį ir klubo veidą Virginijų Šeškų. Prienų klubo atstovai buvo kalbėję su kitomis LKL komandomis ir sulaukę jų palaikymo, tačiau per balsavimą šios ekipos pasirinko priešingai.

„Sprendimas nustebino dėl to, jog kai kurie žmonės pasirodė, kas yra kas, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė Šeškus. – Sezono metu kitiems klubams buvo sunkiau ir mes su jais kalbėjome, kad reikia vieni kitus palaikyti. Dabar su žmonėmis šnekėjome vienaip, o jie nubalsavo atvirkščiai. Iš pradžių posėdyje buvo pasisakymai ir labai daug kas palaikė Prienus. O kai reikėjo balsuoti, tai...

Aš gyvenime esu toks žmogus, kad jeigu pažadu, tai per galvą verčiuosi, kad tai ir padaryčiau. 9 metus žaidėme lygoje. Manau, kad jeigu yra bent menka galimybė, LKL klubai turėtų vienas kitą palaikyti. Neaišku, kaip vėliau gyvenime viskas gali susiklostyti.

Galbūt kai kurioms komandoms Prienai nepatinka. Per visą laiką buvo tokių, kurie įgeldavo. Nemanau, kad čempionatas nukentėtų, jeigu būtų padidėjęs komandų skaičius.“

Šeškų labiausiai nustebino Alytaus „Dzūkijos“ ir „Šiaulių“ balsavimas prieš, kadangi šie klubai patys galėjo neseniai palikti lygą. „Šiauliai“ paskutinę vietą užėmė 2016-2017 m. sezone, o „Dzūkija“ – 2015-2016 m. sezone. Visgi NKL komandos į LKL nesikėlė, tad jos išsaugojo sausą kailį.

„Aš, būdamas jų vietoje, būčiau balsavime bent susilaikęs. Tai klubai, kurie patys galėjo iškristi. Jie turėjo suprasti Prienus, kad tai gali bet kam nutikti. Yra kaip yra. Žinote, svarbiausia yra likti savimi. Tuo gyvenimas nesibaigia“, – kalbėjo Šeškus.

„Vytautas“ atsidūrė dviprasmiškoje situacijoje. Klubas pirmą kartą po ilgos pertraukos neturi skolų, tačiau tam, kad pasiektų stabilią finansinę padėtį, turėjo paaukoti vietą LKL.

„Ne paslaptis, kokia situacija šiemet buvo ir Klaipėdoje, ir Kėdainiuose. Niekam nėra lengva, Lietuva nėra didelė. Labiausiai gaila, kad mes rizikavome, atvažiavo Ballai, stengėmės užglaistyti skolas. Galėjome pasikviesti dar stipresnių žaidėjų, bet norėjome vieną kartą pagaliau susitvarkyti finansus. Taip išėjo, kad tai darydami, paaukojome sezoną“, – kalbėjo 51-erių treneris.

Tiesa, „Vytautas“ dar turi menką galimybę likti LKL, jeigu Šakių „Vytis“, kuris kelsis žaisti į Garliavą, neįvykdys LKL licencijavimo reikalavimų.

Kad ir kur kitą sezoną žaistų „Vytautas“, pats Šeškus ketina pailsėti.

„Aš turbūt esu vienintelis LKL treneris, kuris lygoje dirbo 9 metus iš eilės. Visi keitėsi, o aš likau. Tai yra labai sunku. Reikėjo dirbti ne tik trenerio darbą. Tikrai norisi pailsėti. O Ballai mane damušė...“ – pripažino Šeškus, kuris „Vytauto“ komandai atidavė tris dešimtmečius.



Komentarai:

djgaffer
Gaila Šeškaus,kas be ko.Visą širdį Prienams atidavė.Kita vertus,pati komanda Ballams parsidave,grynai sezoną paaukojo,tai turi,ką turi.Skolų nėra,džiugu,bet nėra ir vietos LKL.Toks formatas,tokie nuostatai ir nieko čia nepadarysi.NKL laimės,tada grįš,tam tegul ruošiasi.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-06-14
-2
Atsakyti
fhrttrh
Tai kad ismete juos i NKL viskas logiska ir taip ir turi buti juk visi cia komentuojantys vis rekaujat kur tas sportinis principas kodel jo nera va prasom jis ir yra uzeme paskutine vieta ir iskrito viskas . O kas liecia balsavima del komandu didinimo tai cia jau kitas reikalas nubalsavo kad nereik ir tiek.
2018-06-14
+1
Atsakyti
mmm
Skaistgirys geresnis Milašiaus draugas...

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-06-14
Atsakyti
Anonimas
Visu pirma nepamirskim kokiom salygom prienai norejo islikti?patys is saves klounus padare,padejo ant bbl isipareigojimu,kaip pastoviai turi zaideju tik startiniam 5tui,labiau verkiancios komandos aplamai nera buve.tai ko cia nesuprast kad isspyre?laimekit nkl grysit ir vel galesit ciudintis

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-06-13
+3
Atsakyti
Anonimas
Speniai kad supuole postringaut apie kazkokius parsidavimue is tevu pinigus pietums gaudami :DDD prienai komanda su istorija,titulais ir be skolu.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-06-13
+1
Atsakyti
gaila seskaus bet dziugu kad ismete vytauta nafik. tie parsidaveliai prienu vadybos atstovai vapsie neturi jokios savigarbos, buvo geda ziuret kaip vos ne su karaliais ten elgiasi su tai ballais. zmonem tik bapkes akyse sviete, o lietuvos ivaizdis buvo visiskai p..x. nu gerai padare ten kazkoki sutarima su tuo lavaru del vandens bravo. Uzdirbs biski pinigu bet tokios prostes kaip vytauto vadyba ir prienu savivaldybe gali valint.
2018-06-13
-17
Atsakyti
Prieš kritikuodami klubus, kurie nubalsavo prieš komandų skaičiaus didinimą ir formato keitimą, supraskite, kodėl jie taip elgiasi (ypač mažesni klubai). Manau, kad jiems labai nepatinka, jog po dviejų ratų komandos būtų padalinamos į silpnesnes (7-12 vietos) ir stipresnes (1-6 vietos). Tokiu atveju, į mažesnius miestus neatvažiuos Žalgiris, Rytas, Neptūnas ir kt. stipresnės komandos. Kris lankomumas, mažiau pinigų už bilietus, mažiau pinigų į biudžetą... Be to, Lietuva nedidelė. Kuo daugiau komandų LKL, tuo bus mažesnė tikimybė susirast potencialių rėmėjų kiekvienam klubui. Viskas logiška. O kad Šeškus čia dejuoja, tai reikėjo ne cirku užsiiminėt, o krepšiniu. Karma, ir ne kitaip.
2018-06-13
+2
Atsakyti
Tai ir butu ideja padidinus komandu skaiciu, kad Prienai lieka....marozai sneka ir nesupranta apie ka.
2018-06-13
+11
Atsakyti
Nu tu seskau duodi :DDD
Jau jam tikrai metas i pencija. Juk cia balsavo uz komandu didinimo skaiciu, o ne Prienu ateiti lkl, eik jau pailsesi :D

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-06-13
+4
Atsakyti
bet pala, o kodel Rytas nepritare 12-ai? Koks jiems skirtumas kiek tu komandu tame LKL'e? Pievas ir anie daro kaip matom, nesvarbu, kad pokyciai ivyko valdyboje. Kalciausi, aisku, yra LKL vadovai, jie turejo savo balsus deti ir aktyviai pritraukti dar bent viena komanda ir nubalsuoti uz tas 12-a komandu
2018-06-13
-7
Atsakyti
su 12-a komandu butu nebe keturi ratai, o pirma du ratai, ir veliau dar du ratai isskirscius komandas i du skirtingus pogrupius pagal uzimtas vietas, 1-6 vietos ir 7-12 vietos. Zodziu lyderiams su autsaideriais liktu zaist tik du tarpusavio macus per sezona, o ne keturis kaip yra dabar. Siaip as nesuprantu Siauliu motyvu, jie ka, nebijo iskrist? Ziuresim kaip jiems seksis be Birucio. Kodel Neptunas atsisake irgi nezinia, turbut bijo po dvieju ratu nepatekti 6-uka, bet tai butu keista baime zinant, kad jie stabiliai turi trecia geriausia biudzeta LKL'e, tad nelabai ko yra jiems bijoti. Dzukija matyt paveike Vainauskas, prizadejo pinigu, tai galvoja, kad jie tuoj LKL elitine komanda taps. Zodziu, kas labiausiai susimove tai Dzukija su Siauliais, nes jie bus vieni didziausiu favoritu krist is LKL'o.
2018-06-13
+5
Atsakyti
brisius
12 komandu lkl yra smarkiai perdaug. jau dabar nelabai idomu kai pirmas ketvertas zaidzia su paskutinem. o butu dar blogiau. na o prienam tai ner ko verkt. pardave ballam savo vieta lkl. netiesiogiai, bet pardave.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-06-13
+6
Atsakyti
lietuvis lietuviui ne draugas
Na kad Dzukija ir Lietuvos Rytas siuksles, tai nieko naujo, bet Siauliai... Neptunas irgi nemaloniai nustebino. To is ju tikrai nesitikejau, juolab kad patys buvo ant isnykimo ribos si sezona.
2018-06-13
-7
Atsakyti
Tuo Lietuva ir išskirtinė, kad nėra vienybės. Džiugina kitų nesėkmės.
2018-06-13
+8
Atsakyti
gaila aisku kad ismete juos is LKL nes tie kas ateina tai bus patranku mesa kuriuos senbuviai traiskys nepadoriais skirtumais.
2018-06-13
Atsakyti
Nu Siauliai ir Dzukija apsisiko......tolka taik.... zvengsiu kaip tie patys iskris kitais metais.
2018-06-13
+8
Atsakyti
Žalgiris palaikė, nes būtų palikę keistus 3 ratus ir sumažėję rungtynių, Vytautas palaikė, kad pats liktų LKL, Nevėžis palaikė, kad daugiau būtų šansų jiems patiems likti su prasta finansine situacija ir sunkiau ateityje iškristi iš LKL. Lietkabelio motyvas neaiškus. Likusių komandų motyvas nedidinti rungtynių skaičiaus matyt dėl to, kad būtų mažėję rungtynių su tais 3 ratais.

Ir Šeškus yra teisus. Galėjo neimti Ball'ų, stiprinti sudėtį į dar didesnę skolą ir išlipti iš paskutinės vietos ir likti LKL. Nes lygiai taip padarė Nevėžis ir jie dabar turi daugiau šansų likti LKL nei Vytautas. Vasarą išmelš iš savivaldybės papildomą 100k, pasakys LKLui, kad su šitais pinigais pradės dengti skolas, o kito sezono sudėtį lipdys vėl ant kryžiuko.

Dar gana keista kai balsą (didinti komandų skaičių bei ar priimti NKL čempionus) turi paskutinė LKL komanda kuri realiai krenta.
2018-06-13
+3
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 17

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.