Ulanovas: „Daviesas – geriausias žmogus šioje serijoje“

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“
2018-06-14 21:56
Nuotr.: Fotodiena.lt
Nuotr. Fotodiena.lt

Antrose LKL finalo rungtynėse paeiliui 15 taškų Vilniaus „Lietuvos rytui“ atseikėjęs Edgaras Ulanovas kartu su Brandonu Daviesu sudarė smogiamąjį Kauno „Žalgirio“ duetą.

Abu žalgiriečiai pelnė 42 iš 90 komandos taškų, o jų vedama laikinosios sostinės ekipa finalo serijoje vėl išsiveržė į priekį 2-1.

„Pavyko laimėti kovą po krepšiais, kas nepasisekdavo praeitose ir, galima sakyti, pirmose rungtynėse, – po 90:80 laimėto mūšio Kaune kalbėjo Ulanovas. – Šiandien buvo agresyvumas, fiziškesnis mūsų žaidimas, tai manau, kad tai – pagrindiniai du dalykai, kur patobulėjome. Vėl gynyboje nemažai klaidų, už kiekvieną „Lietuvos rytas“ baudė.“

– Buvo daug klaidų ir puolime. Kas tai lemia? – žurnalistai paklausė Ulanovo.
– Iš vienos pusės, tai – finalo serija ir rezultatas 1-1. Vis tiek yra atsakingas momentas, kuo ilgiau rezultatas yra lygus, tuo daugiau abi komandas slegia įtampa, nes kiekvienas taškas yra svarbus. Jie irgi padarė nemažai klaidų, iš mūsų pusės tas pats. 

– Buvo atvejai, kai įstrigote jų spaudime per visą aikštę. Kas nepavykdavo tuomet?
– Paprasčiausiai per greitai bandydavome atsikratyti kamuolio, nes tiesiog nesuspėdavome subėgioti į savo vietas, kur buvome susitarę ir panašiai. Gal kartais geriau palaikyti kamuolį ir palaukti, o mes kaip karštą bulvę pradėjome mėtyti ir „Lietuvos rytas“ pasinaudojo. Vėlgi, šitas dalykas labai daug kartų akcentuotas, kad jie moka ir gerai tą daro. Šiandien porą kartų suveikė, reikės pasiruošti geriau. 

– Šiandien Daviesas pelnė 20 taškų antroje pusėje, iš viso – 27. Kiek jis buvo svarbus pergalei?
– Labai svarbus. Tas žaidimas po krepšiu, su tokia fizine jėga, agresyviai atakavo, išprovokavo daug pražangų. Žinote, kai ypač antrose rungtynėse visai nepataikėme iš toli, reikia kažkur kažką daryti. Jeigu jis iš po krepšio žaidžia taip gerai, atsiriša po to ir tie tritaškiai, ir kiti įmeta. Svarbu turėti tokį žmogų, kuris šiai dienai – geriausias žmogus šioje serijoje.

– Ar pertrauka tarp antrų ir trečių rungtynių buvo įtemptesnė nei tarp pirmų ir antrų?
– Ne, nieko čia neprigalvosi per daug, neišrasi nieko naujo, viską žaidžiame tą patį, jie irgi tą patį. Kažkuo vienu gali nustebinti, bet kažko ypatingo nėra ir nemanau, kad bus.

– Ilgą laiką dvigubai pirmavote dėl atšokusių kamuolių, bet „Lietuvos rytas“ ilgai laikėsi. Kas jiems leido laikytis?
– Jie tikrai gerai išpildė puolimą ir už visas klaidas skaudžiai bausdavo. Jeigu mes tik kur suvėluojame, kažko nepadarome, visada stipriai bausdavo. Manau, puolime sužaidė labai solidžiai, o laimėti kamuoliai mums davė daugiau antrų šansų.



Komentarai:

zalgiris !!
2018-06-15
-12
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.