JV tobulėjimu pasidžiaugęs „Raptors“ treneris dar labiau plės lietuvio puolimą

2018-06-15 11:57
Nuotr.: USA Today Sports-Scanpix
Nuotr. USA Today Sports-Scanpix

2015 metų vasarą į Lietuvą atvyko tuometinis Toronto „Raptors“ trenerio asistentas Nickas Nurse’as ir su Jonu Valančiūnu ėmė šlifuoti metimą iš tolimų distancijų.

Tai buvo ilgas procesas. 2015-2016 metų sezone JV pirmą kartą savo karjeroje NBA neišmetė nė vieno tritaškio. 2016-2017 m. sezone jis pataikė vieną tolimą metimą iš 3, o praėjusį sezoną Valančiūnui tritaškiai tapo įprasti.

Lietuvis per sezoną išmetė 79 tritaškius ir pataikė 32 (40,5 proc.). Tai, kas buvo pradėta 2015 metais Lietuvoje, pradėjo duoti vaisių.

Šį sezoną metami tritaškiai

36%
11,7
Pataiko: 11,7
Taiklumas: 36,0%
Vieta lygoje: 4
Geriausias pasiekimas: 19
Blogiausias pasiekimas: 4
Daugiausia pataiko: Kyle Lowry

Šią vasarą Nurse’as tapo „Raptors“ vyriausiuoju treneriu. Artimiausiu metu jis vyks į Los Andželą susitikti su komandos žvaigžde DeMaru DeRozanu, o po to seks Valančiūno eilė.

Prieš susitikimą su Valančiūnu Nurse’as žiniasklaidai kalbėjo apie lietuvio žaidimą ir jo puolimo arsenalą.

„Svarbiausia yra tai, kad krepšininkai žaistų tokiose situacijose, kuriose jie gali būti sėkmingi. Manau, kad apie Joną sužinojome kur kas daugiau – ir tai, ką jis gali daryti, ir tai, ko iš jo negalima tikėtis. Aplink jį pastatysime tokias schemas, jog jis galėtų daryti tai, ką moka geriausiai. Manau, kad jo puolimas dar labiau išsiplės.

Tais 2015 metais Nurse’as su JV Lietuvoje nesistengė glūdinti judesių po krepšiu, o vietoje to bandė į lietuvio puolimą įtraukti tritaškius.

„Valančiūnas šiemet dažniau turėjo kamuolį savo rankose. Jis dėl to geriau jautėsi. Įtraukus tritaškius metimus, išaugo ir jo supratimas apie krepšinį. Jis dirbo kasdien, jam tai labai rūpi. Jonas tampa vis geresniu krepšininku“, – pasisakė Nurse’as.

Praėjusį sezoną JV Toronto komandoje vidutiniškai pelnydavo po 12,9 taško, atkovodavo po 8,8 kamuolio ir blokuodavo po 1 metimą.

2015 metais Valančiūno pratybos Lietuvoje kartu su Nurse'u:

Nicko Nurse' spaudos konferencija:



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.