Praregėjęs Udrihas: „Antroje mačo dalyje žaidėme „Žalgirio“ krepšinį“

Vilius Stalgaitis
„BaskeNews.lt“
2018-06-16 20:12

Antrose serijos rungtynėse Beno Udrihas nuo varžovo pirštu taip gavo į akį, kad trečiajame mače ja slovėnas praktiškai nieko nematė. Po penkių dienų Beno sugrįžo į „Siemens“ areną ir tapo vienu pagrindinių aikštelės šeimininkų duobkasių.

Antrajame mače 35-erių atakų organizatorius aikštelėje praleido vos minutę, o trečiose – 10. Dabar jo indėlis į pergalę buvo 16 pelnytų taškų (5/9 dvit., 2/3 trit.), 6 rezultatyvūs perdavimai ir 12 naudingumo balų.

Tai buvo antros rezultatyviausios „Žalgirio“ legionieriaus sezono LKL rungtynės, o jų kaina – milžiniška. Dabar „Žalgirį“ nuo dar vieno šalies čempionų trofėjaus skiria tik vienas laimėjimas.

Foto galerija

„Tiesiog žaidžiau savo žaidimą, pagelbėti komandai kiek tik galiu. Buvau savo pozicijose atakuojant iš vidutinio nuotolio, pataikiau tritaškių, tuomet rankos atsirišo ir kitiems – jie pataikė. „Žalgirio“ krepšinį žaidėme tik antroje rungtynių pusėje“, – po rungtynių sakė Udrihas.

Šio vakaro Udriho pasirodymas įspūdį žadina ir žinant tai, kad jam ši serija kol kas buvo itin sunki.

Pirmasis mačas – 0 taškų ir -1 naudingumo balas, antrasis – per minutę pamušta akis. Sugrįžęs Kaune jis turėjo problemų su regėjimu ir taip per trejas rungtynes nepelnė nė taško bei dvejose iš jų rinko minusinius naudingumo balus.

Galiausiai Udrihas prabilo taip, kad jo pakylėtas „Žalgiris“ ramiai nuskrido pergalės link.

„Antrose rungtynėse stipriai gavau į akį, todėl gerai nemačiau trečiame mače. Vaizdas buvo susiliejęs, – savo pasirodymus per pirmuosius tris mačus vertino Udrihas. – Pirmose rungtynėse „Lietuvos rytas“ kietai žaidė gynyboje. Bet viename susitikime pataiko vienas, o kitame – kitas žaidėjas. Trečiose rungtynėse labai gerai žaidė Daviesas. Treneriai mums taip ir aiškina, nes tai yra serija.“

Dabar palengvėjimą Beno jaučia ne tik dėl gero pasirodymo ir nutraukto taškų bado, bet ir pagerėjusios situacijos dėl akies.

„Jau geriau. Vaizdas vis dar miglotas, bet jau geriau nei buvo prieš keletą dienų. Daug geriau“, – patikino Udrihas.

„Žalgiris“ reikalus su „Lietuvos rytu“ dabar baigti galės jau pirmadienį. Jei „Lietuvos rytas“ šį vakarą sužaidė paskutines sezono rungtynes „Siemens“ arenoje, tai kauniečiai pirmadienį Kaune sieks padaryti tą patį. Tik tuomet – su nugalėtojų taure rankose.

„Tikrai taip, – į klausimą, ar komanda dabar namo keliauja baigti darbų atsakė Udrihas. – Kiekvienose rungtynėse kovojame dėl pergalės, antrame mače tai nepavyko, bet „Lietuvos rytas“ yra gera komanda. Žinojome, kad serija bus sunki. Žinome, kad jie mums nieko neduos. Turime žaisti taip pat gerai, kaip trečiose serijos rungtynėse.“



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.