Artūras Milaknis: „Kiekvienas žiedas yra nerealiai svarbus ir malonus“

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“
2018-06-18 23:37

LKL čempiono žiedai vis labiau užpildo antrąją Artūro Milaknio ranką, tačiau kiekvienas čempiono titulas jam vis dar brangus taip, lyg būtų pirmas. Kaip ir šis, septintasis, iškovotas kaip niekada vėlai.

Įprastai birželio 18 dieną krepšinis Lietuvoje nebežaidžiamas, tačiau šis sezonas buvo ilgas, kaip niekada.

„Jeigu pasakyčiau tiradą, tai reiktų vien pypsikų“, – juokdamasis atsakė Milaknis, paprašytas įvertinti tokio ilgumo sezoną.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
29
Naudingumas
42
Baudų metimai
79%
11/14
Atkovoti kamuoliai
8

„Žiauriai ilgas, žiauriai sunkus, bet tuo pačiu ir žiauriai malonus, – netrukus surimtėjęs, pridėjo snaiperis. – Dabar šiandien bus suvesta statistika. Reikia atšvęsti už visas pergales, kurias šiemet pasiekėme.“

„Žalgiriui“ tai buvo geriausias sezonas Eurolygoje nuo 1999 metų. 18 pergalių reguliariajame sezone, įveikta ketvirtfinalio serija ir galiausiai iškovota trečioji vieta prestižiškiausiame Europos krepšinio turnyre.

Vasarį buvo ir triumfas Karaliaus Mindaugo taurėje, nors dabar tai atrodo taip seniai, lyg būtų buvę pernai.

Sezonas baigiasi LKL finale sužaidus penkerias rungtynes ir jį vainikavus 20-uoju „Žalgirio“ titulu per klubo istoriją.

Milakniui tai – septintasis čempiono trofėjus, bet kiekvieną jis vertina ir brangina.

„Tai daug reiškia, – pripažino snaiperis. – Šiandien prieš pamėtymą „Lietuvos ryto“ treneris (Alberto Blanco) atėjo su telefonu ir parodė nuotrauką, kur buvo pats pirmas turnyras, kai skridau su „Žalgirio“ dubleriais į Ispaniją. Tai buvo daugybė, daugybė, daugybė metų atgal. Susimąstai, kad kiekvienas žiedas yra nerealiai svarbus ir malonus.“

Finalo seriją jis pabaigė šaudydamas tuščiais šoviniais (0/4 tritaškiai), bet prieš tai buvo ir solidus ketvirtasis mačas Vilniuje, ir karjeros „Žalgiryje“ rekordas, pataikius 6 tritaškius pirmajame finalo serijos mače.

Užvakar pažymėjęs savo 32-ąjį gimtadienį, Milaknis pagaliau galės atšvęsti ir jį. Ilgiausias karjeroje sezonas baigtas ir jis nusipelno tinkamos šventės.

„Atidarysime, ką reikia, uždarysime, ko nereikia“, – šventinės nakties planus reziumavo snaiperis.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.