Rinktinėje spindėjęs Sabonis planų dėl rugsėjo lango dar neturi

Tomas Vanagas
„BaskeNews.lt“ iš Budapešto (Vengrija)
2018-07-01 23:12

Domantas Sabonis per pastarąją savaitę turėjo pirmą progą pajusti, ką reiškia žaisti FIBA languose, ir šis formatas jam paliko teigiamą įspūdį.

Po pergalingų rungtynių Vengrijos sostinėje Budapešte, varžovus nugalėjus 73:50, lietuvis pripažino tokią patirtį vertinantis teigiamai.

„Viskas buvo labai smagu. Svarbiausia, kad laimėjome dvejas rungtynes“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ pasakojo Sabonis.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
12
Naudingumas
19
Atkovoti kamuoliai
8
Rezultatyvūs perdavimai
3

Tiesa, kol kas lieka atviras klausimas dėl paties Indianos „Pacers“ puolėjo žaidimo kitame lange rugsėjo mėnesį. 

Nors kol kas dar nėra paskelbto oficialaus FIBA tvarkaraščio, jau aišku, kad jame lietuviams teks rimtesni kąsniai, tarp kurių – Kroatija ir Italija.

Vis dėlto Sabonis patikino, kol kas planų dėl kito etapo neturintis.

„Kol kas nežinau, turėsime grįžti į Indianą ir kalbėsimės. Kol kas dar pailsėsiu Lietuvoje“, – atsakė Sabonis.

Jis, kaip ir visa Lietuvos rinktinės priekinė linija, šį vakarą Vengrijoje rimtų problemų neturėjo.

Lietuvos rinktinė kovą dėl kamuolių laimėjo 48-21, o Sabonis prie šios statistikos srities prisidėjo sučiupdamas 8 kamuolius. Svarus buvo ir Gudaičio indėlis (13 atkovotų kamuolių).

Sabonio teigimu, tokį skirtumą po krepšiais lėmė ne tik nelygus komandų meistriškumas, bet ir Lietuvos krepšininkų demonstruotas noras.

„Manau, kad nuo pirmos rungtynių minutės išėjome žinodami, kad bus sunkus mačas, jie žaidė namuose, pas mus namuose prišaudė tritaškių. Visas rungtynes žaidėme stipriai“, – sakė puolėjas.



Komentarai:

djgaffer
Lengvai,užtikrintai Sabonis žaidė.Su JV sudaro vieną galingiausių priekių Europoje,puikiai ir perdavimus dalina.Rudenį jo dar labiau reikės,ten jau daug rimtesni varžovai laukia.Todėl tikėkimės,kad naujam sezonui pradės ruoštis būtent žaisdamas už Lietuvą.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-07-01
+7
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.