Po traumos atsigaunantis Orelikas ieško naujo klubo: „Daug kas prisibijo, nes buvau traumuotas“

Vilius Stalgaitis
„BaskeNews.lt“
2018-07-26 13:03
Nuotr.: fiba.com
Nuotr. fiba.com

Iki lemtingojo sausio 14-osios vakaro Gediminui Orelikui tai buvo geriausias laikas per visą karjerą. Jo vertė rinkoje toliau kilo, o Venecijos „Umana Reyer“ klube puolėjas buvo vienas komandos lyderių.

Tiesa, viską sujaukė tas nelemtas sekmadienio vakaras. Lietuviškajame mače Italijoje su Milano „AX Armani Exchange“ ekipa žaidęs Orelikas susižeidė kelio girnelę, o iš aikštelės buvo išgabentas neštuvais. Netrukus paaiškėjo ir verdiktas – 6-8 mėnesiai be krepšinio.

Tokia liūdna nata baigėsi iki šiol blizgėjęs Oreliko sezonas. Italijos čempionate jis vidutiniškai pelnė po 14,9 taško, o tritaškius metė 41 proc. taiklumu. Tuo metu Čempionų lygoje jo rodikliai buvo ne ką prastesni – vidutiniškai po 14,2 pelnyto taško ir 5,2 atkovoto kamuolio.

Karti piliulė buvo nuryta – Orelikas per visą savo karjerą dar niekada nebuvo patyręs tokio rimtumo traumos, o ši pasitaikė tuomet, kai 28-erių puolėjas buvo pačiame karjeros pike.

Su Venecijos klubu Orelikas buvo sudaręs metų trukmės sutartį, todėl dabar lietuvis klubo neturi. Akivaizdu, kad po taip anksti pasibaigusio sezono Orelikas solidžių vilionių dar nesulaukė, tačiau į padėtį  jis žvelgia realiai.

„Kalbamės su daug komandų, bet situacija tokia, kad ilgą laiką buvau traumuotas, daug kas prisibijo, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ pasakojo Orelikas. – Kol kas konktretaus nieko nėra. Labai norėčiau sezoną pradėti nuo pradžios, kaip ir visi kiti. Maždaug taip ir planuoju, kad pirmąsias sezono rungtynes jau sužaisčiau. Daktarai irgi taip planuoja, o aš pasąmonėje tikiuosi, kad pavyks pradėti nuo pradžios.“

Taip jau susiklostė, kad svarbiausiais sezono momentais Orelikas negalėjo būti su savo komanda. Tuomet dar galėję vadintis Italijos čempionais, „Umana Reyer“ krepšininkai Čempionų lygoje liko už atkrintamųjų borto.

Tiesa, paguodos prizą jie pasiėmė žemesnio rango turnyre – FIBA Europos taurėje, kur iškovojo čempionų titulą. Vis dėlto, tiek Veneto regiono klubui, tiek ir pačiam Orelikui šis trofėjus neatrodo labai reikšmingas.

Nuotr. FIBA

„Tas laimėjimas toks… Patys suprantate, juk iš aukštesnės lygos iškritome į žemesnę. Kita vertus, laimėjome. Smagu, pasidžiaugiau kartu su komanda, telefonu susiskambinome.

Man pačiam tai buvo sunkiausias laikas mano karjeroje. Žinote, pirmoji trauma per gyvenimą. Buvo labai sunku, ypač per pirmuosius mėnesius. Na, bet yra kaip yra“, – prisiminė puolėjas.

Dabar Oreliko tikslas yra susigrąžinti sezono metu demonstruotą sportinę formą, nors iki to krepšininko dar laukia ilgas kelias. 

„Dabar mano vasara atrodo sportiškai, nes reikia atsigauti po sunkios traumos. Ryte sportas, vakare – irgi sportas. Dirbu dukart per dieną, taigi ritmas primena sezoną“, – šyptelėjo Kaune jėgas šiuo metu atgaunantis Orelikas.

Ar tai puolėjui pavyks padaryti iki dar visai neseniai pasiekto aukščiausio karjeros taško, parodys laikas.



Komentarai:

Taip
Ir vėl teks jam į Prienus grįžti,kad Virgis jį prikeltų kaip kokį feniksą naujiems žygdarbiams...
2018-07-30
+10
Atsakyti
kurcius
nu visiskas skelbimas... is serijos: paimkite mane kas nors
2018-07-30
+6
Atsakyti
to arturas97
Tu rimtai durnas? Sulygino kazkoki orelika su Whitu. Primenu kad dar neisgerei savo vakarines vaistu dozes.
2018-07-27
+2
Atsakyti
Primenu, akd praeita vasara jis minejo, kad nori i zalgiri, o zali vietoj sios tasku masinos paeme vidutinioka white ir tai galimai jiems kainavo eurolygos titula
2018-07-26
+19
Atsakyti
skrebutis
to to siauietis:

nu o dar kiek ja tvatins tu bahuru..ir as noreciau :D
2018-07-26
-1
Atsakyti
G
Is foto tai tikrai sportine forma nekazka. Su tokio sudejimu jis turi reguliariai laikytis dietu. O iki siol karjeroje atrodo kaip vidutinis zmogus. Tik kad ugio daugiau nei iprasta.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-07-26
+15
Atsakyti
to Šiaulietis
kaip tu ji matei kazino, jei jo neileidzia? Jis prasiloses ant tiek, kad net kai Ryte zaide su vienu komandos draugu(neminesiu kuriuo) vaziuodavo i Latvija, kad galetu palost. Del to ir issiskyre su zmona, nes belekaip sedes ant lazybu... o ta jo nauja pana barakuda su 70% Siauliu sporto mokyklos kasioriu permiegojus, bet va galvoja rado bagota ir supanciojo :D :D ziauru
2018-07-26
+4
Atsakyti
Zinanciam
Skirtingi zmones skirtingos ir situacijos. Kleiza tai pats savo karjera prasiko. .. vietoj to, kad tokia trauma gaves sunkiai dirbtu ir atlikinetu reabilitacija, tai jis vasara Europos cempo Lietuvoj metu tik po kabakus ir klubus su Barsciu davesi. ..

O Kaukenas net ir metuose budamas po tokios traumos pirmines prognozes mesiais lenke.

Reik nezmoniskai daug juodo darbo idet norint pilna po tokiu traumu atsigaut.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-07-26
+4
Atsakyti
Zinau
Po tokios rimtos kryzminiu kelio raisciu traumos siuo metu jis medicininio patikrinimo nepraeitu o jeigu ir praeitu ir bandytu zaist tai labai greitai ta trauma vel pasikartotu. Paprastai kai yra pilnai nutraukiami kryzminiai kelio raisciai medikai rekomenduoja pradeti sportuoti pilna jega tik po metu. Jis nusitrauke raiscius sausio 14 tai va nuo vasario gales pradet judet ir treniruotas o balandi gal jau ir varzybose dalyvauti bet visiems aisku, kad is pradziu nerodys tokios formos jeigu isvis dar kada nors pasieks tokia forma kokioje buvo. Kaip pavyzdi galiu paminet, kad Linas Kleiza buvo gaves tokia pacia trauma ir po jos NBA karjera jam buvo baigta, po to dar eurolygoje bande zaist bet jau atrode visai nebetaip kol galiausiai supranto kad viskas baigta.
2018-07-26
+4
Atsakyti
Šiaulietis
Mačiau Šiauliuose olympice kimarin su ta barakūda, rūko tą savo iqos, ir vargo nemato
2018-07-26
+4
Atsakyti
asdf
i neptuna
2018-07-26
+4
Atsakyti
qwerty
paziurekit jo instagram, nutuko, atsiaugino uzpakali kaip pas versi. dar stebisi del ko niekas nesiulo kontrakto
2018-07-26
+6
Atsakyti
djgaffer
Visada gaila dėl žaidėjų,kurie geroj formoj tokias rimtas traumas patiria.Su klubu puikiai viskas ėjosi,rinktinėje taip pat gerai žaidė.Kas ten žino,gal po sezono kokia EL komanda būtų paėmusi.Bet vėl teks nuo pradžių viską pradėti.Dar kokius metus reiks kokiam vidutiniam klube pažaist,kad vėl grįžt į buvusią formą.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-07-26
+2
Atsakyti
Gediminas
Duskit pavidolei

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-07-26
+2
Atsakyti
Lol
Cystai, kokia strosna boba nauja jo, riesuto dydzio smegenys pas geduti
2018-07-26
+14
Atsakyti
skrebutis
mete zmona del barakudos..
2018-07-26
+9
Atsakyti
Lilas
Nu galiu pakalbeti su treneriuku, gal ir priimtume i savo megeju komanda

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-07-26
+3
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 17

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.