Europos pirmenybėms besirengiančios Lietuvos šešiolikmetės pranoko Estijos bendraamžes

2018-07-31 19:02
Nuotr.: Linas Šilkaitis
Nuotr. Linas Šilkaitis

Lietuvos jaunučių merginų rinktinė iškovojo pirmąją pergalę Baltijos taurės turnyre. Tado Stankevičiaus auklėtinės 64:61 (19:10, 16:15, 25:22, 4:14) nugalėjo Estijos krepšininkes.

Lietuvės beveik visas rungtynes kontroliavo situaciją ir turėjo dviženklę persvarą, bet kojos vos vėl nepakišo prastai sužaistas ketvirtasis kėlinys.

Per jį šešiolikmetės pelnė tik keturis taškus ir leido varžovėms priartėti. Trapią persvarą vis dėlto pavyko išsaugoti iki finalinės rungtynių sirenos ir iškovoti pirmą pergalę turnyre.

Vakar lietuvės turėjo pripažinti Latvijos bendraamžių pranašumą – 57:64, o Baltijos taurės turnyrą trečiadienį baigs rungtynėmis su antraja Estijos rinktine. Susitikimo pradžia – 10 val.

Lietuva: Simona Visockaitė 15 tšk. (12 at. kam.), Gedvilė Savostaitė 10 tšk., Urtė Čižauskaitė 8 tšk. (10 at. kam.).

Estija: Anna Gret Asi 28 tšk., Ivetta Okuneva 7 tšk., Triiny Kaamer 5 tšk.

Rugpjūčio 17-25 dienomis Kaune vyks „Always“ Europos jaunučių merginų A diviziono krepšinio čempionatas, kuriame varžysis 16 stipriausių Europos komandų. Jos rungtyniaus Kauno krepšinio mokyklos „Žalgiris“ salėje (Naglio g. 4a) ir Kauno sporto halėje. Lietuvos jaunučių merginų rinktinė kausis D grupėje kartu su Danijos, Vokietijos ir Rusijos rinktinėmis. Lietuvės grupės ir aštuntfinalio rungtynes žais Kauno sporto halėje. Įėjimas į visas rungtynes – nemokamas.

 


Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.