Lietuvos jauniai Europos čempionato grupių etapą baigė be nuostolių

2018-07-31 20:16

Lietuvos jaunių (iki 18 metų) rinktinė Europos pirmenybių grupių etapo kovas baigė nė karto nesuklupusi.

Gedimino Petrausko auklėtiniai Latvijoje vykstančiame Senojo žemyno čempionate paskutinėse D grupės rungtynėse 93:82 (32:19, 21:22, 22:18, 18:23) pamokė Didžiosios Britanijos bendraamžius.

Trečioji pergalė iš tiek pat galimų lietuviams reiškia užtikrintą pirmąją vietą D grupėje. Pralaimėjimo kartėlio nepatyrę lietuviai aštuntfinalio etape susikaus su Bosnijos ir Hercogovinos rinktine, kuri C grupėje nelaimėjo nė karto.

Foto galerija

Lietuvos krepšininkai savo pranašumą įrodinėti pradėjo jau pirmajame kėlinyje. Jam įpusėjus rezultatas dar buvo lygus (15:15), tačiau sugebėjo spurtuoti 17:2 ir pakreipti rungtynių eigą link savęs nebegrįžtamai (32:17).

Per likusią rungtynių dalį britai rimtesnės paraiškos intrigos grąžinimui nebepateikė ir Lietuvos jauniai iškovojo dar vieną pergalę.

Geriausias rungtynes šiame čempionate sužaidė Gertautas Urbonavičius. Puolėjas šįkart per 16 minučių pelnė 20 taškų (7/10 dvit., 6/8 baud. met.), atkovojo 6 kamuolius ir surinko 21 naudingumo balą. Palyginimui, per pirmąsias dvi čempionato rungtynes su serbais ir juodkalniečiais kartu sudėjus Urbonavičius iš viso pelnė vos 2 taškus.

Prieš tai vykusiose rungtynėse lietuviai 92:87 nukovė serbus, o Juodkalniją pranoko 79:77.

Lietuva: Gertautas Urbonavičius 20, Rokas Jokubaitis 16, Deividas Sirvydis 14, Erikas Venskus 11 (8 atk. kam.), Klaidas Metrikis 8.

Didžioji Britanija: Mate'as Okrosas 27, Kareemas Queenley 11, Nathanas Robinsonas 10.

Gedimino Petrausko komentarai:



Komentarai:

Fpiz-2
Visas greitas atakas butinai savo reik pasiziuret, nes pameta galva ir nepabrangina kamuolio pastoviai.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-08-01
+2
Atsakyti
ekspertas
kloune, o tai didingoji krepšinio valstybe -BRITANIJA - cia kazkoks koziris ar lakmuso popierelis ? :DDDD jie kovos del išliko A divizione, ar cia mum dziaugsmas, kad juo kukliu skirtumu aploše jie? :DDD serbai matei reza kaip sunešiojo britus? :DD serbai laimejo 102:71. taip, kaip serbu priekis dulkino musu prieki, vakar musu auksti pries britus taip pat dominavo :) tai isivaizduoji, kokia komanda britai. ir kaip jie taktiskai paruosti ir moka gintis komandiškai. tai atsakymas - NEMOKA. jeigu net netapsiantis pro krepsininkus girtautas sumete nemazai tasku, nes tiesiog niekos jo nepasitikdavo po pasikeitimo ant pikenrolo, tuscia baudos aikstele. tai net ir toks netikelis pasigerino statistika. bet is kitos puses - jis gavo toki stabilu gera dangti, pazemino ji britas :DDD tai jei net nuo tokiu gatvinuku be pasiruosimo prasileido tešlius dangti, tai kas bus su geru varzovu. realiai, britai dar tampe nervus vakar :DDD butu jie normaliai patreniruoti, taktiskai, moketu gintis komandiskai, ir susikeitinetu zmonem - tai jie dar sujudetu visai neblogai. energijos ir atleticizmo turi. pakalbesim po ketvirtfinalio su rusais. ten rusai parodys tikraja vieta situ lavoneliu.
2018-08-01
+10
Atsakyti
Dingo komentarai apie Petrauską
Ir sumazejo komentarų iki 6vnt. per parą. Panašu į trolizmą
2018-08-01
+7
Atsakyti
Šiaip
Per kurią vietą tas jūsų ž jaunimas dominuoja?!Kai su lavonais lošia?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-08-01
+5
Atsakyti
2
Zalgirio jaunimas = vienas sezonas Z-2 komandoje
2018-08-01
+6
Atsakyti
Cercas
Malaciai, dirbam, dirbam, nestabdom! Norisi medaliukų iš šitų vyrukų!!!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-07-31
+5
Atsakyti
egzpertas
Stabiliai jau treciose rungtynese is eiles dominuoja Zalgirio jaunimas. Del Lietuvos rinktines ateities galima nepergyventi.
2018-07-31
-2
Atsakyti
Anonimas
Sirvydis, tai o JETUS JETUS

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-07-31
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 8

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.