Gronskis: „Tikslas – kuo daugiau „Perlo“ krepšininkų pagrindinėje „Ryto“ ekipoje“

2018-08-02 17:11
Nuotr.: R.Vyšniauskas
Nuotr. R.Vyšniauskas

Nenumaldomai artėja naujasis krepšinio sezonas, o jam jau pradėjo ruoštis jaunieji Vilniaus talentai. Dešimt žaidėjų susirinko į pirmąsias „Perlo“ treniruotes, kuriose vyriausiasis treneris Arvydas Gronskis kruopščiai stebės jų darbą, pastangas bei tobulėjimą.

Šiemet su Eurolygos jaunimo komanda triumfavęs Gronskis atskleidė komandos pasiruošimo planus, įvertino praėjusį sezoną, pasidalino savo patirtimi treniruojant Lietuvos dvidešimtmečių rinktinę bei įvertino jaunų žaidėjų progresą.

– Kaip ruošitės naujajam Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) sezonui?
– Šiuo metu dar neturime pilnos sudėties, yra daug naujų veidų, tad kol kas turėjome tik įvadinę treniruotę. Jau nuo pirmadienio prie mūsų prisijungs Europos dvidešimtmečių čempionate dalyvavę žaidėjai – Einaras Tubutis, Karolis Giedraitis ir Aistis Pilauskas. Prisijungus šiems krepšininkams savo komandoje turėsime daugiau vaikinų ir pradėsime sportuoti du kartus per dieną. Taip pat lauksime kitų žaidėjų, kurie šiuo metu atstovauja Lietuvai savo amžiaus grupių rinktinėse.

– Kokios patirties įgijote treniruodamas Lietuvos dvidešimtmečių rinktinę?
– Kiekvienos rungtynės man suteikė kažką naujo, nes per trumpą laiko tarpą reikėjo sužaisti daug svarbių mačų, bet manau, kad Europos dvidešimtmečių čempionatas tiek man, tiek žaidėjams davė neįkainojamos patirties.

– Kaip vertinate praėjusį NKL sezoną?
– Vertinu neblogai. Dalyvavimas atkrintamosiose varžybose davė labai daug naudos bei leido atsiskleisti Marekui Blaževičiui bei Simui Jarumbauskui. Kalbant apie komandos senbuvius, galima akivaizdžiai įžvelgti Luko Kvedaravičiaus tobulėjimą, o Arnas Beručka žengė į aukštesnį lygį bei persikėlė į „Betsafe-LKL“ rungtyniaujančią Utenos „Juventus“ ekipą.

– Ar šio tarpsezonio metu išbandysite jėgas draugiškų rungtynių cikle?
– Turime suplanavę trejas rungtynes, kurios turėtų vykti rugsėjo mėnesį, tačiau aktyviai ieškome komandų su kuriomis galėtume išbandyti jėgas. Iš viso planuojame sužaisti apie 10-12 rungtynių.

– Ar komandoje bus daug naujų veidų?
– Kiekvienais metais atsinaujiname ir jauninamės. Vyksta žaidėjų paieška, bandysime įtraukti krepšininkus iš mūsų krepšinio piramidėje esančios Regionų krepšinio lygos (RKL) komandos ir artėjantį sezoną sportuosime kartu.

– Kaip vertinate Arno Beručkos persikėlimą į Utenos „Juventus“?
– Labai gerai. Aš nuoširdžiai džiaugiuosi už kiekvieną žaidėją, kuris iš mūsų komandos išeina į aukštesnį lygį. Arnui šis persikėlimas taps nauju iššūkiu bei nauja patirtimi ir linkiu jam sėkmės.

– Ar planuojamas glaudesnis bendradarbiavimas su pagrindine Vilniaus „Ryto“ ekipa?
– Žinoma, kad taip. Mūsų organizacijoje yra itin glaudus ryšys ir šis bendradarbiavimo procesas yra nenutraukiamas. Mes turime bendrą tikslą – siekti gerų rezultatų ir ugdyti jaunus talentus. 

Deividas Sirvydis, Marekas Blaževičius, Lukas Kvedaravičius ir kiti visada juda į priekį. Mūsų užduotis yra, jog kuo daugiau „Perlo“ krepšininkų pakiltų į aukštesnį lygį ir žaistų pagrindinėje Vilniaus „Ryto“ komandoje.



Komentarai:

Valio
Gronskis-žmogus antitalentas, tokiu netalentingu treneriu kaip jis sunku būtų rasti-ot čia tai nesiseka perlui...

Man gaila,kai gimstama tokiais nevykėliais-aš nuoširdžiai sakau ir užjaučiu.
2018-08-02
+5
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.