„Spurs“ labui atsidavęs Parkeris į Šarlotę išvyko užleisdamas vietą kylančiam talentui

2018-08-07 07:58
Nuotr.: AFP-Scanpix
Nuotr. AFP-Scanpix

San Antonijaus „Spurs“ komandą po 17 metų palikęs Tony Parkeris sprendimą persikelti į Šarlotės „Hornets“ priėmė norėdamas užleisti vietą jaunajam savo kolegai Dejounte'ui Murray. Atvirame atsisveikinimo laiške 36-erių prancūzas tokią rokiruotę įvardijo kaip natūralią atranką, kada ateina laikas į priekį praleisti kylantį komandos talentą.

„Nuvykau pas Greggą Popovichių ir išsakiau savo mintis: atėjo metas Dejounte'ui užimti startinio įžaidėjo rolę. Nenorėjau dramų, sureikšminimų dėl ego ar kitų žiniasklaidos išrutuliojimų, tačiau mano siekis buvo atlaisvinti šią vietą Dejounte'o tobulėjimui ir komandos labui.

Popas sutiko ir padėkojo man. Ir tuomet turėjau pokalbį šia tema su Dejounte'u. Jis buvo man dėkingas.

Ar tai buvo saldžiai karti akimirka? Žinote, nenoriu pasirodyti tarsi esu robotas, bet iš tikrųjų ne. Tai – tarsi disciplinos dalykas. Tokiu keliu aš augau ir išaugau kaip žaidėjas – visuomet judėti į priekį. Žinoma, nesupraskite manęs neteisingai: Manu, Timmy ir aš, mes susirinksime vakarienei... Ir kada tai nutiks, be abejo, mus apims nostalgija, besidalinant puikiais prisiminimais. Bet kuomet vyksta sezonas, o aš esu darbiniame režime, manau, reikia išlikti drausmingam: dabartis lieka dabartimi, o praeitis – praeitimi.

Būtent taip mėginau įprasminti šią akimirką. Norėjau, jog Dejounte'as žinotų – jis to nusipelnė, bet galiausiai šis sprendimas buvo priimtas tokiu principu kaip ir per visą laiką San Antonijuje: „Spurs“ labui“, – rašė Parkeris.

Jo karjera NBA prasidėjo panašiai kaip ir Murray. Parkeris NBA naujokų biržoje buvo pakviestas 28-u šaukimu, o Murray – 29-u. 

Prancūzas su San Antonijumi atsisveikina savo kraityje turėdamas keturis NBA čempiono žiedus ir 2007 metų NBA finalo MVP titulą. Taip pat jis šešiskart buvo išrinktas į „Visų žvaigždžių“ rungtynes.



Komentarai:

Anonimas
Pries tai kitaip snekejo Parkeris.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-08-07
+2
Atsakyti
...
Pažiūrėjau to talento statistiką.. minučių nemažai, taškų 8, assistų nekažką.. metų jau 22 - Parkeris turbūt debiutiniam sezone 18kos būdamas visiškas dviratis panašiai varė
2018-08-07
+1
Atsakyti
antanas
Alkasas tas treneriukstis be to jam prasidejo ir senatvine silpnaprotyste

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-08-07
Atsakyti
Anonimas
Pezalai

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-08-07
+5
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 4

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.