LeBronas – geriausias vasaros pirkinys, Carmelo – prasčiausias

2018-08-11 12:01
Nuotr.: USA Today Sports – Scanpix
Nuotr. USA Today Sports – Scanpix

JAV sporto naujienų milžinas ESPN tinklalapis sudarė geriausių ir prasčiausių šios vasaros NBA pirkinių sąrašus.

Geriausiu šio vasaros pirkiniu pripažintas Los Andželo „Lakers“ žingsnis įsigyti LeBroną Jamesą. Jis surinko 161 iš 279 taškų. 93,9 proc. apklaustųjų LeBronui skyrė pirmąją vietą.

ESPN pabrėžė, kad penkis sezonus atkrintamosiose varžybose nežaidusi „Lakers“ sugebėjo su geriausiu pasaulio krepšininku sudaryti trejų metų kontraktą. Taip, LeBronui artėja 34-eri metai, tačiau jam praėjęs sezonas buvo puikus, be to, jis nepraleido nė vienerių rungtynių.

Antroje vietoje su 69 taškais liko Kawhi Leonardas, papildęs Toronto „Raptors“. Jam trys procentai žurnalistų skyrė pirmąsias vietas.

ESPN pabrėžia, kad „Raptors“ pasinaudojo retai pasitaikančia galimybe įsigyti vieną iš penkių geriausių lygos krepšininkų. Jeigu Leonardas žais taip, kaip 2016-2017 m. sezone, tuomet „Raptors“ turės gerus šansus laimėti Rytų konferenciją.

Trečioje vietoje atsidūrė kitas Leonardo mainų dalyvis DeMaras DeRozanas, kurį įsigijo San Antonijaus „Spurs“. Šis ėjimas surinko 24 taškus, o trys procentai apklaustųjų gynėjui skyrė pirmąsias vietas.

Po jų rikiuojasi DeMarcusas Cousinsas, papildęs „Golden State Warriors“ (10 taškų), penktas liko Juliusas Randle’as (7 taškai), šeštas – Luka Dončičius (6 taškai).

Blogiausio pirkinio rinkimuose vyko atkaklesnė kova, o pirmąją vietą su 61 tašku užėmė Carmelo Anthony. 18,1 proc. apklaustųjų šį krepšininką įrašė pirmoje vietoje.

Jis dar neturi kontrakto su Hjustono „Rockets“, tačiau jau yra pasiekęs žodinį susitarimą ir neabejojama, kad puolėjas žais būtent šioje ekipoje.

„Rockets“ treneris Mike’as D’Antoni ir Anthony po karjeros etapo Niujorko „Knicks“ ekipoje išsiskyrė nesukūrę pačių geriausių santykių. Be to, Carmelo karjera artėja link saulėlydžio, o jo žaidimas praėjusį sezoną buvo prasčiausias karjeroje.

Antroje pozicijoje liko Dwightas Howardas, kurį įsigijo Vašingtono „Wizards“. 18,1 proc. žurnalistų jam skyrė pirmąją vietą. Vidurio puolėjas pastaraisiais metais neranda vietos vienoje komandoje.

Jis praėjusį sezoną rinko po 16,6 taško ir 12,5 atkovoto kamuolio, tačiau gavo tik dvejų metų 10,9 mln. JAV dolerių kontraktą. ESPN argumentuoja, kad sprendimas jį įrašyti tarp prastų pirkinių yra ne dėl finansinės pusės, o dėl ne pačios geriausios kuriamos kuriamos emocijos rūbinėje.

Trečias – Jabari Parkeris, papildęs Čikagos „Bulls“. Jam atiteko 35 balsai. Jis į šį sąrašą įtrauktas ne dėl kontrakto, o dėl nuolatinių traumų.

4-5 vietose atsidūrė Los Andželo „Lakers“ naujokai. Lance’ui Stephensonui skirta 30 balsų, o Rajonui Rondo – 23.



Komentarai:

Reptorzzz
K.Leonardas prasciausias

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-08-12
-2
Atsakyti
J.c.
Nesamone
2018-08-11
-6
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 2

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.