„Juventus“ naujokas Radzevičius: „Esu visiškai pasiruošęs žaisti LKL“

2018-08-13 16:05
Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr. D.Lukšta

Iš Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) rungtyniaujančio Šakių „Vyčio“ klubo į Utenos „Juventus“ ekipą persikėlęs Gytis Radzevičius su nekantrumu laukia savo debiuto Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“).

Į aukštesnį lygį vilnietis keliasi po fantastiško sezono – puikiai pasirodęs krepšininkas padėjo Šakių ekipai iškovoti bronzą ir buvo pripažintas naudingiausiu praėjusio sezono NKL čempionato žaidėju.

Atakuojančio gynėjo ir lengvojo krašto puolėjo pozicijose rungtyniauti galintis krepšininkas paklaustas apie debiutą neslėpė džiaugsmo ir pripažino, kad nejaučia jokios papildomos įtampos, kadangi yra pilnai pasiruošęs žengti žingsnį į priekį.

„Psichologinė našta tikrai neslegia, manau, kad jau esu subrendęs ir visiškai pasiruošęs žaisti LKL“, – utenosjuventus.lt svetainei teigė Radzevičius.

Ilgą laiką apie persikėlimą į „Betsafe-LKL“ pirmenybėse besivaržantį klubą svajojęs vilnietis pagaliau šį tikslą įgyvendino ir jau galvoja apie ateitį. „Juventus“ naujokas neslepia, kad ateinančiame sezone norėtų su komanda patekti tarp keturių stipriausių komandų.

„Pagrindiniai tikslai – komandiniai, būtų smagu prasimušti tarp keturių stipriausių komandų. Mano asmeninis tikslas – kiek įmanoma labiau prisidėti prie komandos pergalių“, – savo pagrindinius debiutinio sezono siekius atskleidė žaidėjas.

Ne paslaptis, kad Radzevičius šią vasarą turėjo pasiūlymų ir iš kitų komandų, tačiau galiausiai pasirinko „Juventus“. Krepšininkas atskleidė, kad persikelti į Uteną nusprendė dėl kiekvieną sezoną ekipos demonstruojamo kovingo, kokybiško krepšinio bei kryptingo darbo.

„Kai iš šono stebėdavau LKL rungtynes „Juventus“ komanda daugelį sezonų labai imponavo, kadangi visada žaidė kovingą ir kokybišką krepšinį. „Juventus“ klubo pasiūlymas buvo konkrečiausias ir patraukliausias, taip pat vasaros pradžioje teko pasikalbėti su Žydrūnu Urbonu apie komandą, todėl daug laiko apsisprendimui nereikėjo“ – gerų žodžių „Juventus“ organizacijai negailėjo iš Vilniaus kilęs krepšininkas.

23 metų 197 cm ūgio krepšininkas pridūrė, kad sprendimui pasirinkti Utenos klubą įtakos turėjo vyr. trenerio pareigose likęs Ž.Urbonas, kurio požiūris į krepšinį patiko Radzevičiui.

„Spręsti pagal praėjusį sezoną gana sunku, tačiau manau, kad tai tikrai labai geras treneris, pokalbio metu man patiko jo požiūris“, – dar vieną persikėlimo į Uteną priežastį įvardino LKL debiutantas.

Išbandyti savo jėgas pajėgiausioje Lietuvos krepšinio lygoje trokštantis žaidėjas vasarą leido intensyviai treniruodamasis. Tik tarpsezonio pradžią jėgų atstatymui skyręs vilnietis šiuo metu pluša pagal klubo fizinio parengimo atsiųstą treniruočių programą.

„Vasaros pradžioje skyriau laiko poilsiui, jėgų atstatymui po praėjusio sezono. Paskui pradėjau sportuoti individualiai tiek svarmenų salėje, tiek lauke, tiek krepšinio salėje. Liepos mėnesį 3 savaites praleidau sportuodamas Kaune vykusioje „UBE Talent Camp“ stovykloje, o dabar treniruojuosi pagal „Juventus“ fizinio parengimo trenerio pateiktą programą“, – dėstė rugpjūčio 15-ąją dieną prasidėsiančiai fizinio parengimo stovyklai besiruošiantis krepšininkas.

Radzevičius, paklaustas apie klubo vasaros darbus, džiaugėsi, kad komandoje liko praėjusio sezono lyderiai, o išvykusių krepšininkų vietas užėmė nauji, solidžiai atrodantys būsimi komandos draugai.

„Iš pirmo žvilgsnio klubo vasaros darbus vertinu tikrai gerai. Pavyko išlaikyti lyderius, taip pat pasipildyti kitais gerais žaidėjais, tikiuosi, kad gerai atrodysime ir aikštelėje“, –vasarą nesnaudusį klubą gyrė buvęs „Vyčio“ krepšininkas.

Radzevičius neslėpė, kad fizinio pasiruošimo stovyklos pradžioje teks susipažinti su didžiąja komandos dalimi, kadangi iš dabartinės sudėties vilnietis pažįsta vos du krepšininkus.

„Anksčiau yra tekę žaisti tik su Arnu Beručka ir Doviu Bičkauskiu. Su kitais komandos nariais susipažinsime jau netrukus“

Pokalbio pabaigoje „Betsafe-LKL“ debiutantas pagyrė „Juventus“ komandos gerbėjus, kurie jam darė didelį įspūdį stebint rungtynes iš šono. Radzevičius tikisi tokio pačio aktyvaus palaikymo ir ateinančiame sezone, kai jis jau ne stebės rungtynes, o gins raudonai baltų garbę.

„Kiek žinau, Utenos sirgaliai visada labai aktyviai palaiko savo miesto komandą, tokio jų palaikymo tikiuosi sulaukti ir ateinančiame sezone“, – atsisveikindamas žodį sirgaliams tarė ekipos naujokas.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.