Švedas atmetė 4 mln. JAV dolerių pasiūlymą iš NBA

2018-08-20 21:10
Nuotr.: Sputnik – Scanpix
Nuotr. Sputnik – Scanpix
  • Aleksejus Švedas vasarą sulaukė 4 NBA komandų pasiūlymų

  • Dvi komandos siūlė minimalios vertės sutartis, o vienas klubas pasiūlė 4 mln. JAV dolerių atlyginimą

  • Švedas į NBA keltųsi už dvigubai didesnį atlyginimą

  • Ruso kontraktas su „Chimki“ galioja iki 2020 metų, tačiau jis išvykti į NBA galės ir kitą vasarą

Aleksejus Švedas šią vasarą sulaukė solidžių pasiūlymų iš NBA komandų, tačiau už Atlanto būtų sugrįžęs tik išvydęs dvigubai pelningesnę sutartį.

Anot Maskvos srities „Chimki“ žvaigždės agento Obrado Fimičiaus, krepšininkui kontraktus siūlė 4 NBA ekipos: Naujojo Orleano „Pelicans“, Minesotos „Timberwolves“, Memfio „Grizzlies“ ir Fynikso „Suns“.

Fimičius teigė, Švedas norėjo pasirašyti vieno sezono kontraktą, o pelningiausias pasiūlymas siekė 4 mln. JAV dolerių. Atletui dvi komandos siūlė minimalios vertės sutartis, tačiau tokiu dėmesiu Švedas nesusiviliojo.

„NBA komandų vadovai turi suprasti, kad Švedui nereikia nieko įrodinėti. Jis jau parodė savo sugebėjimus trejus metus žaisdamas NBA. Niujorke jis rinko po 15 taškų, gavo kvietimą žaisti „Visų žvaigždžių“ savaitgalio naujokų ir antramečių rungtynėse.

Švedo kontrakto suma turėtų būti dukart didesnė už tą, kuri buvo pasiūlyta. Jis turi sutartį su „Chimki“ ir 2019-2020 metų sezonui, bet kitą vasarą mes dar atidžiau svarstysime NBA pasiūlymus“, – „iz.ru“ cituoja agentą.

Atleto kontraktas su „Chimki“ galioja iki 2020 metų. Vienas brangiausių Europos krepšininkų „Chimki“ komandoje rungtyniauja nuo 2015 metų, kuomet sugrįžo iš NBA.

29-erių metų atletas praėjusį sezoną laimėjo Alfonso Fordo apdovanojimą – jis Eurolygoje vidutiniškai rinko po 21,8 taško bei pagal šį rodiklį buvo nepralenkiamas.

Krepšininkas per 32 žaidimo minutes taip pat atkovodavo po 2,6 kamuolio, atlikdavo po 5,2 rezultatyvaus perdavimo, perimdavo po 1,3 kamuolio ir surinkdavo po 20,4 naudingumo balo.



Komentarai:

Kazkas
Ceska jis bega meta irvienas geriausiu eurolegue iskyrus donciciu bet jis jau nba. Nera pasi daug universalumo bet jei jis nores tai prasivers.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-08-22
-1
Atsakyti
djgaffer
Realiai jis ir vertar gerų pinigų.Savo žaidimu įrodė,kad yra vienas geriausių Europoje.Ir teisingai padarė,kad į NBA neišvyko.Rusijoje juk taip pat gauna netoli 4 mil.,o ten daugelis tik minimumą siūlė.Tai jis tik išlošė likdamas Europoje.Jei toliau išlaikys tokį patį lygį,tai kitąmet jau gali tikėtis dar pelningesnių pasiūlymų iš Amerikos.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-08-21
-10
Atsakyti
Anonas
Švedas tai toks europietiškas Kobe. Iš pirmo žvilgsnio pažiūrėjus - neefektyvus žaidimas, neracionalūs sprendimai, prastas pataikymas, juodoji skylė, kur be kamuolio negali.

Tačiau kažkaip galutiniam variante vis tiek gaunasi, kad tokių žaidėjų reikia. Svarbu tik kad sistema aplink juos būtų pastatyta tinkamai ir tada tai nesustabdoma jėga.
2018-08-20
-1
Atsakyti
Lopas
Tu pats sudu kruva :) Zaidejas vienas pats atvede savo team i euroleague playoff, kur neblogai pries CASK ziurejosi dar. Ir medziu rinktine iki pusfinalio. Taip, zaidejas kuriam reikia kamuolio ir aplink ji reikia statyt komanda, bet tinkamai tai padarius labai galingas ginklas jis. O del bega meta, tai paziurek bent vienas varzybas
2018-08-20
-3
Atsakyti
Ceska
Sudu kruva jis totali, butu 1vs1 krepsinis tai gal kaip kasioras ir butu kasko vertas o dabar bega meta, net nlb supranta.kokia cia sporto saka..

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-08-20
-7
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 5

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.